Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Wat je dus NIET moet doen bij het inrichten van de woonkamer

Wat je dus NIET moet doen bij het inrichten van de woonkamer

Als het om interieur gaat, denken we eigenlijk al gauw aan de woonkamer. Dit kan echter erg lastig zijn om in te richten! We neigen vaak allemaal naar dezelfde fouten. Daarom vandaag 5 dingen die je in ieder geval NIET moet doen. Natuurlijk laten we het daar niet bij en geven we ook tips wat dan wél te doen! ;)

1. Precies willen namaken van Pinterest

Het is natuurlijk heel verleidelijk wanneer je een foto op Pinterest ziet van een prachtig interieur deze precies te kopiëren omdat je het zo mooi vindt. Maar waarschijnlijk gaat dit heel onpersoonlijk overkomen. Het is super als je inspiratie uit deze foto's kunt halen, maar probeer het niet exact te kopiëren!


Bron: myparadissi

2. Een te grote bank neerzetten

Heel graag een grote hoekbank willen, maar geen ruimte hebben? Gelukkig zijn hier oplossingen voor! Maak gebruik van een hocker die je kunt verplaatsen wanneer je dit wilt. Een te grote bank maakt een kleinere ruimte nog kleiner en onrustig. Dit geldt eigenlijk ook voor andere meubels in de woonkamer. Wanneer je een kleine woonkamer hebt, ga dan voor verschillende kleine bijzettafeltjes die je makkelijk kunt verplaatsen in plaats van een grote robuuste salontafel.

wat je niet moet doen woonkamer
Bron: Pinterest

3. Snoeren en kabels in zicht laten

Je bent helemaal klaar met inrichten en stylen en opeens valt je oog op de snoeren en kabels van bijvoorbeeld de tv die zichtbaar zijn. Zonde! Besteed hier ook aandacht aan en probeer deze weg te werken voor het mooiste resultaat. Leuke mandjes en dozen zijn de perfecte bestrijders voor opladers in het zicht!

wat je niet moet doen woonkamer
Bron: Lancashire Hill

4. Een hokje creëren

We zijn gauw geneigd om een apart hokje van de woonkamer te maken. Maak gebruik van de ruimte die je nog meer hebt en laat de rest van het huis een inspiratiebron zijn voor de woonkamer. Oftewel: houd dezelfde stijl aan en laat bepaalde kleuren bijvoorbeeld weer terugkomen in de woonkamer. Op deze manier creëer je één geheel én lijkt de woonkamer ruimer!

wat je niet moet doen woonkamer
Bron: Studio Mcgee

5. Maar één soort materiaal gebruiken

We houden er allemaal van als dingen met elkaar matchen. Maar overdrijf niet! Wanneer je een eikenhouten vloer hebt met een eikenhouten salontafel en een kast van hetzelfde soort hout kan dit erg saai overkomen. Maak het juist spannend met verschillende materialen! Verschillende materialen kunnen ook prachtig bij elkaar staan! Combineer de eikenhouten vloer met bijvoorbeeld een salontafeltje van stoer metaal.

wat je niet moet doen woonkamer
Bron: Pinterest

Zie ook:
- De meest gemaakte fouten bij het inrichten van een nieuw huis
- Met deze 5 tips blijft je keuken clean
- 3 kleuren die niemand durft te gebruiken voor op de muur

 
 
Accessoires

Grappigste cadeaus om aan jouw vriend of vriendin te geven

geschreven door charlottekras
Grappigste cadeaus om aan jouw vriend of vriendin te geven

Jouw vriend of vriendin is weer bijna jarig, maar wat moet je nu weer aan hem of haar geven? Ik heb voor jullie wat grappige cadeaus op een rijtje gezet om dit jaar eens origineel te zijn! Bron hoofdfoto: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken Zie ook: ga('send', 'event', 'Blogpost', 'More about...

meer...