Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Badkamer

5 tips om je badkamer optisch te vergroten

geschreven door Rosa
5 tips om je badkamer optisch te vergroten

De badkamer, de ruimte waar we tot rust komen na een drukke dag. Veel mensen denken dat een kleine badkamer niet handig is. De inrichting is niet eenvoudig, maar er zijn wel een paar kleine aanpassingen om ervoor te zorgen dat de badkamer optisch groter lijkt. Ben jij ook in het bezit van een kleine badkamer? Wij hebben 5 handige trucs en tips om je een eindje op weg te helpen!

1. Creëer flink licht

Licht werkt verruimend en is dus een must voor een kleine badkamer. Hoe meer licht, hoe groter de ruimte lijkt. Let er wel op dat je altijd verlichting gebruikt die geschikt is voor de vochtige ruimte in de badkamer. Anders heb je kans dat je verlichting kapot gaat. Klik hier om meer badkamerverlichting te bekijken.

Bron: tattelie via HomeDeco Binnenkijken

2. Plaats een grote badkamerspiegel

Spiegels werken altijd vergrotend en reflecteren het licht. In een kleine badkamer mag een grote spiegel niet ontbreken! Plaats een grote spiegel boven de wastafel voor het leukste en meest praktische effect. Op het moment zijn wij vooral fan van de ronde spiegels. Maar, ook een tijdlozer exemplaar is een must in de badkamer. Je kunt natuurlijk kiezen voor een normale spiegel, maar er bestaan tegenwoordig ook speciale badkamerspiegels.

Bron: Rianneschreurs via HomeDeco Binnenkijken

3. Opgeruimd staat netjes!

Een rommelige badkamer oogt automatisch een stuk kleiner dan een opgeruimde variant. Zorg dus dat er zo veel mogelijk uit het zicht is. Kies dus voor dichte kasten of berg als je spullen in manden of opbergboxen. Zorg dat je de vieze kleding direct in de wasmand gooit en laat niets op de grond slingeren. Deze tips is super simpel maar oh zo effectief.

Bron: tattelie via HomeDeco Binnenkijken

4. Gebruik lichte kleuren

Zoals bekend reflecteren lichte kleuren het licht. Hierdoor lijkt een ruimte groter. Je hoeft hier natuurlijk niet in door te slaan. Een paar witte toevoegingen doen al wonderen! Een extra tip is om transparante materialen te gebruiken, hierdoor lijkt de ruimte 'meer open' en dus groter.

Bron: homedecorinfo

5. Less is more!

Weinig ruimte betekent slim omgaan met de ruimte die je hebt. Gebruik niet teveel accessoires, zo wordt de badkamer een benauwende ruimte. Denk ook bewust na over de keuzes die je maakt. Zo kun je voor multifunctionele items kiezen als een radiator die ook als handdoekenrek dient of kies voor een kleinere variant, je hoeft er echt geen 10 handdoeken tegelijk op kwijt te kunnen.

Bron: Deense_zomer via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-5x tips voor het inrichten van een kleine badkamer
-6x roze in de badkamer
-Zo geef je je badkamer interieur een simpele upgrade

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...