Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Verlichting

Met deze tips kies je de juiste verlichting voor elke kamer

geschreven door Demi
Met deze tips kies je de juiste verlichting voor elke kamer

Het kiezen van de juiste verlichting kan soms lastig zijn, want er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan spots, sfeerverlichting, dimbaar licht, ledlampen, stripverlichting, kaarslampen, het aanbod is oneindig! Als je door de bomen even het bos niet meer ziet, is het handig om dit artikel even door te nemen. Ik leg je namelijk uit hoe je in welke kamer of ruimte in huis je de juiste verlichting kiest, lees snel verder!

woonkamer groen licht
Bron: Doris Leslie Blau

1. Woonkamer & eethoek

In de woonkamer en de eethoek wil je meestal sfeer creëren, maar ook de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld een boek te lezen. Daarom is het handig om voor dit deel in huis dimbaar licht te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een vloerlamp bij de bank en voor een hanglamp(en) voor boven de eettafel. Zorg dat deze dimbaar zijn en kies voor kleine tafellampen en wandlampen voor het toevoegen van meer sfeer.

slaapkamer huisdieren verlichting
Bron: centralcheff.co

2. Slaapkamer

In de slaapkamer wil je een nachtlampje naast je bed, maar het 'grote' licht moet wel fel zijn. Zodat als je gaat slapen een klein beetje sfeerverlichting hebt, maar als je je gaat aankleden in de ochtend, dat je goed kunt ziet hoe het staat. Wil je een stapje verder gaan? Dan is stripverlichting voor in de kledingkast misschien iets voor jou!

badkamer verlichting groen
Bron: about_interiors

3. Keuken & badkamer

In de keuken en badkamer is het gebruik van bijvoorbeeld spots een goede keuze. Deze nemen namelijk geen ruimte in en zorgen voor een moderne look. In de badkamer en keuken wil je zo min mogelijk poespas, dus zijn tafellampen of andere sfeerverlichting niet echt een goede uitkomst.

werkplek blauw bureaulamp
Bron: theinteriorfanatic

4. Werkplek

Op een werkplek is de verlichting enorm belangrijk. Je wilt geconcentreerd op je werk gericht zijn, dus niet op een donkere plek zitten. Het is namelijk niet de bedoeling dat het licht van je laptop of computer feller is dan de ruimte waarin je werkt. Dit is slecht voor je ogen en het werkt niet fijn. Als je werkplek in de woonkamer staat, waar voornamelijk sfeerlichting is, is een bureaulamp de perfecte oplossing.

Zie ook:
- Zo richt een interieurarchitect de waskamer in
- Zo maak je je huis warm & knus deze herfst
- Zo dek je de eettafel voor een gezellig dinertje

 
 
Planten

Inspiratie: een verticale tuin binnen

geschreven door Iboya
Inspiratie: een verticale tuin binnen

Planten in en rondom je huis zijn super leuk, maar niet iedereen heeft hier de ruimte voor. Een verticale tuin is daar de ideale oplossing voor. Een verticale tuin is niet alleen heel handig maar ook gezond en super tof in huis! Ik vertel je er meer over en geef je wat leuke i...

meer...