Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

5 manieren om kabels weg te werken in je interieur

geschreven door Marie-Louise
5 manieren om kabels weg te werken in je interieur

Kabels, bedrading, snoeren; het blijft een lastige kwestie in ons interieur en je zou ze het liefst achter het behang plakken. Het staat rommelig, er ontwikkelt een berg stof en je viervoeters zijn er (iets te) dol op. Ben jij (nog) niet gezegend met een draadloze televisie en sta je met de handen in je haren? Er is hoop; er zijn tegenwoordig genoeg creatieve manieren in het leven geroepen om ze weg te werken! In deze blog geven wij je 5 manieren om kabels weg te werken in je interieur.

tv zonder snoeren kabels Bron: woonboerderij_1947 via HomeDeco Binnenkijken

1. Kabelgoot

De kabelgoot is een van de bekendste manieren om een kabel weg te werken en dat is niet gek, het geeft je interieur een strakke look en staat lekker opgeruimd. Een kabelgoot is een koof voor rondom de kabel die je strak tegen de muur monteert. Je kunt hem in de gewenste kleur kopen of zelf schilderen natuurlijk!

beschrijving wat er op de foto te zien isBron: leidschendamflatje via HomeDeco Binnenkijken

2. Vastplakken

Eén kabel is nog niet zo'n ramp, maar zodra je er 5 bij elkaar hebt, gaan ze door elkaar zitten en dat is niet alleen irritant, maar ook niet prettig voor het oog. Je kunt ze gemakkelijk vastplakken met huis-tuin-en-keuken tape, maar er bestaan ook speciale kabelclips om ze bij elkaar te houden. Of wat dacht je van een kabelbinder?

tv zonder snoeren wegwerken interieur kabels Bron: stylebynik123 via HomeDeco Binnenkijken

3. Werk 'm weg in een meubel, wand of kast

Je kunt de kabels natuurlijk ook wegwerken in een tv-meubel, wand of kast. Sommige tv-meubels zijn speciaal ontworpen voor het wegwerken van snoeren en zo ingericht dat ze allemaal uit het zicht zijn. Ook kun je ze wegwerken achter een speciale wand of in de muur zelf, al heeft dit wel iets meer voeten in de aarde. Ten slotte kun je de tv natuurlijk ook in een kast zetten, waarbij je na het tv kijken de kastjes lekker dicht kunt slaan en er niet meer naar hoeft om te kijken.

kabels snoeren wegwerken interieur achter wand muurBron: fionainterieur via HomeDeco Binnenkijken

4. Kabelmand

Een kabelbox niet nieuw en wellicht niet zo origineel, maar de kabels verzamelen in een rieten mand bijvoorbeeld is wél trendy! Door de kabels en snoeren in een rieten mand te verzamelen, heb je meteen een nieuw accessoire in huis. Win-win, dus!

rieten mand kabels wegwerkenBron: interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

5. Maak er muurdecoratie van

Ten slotte kun je de kabels en snoeren natuurlijk ook omarmen! Deze tip is voor de creatievelingen onder ons. Je kunt er waanzinnige design muurdecoratie van maken door een (extra lange) kabel te bevestigen in een leuk figuur aan de muur.

kabels muurdecoratieBron: Homedit

Zie ook:
- Wat je beter niet kunt doen bij het inrichten van de woonkamer
- Op deze manier houd jij je werkplek netjes
- De voor- en nadelen van een zwevend en staand tv-meubel

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...