Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

5 trucs die de natuurlijke lichtinval in huis maximaliseren

geschreven door Marie-Louise
5 trucs die de natuurlijke lichtinval in huis maximaliseren

We dromen er stiekem allemaal van: een huis met veel ramen, open ruimtes en een lichtinval waar je u tegen zegt. Het maakt je huis optisch ruimtelijker en dit heeft weer een positief effect op ons humeur én gezondheid. Daarnaast bespaart het ook nog eens energie. Helaas is niet iedereen gezegend met grote raampartijen en dus zullen we voorlopig ons uiterste best moeten doen om het maximale sprankeltje licht eruit te halen. Daarom vertellen wij je vandaag 5 trucs die de natuurlijke lichtinval in huis maximaliseren.

licht kleurenpalet natuurlijk licht maximaliserenBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

1. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

We weten allemaal dat het ophangen van een spiegel een ruimte optisch groter laat ogen. Maar wist je ook dat wanneer je een spiegel tegenover een raam ophangt, je de hoeveelheid licht verdubbelt? Een kind kan de was doen, dus! Heb je genoeg spiegels in je interieur hangen? Ga dan voor andere glanzende objecten, zoals tegeltjes in de keuken of hal, meubels met glasaccenten of shiney fotolijsten.

spiegel lichtinval maximaliserenBron: maartje-rosalie via HomeDeco Binnenkijken

2. Een licht kleurenpalet

Wie vroeger goed heeft opgelet bij tekenles, zal zich herinneren dat kleuren licht kunnen reflecteren of juist absorberen. We gaan natuurlijk voor het eerste. Kies daarom voor een licht kleurenpalet bij het kiezen van de muurkleur, meubels en accessoires. Lichte kleuren werken als het ware als een spiegel om het licht door de kamer te laten kaatsen.

Pas echter wel op voor het 'ziekenhuiseffect' en maak niet alles te wit. Met een ton-sur-ton effect zit je altijd goed en natuurlijke materialen verrichten wonderen in een licht interieur!

licht kleurenpalet lichtinvalBron: huizejolie via HomeDeco Binnenkijken

3. Lichte raambekleding

Het is anno 2021 tijd om de zware, donkere gordijnen de deur te wijzen en plaats te maken voor lichte, doorzichtige gordijnen. Kies bijvoorbeeld voor inbetween gordijnen en laat deze zoveel mogelijk open om het zonlicht naar binnen te laten. Of volg de trend en ga voor jaloezieën. Ook deze zijn zeer geschikt om het natuurlijke licht te maximaliseren, doordat je zelf de hoeveelheid licht kunt regelen en de lamellen in iedere hoek kunt plaatsen.

lichte raambekleding lichtinval maximaliseren interieurBron: charisathome via HomeDeco Binnenkijken

4. Houd het luchtig

Slanke, luchtige meubels creëren een ruimtelijk effect. Hiermee bedoelen we meubels met dunne belijning, waardoor je meer doorkijk in je interieur creëert en het minder vol oogt. Concreet kun je kiezen voor kasten zonder achterwand of deurtjes en tafels met een dun onderstel, waardoor de vloer zichtbaar blijft. Zo kijk je er dwars doorheen, waardoor je een extra ruimtelijk effect creëert.

luchtige meubels natuurlijk lichtinval maximaliserenBron: Brix

5. Less is more

De vuistregel 'less is more' geldt in veel gevallen niet, maar in dit geval zeker wel! Pas op met het toevoegen van accessoires in je interieur. Hoewel accessoires zeker ook functioneel zijn bij het inlaten van licht, denk aan glanzende fotolijstjes, klokken en glaswerk, kunnen het ook enorme sunblockers zijn. Pas daar dus mee op en plaats zo min mogelijk accessoires!

glanzende accessoiresBron: jeannettevanluyck via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Deze sierkussens passen bij jouw kleur bank
- Weinig daglicht? Zo zorg je ervoor dat je huis lichter is
- Zó zorg je voor goede verlichting in huis

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...