Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

5 tips om een tropisch wellness oord van je tuin te maken

geschreven door Julia
5 tips om een tropisch wellness oord van je tuin te maken

Wil je deze zomer ultiem genieten in je eigen tuin? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Ik geef je vijf tips waarmee je je tuin kunt omtoveren tot een tropisch wellness oord. Zo is het net alsof je op vakantie bent!

1. Planten

Een tropische tuin kan natuurlijk niet zonder planten. Je moet wel opletten dat je de juiste planten uitkiest, want niet alle tropische planten overleven het in het Nederlandse klimaat. Geschikte planten zijn bijvoorbeeld bamboe en de dwergwaaierpalm. Ook mooi is de paradijsvogelplant, deze moet alleen 's winters wel naar binnen.

Bron: onbekend

2. Loungebank

Om ultiem te relaxen heb je een goede loungebank nodig. Kijk hierbij kritisch naar de plek. Wil je hem in de volle zon of juist in de schaduw? Hou je ervan om in de zon te liggen? Dan kun je ook gaan voor een ligbed. Ook leuk is het om onder de loungebank een buitenvloerkleed te leggen.

Bron: Adamrobinsondesign

3. Vijver

Een vijver geeft een rustgevende sfeer. Je kunt er natuurlijk vissen in laten zwemmen, maar als je voor een zwemvijver gaat kun je er zelf ook in zwemmen! Hij moet in dat geval groot genoeg zijn en er moet een filtersysteem in zitten om het water schoon te houden. Zet je ligbed bij het water en kom optimaal tot rust.

Bron: derooyhoveniers

4. Buitendouche

Als je geen zwembad in de tuin hebt om af te koelen is een buitendouche heerlijk. Heb je wel een zwembad, dan is het prettig om na het zwemmen het chloorwater van je af te spoelen.

Bron: welke

5. Verlichting

Als het 's avonds donker wordt maar de buitentemperatuur nog aangenaam is, wil je natuurlijk niet in het donker zitten. Goede verlichting doet wonderen. Je kunt verschillende elementen verlichten in de tuin, zoals de looppaden en de planten. Ook kun je spots bevestigen aan de schutting en naar beneden laten schijnen. Hiermee creëer je enorm veel sfeer.

Bron: in-lite

Zie ook:
-Decoreer je tuin of balkon met deze budgettips
-Zo creëer je een gezellige, bohemien sfeer in je tuin of op je balkon
-De populairste tuinen van onze binnenkijkers!

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...