Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

5x valkuilen bij het kopen van een bank

geschreven door Maartje
5x valkuilen bij het kopen van een bank

Een bank is één van de belangrijkste items in je woonkamer. Daarom is het heel belangrijk dat je de tijd neemt bij het kopen van een nieuwe bank. Toch gaat dit nog regelmatig fout. En hoe vervelend is het als je wekenlang hebt zitten wachten op je bank en hij uiteindelijk niet naar wens is? Een bank kan er namelijk in de showroom erg leuk uitzien, maar of hij in jouw interieur past, is een tweede. Er zijn diverse valkuilen bij het kopen van een nieuwe bank. Hieronder benoem ik er vijf. Maak dus niet te snel een keuze en kijk of jij de onderste punten wel hebt doorlopen.

Note: de foto's in deze blogs zijn ter inspiratie van hoe het wél moet ;-)

1. Niet gemeten
De juiste afmetingen zijn erg belangrijk. Vaak lijkt een bank op de foto of in de showroom kleiner dan wanneer hij bij je thuis staat. Dus kijk goed naar wat voor maat bank je zou willen en of dit past in jouw interieur. Een handige tip hierbij is om bijvoorbeeld met tape de afmeting van de bank op de vloer te plakken. Zo kan je duidelijk zien of het past.

bankBron: Casaleander via HomeDeco Binnenkijken

2. Verkeerde kleur
De kleur die je wilt is natuurlijk persoonlijk en hangt daarnaast af van het kleurenpalet in je interieur. Denk er goed over na wat voor kleur je wilt en wat past. Maar wat ook belangrijk is om te weten, is dat je op lichte kleuren alles ziet. Heb jij kinderen of een huisdier dat wel eens op de bank springt? Dan is een lichte kleur bank niet heel handig. Weeg goed af welke kleur je wilt en vraag eventueel een stofstaal aan. Dit is ook gelijk handig voor het volgende punt.

3. Verkeerde materiaal
Materiaal is een belangrijk punt. Niet alleen of het mooi blijft, maar ook of het lekker zit. Wanneer er bijvoorbeeld veel wol in de stof zit, kan het gaan jeuken. Hierbij geldt hetzelfde als met de kleur: heb je kinderen of een hond? Dan is het handig om materiaal te kiezen dat makkelijk schoon te maken is. Houd met het uitzoeken van de bank ook rekening met waar hij komt te staan. Sommige stoffen kunnen namelijk snel verkleuren door zonlicht.

bankBron: Huizemus via HomeDeco Binnenkijken

4. Alles in hetzelfde model
Vaak zie je dat mensen geneigd zijn om bijpassende fauteuils te kopen. Het is makkelijk en kan leuk staan, maar probeer eens wat anders. Dit maakt de woonkamer dynamischer en zal er gezellig en speels uitzien.

5. Onderkant vergeten
Soms wordt het onderstel van de bank nog wel eens vergeten. Toch kan het onderstel een wereld van verschil maken. Je hebt veel keuzes wat betreft onderstellen. Zo zie je dunnere poten, of een bank zonder poten, of dikkere blokken. Wanneer de ruimte klein is, kan je het beste kiezen voor een bank op hogere poten. In een grote woonkamer is een lage bank weer mooi, en helemaal mooi als hij doorloopt in de vloer.

BankBron: Interiorbyamb via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Maak je huis gezellig met deze mooie sierkussens
- Inspiratie: interieurs met groene velvet items
- De beste ideeën uit onze Binnenkijkers om een lege wand te decoreren

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...