Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Woonkamer

5 eerste items die je nodig hebt in een woonkamer

geschreven door Tessa
5 eerste items die je nodig hebt in een woonkamer

Je interieur inrichten kan overweldigend zij, ook wanneer je het per ruimte aanpakt. Een makkelijk antwoord zou zijn om een interieurarchitect in te schakelen, maar dit is niet altijd een optie. Dat kan namelijk een hoop geld kosten. Om je alsnog een flink eind op weg te helpen maakten wij dit stappenplan voor de inrichting van de woonkamer. Hiervoor is het namelijk slim om de onderstaande vijf items in onderstaande volgorde aan te schaffen. Benieuwd? Lees gauw verder😉!

1. Vanaf de vloer en naar boven
Vaak categoriseren we het vloerkleed onder accessoires en schaffen we dit item als een van de laatste dingen aan. Dit is echter niet zo handig. Het vloerkleed is erg bepalend in de totale sfeer van de woonkamer. Het is daarom veel slimmer om je vloerkleed als eerste aan te schaffen en daaruit het kleurenpalet van de rest van de ruimte te bepalen. Tegenwoordig kun je gelukkig alle kanten uit met het vloerkleed, van grafisch tot klassiek. The choice is yours!

woonkamer Bordeaux rode en okergele accenten Bron: The Lovely Drawer

2. De zitplekken als tweede
Nu je het thema hebt vastgesteld, kun je je focussen op de zitplekken in de woonruimte. Deel je de ruimte op in verschillende zithoekjes? Of kies je voor één grote hoekbank? Houd er rekening mee dat comfort het belangrijkste is hierbij. Daarbij is het van belang dat het in proportie is met de rest van de ruimte. In een grote woonkamer kan het bijvoorbeeld gek staan als je slecht voor één kleine tweezitbank kiest. Hoewel de gekleurde bank helemaal trending is, is het fijn zeker te zijn dat je de kleur die je kiest jaren later nog mooi vindt. Wanneer je hier niet zeker over bent, kun je ook kleur toevoegen met sierkussens en plaids.

woonkamer leren stoelen velvet bank blauwe muur Bron: Studio McGee

3. Een goede koffietafel is een musthave
Uiteraard hebben we een plek nodig voor onze drankjes en hapjes, dus de koffietafel komt als derde. Daarbij kun je met een koffietafel extra sfeer aanbrengen. Heb je geen ruimte voor een groot exemplaar? Denk dan aan alternatieven als twee krukjes, een vintage kist of een poef. Als je niet tegen kringen van glazen kunt, is marmer misschien niet de beste optie voor jou. Hout en glas zijn altijd veilige opties.

Woonkamer in grijstinten Bron: Huizedop

4. Langs het raam
Je hebt misschien niet de tijd of het geld voor op maat gemaakte gordijnen, maar er zijn genoeg mooie kant en klare exemplaren te koop. Ook deze zorgen ervoor dat je woonkamer direct een 'af' gevoel krijgt. Je gordijnen in de woonkamer horen een beetje licht tegen te houden en privacy te bieden wanneer nodig.

Woonkamer verlichting Bron: Siefshome

5. Lampje aan?
De vijfde stap is de toevoeging van sfeerverlichting. Zorg hierbij voor afwisseling. Bijvoorbeeld een grote hanglamp aan het plafond, een vloerlamp in de hoek en een tafellamp voor op het tv-meubel. Je kunt er zelfs voor kiezen kleine spotjes op kunstwerken aan de muur te laten schijnen. Licht is bepalend voor de sfeer in huis en is zeker 's avonds hétgeen dat het gezellig maakt.

Woonkamer vintage Bron: My Scandinavian Home

Zie ook:
-5 oplossingen voor als je interieur iets 'mist'
-Zo kies je de perfecte fauteuil voor bij jou thuis
-Met deze tips kies je de juiste verlichting voor elke kamer

 
 
Meet the team

Meet the team: Rosa

geschreven door Marie-Louise
Meet the team: Rosa

We trappen onze nieuwe 'Meet the Team' rubriek af met een van de oudste werknemers: Rosa. Of nouja, oudste, zij werkt hier al erg lang - namelijk al vijf jaar. Hoe ze dit zo lang volhoudt? Dat lees je in deze blog, samen met haar favoriete interieurstijl, producten èn een paar leuke weetjes over ...

meer...