Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

6 interieurfouten die je huis (onbewust) goedkoper doen lijken

geschreven door Mara
6 interieurfouten die je huis (onbewust) goedkoper doen lijken

We besteden vaak veel aandacht aan de inrichting van de bank, eettafel, televisiemeubel en stoelen, maar vergeet je niet om ook naar het grote geheel te kijken? Er zijn namelijk nog best wel wat dingen die je interieur onbewust goedkoper kunnen doen lijken. In dit artikel verzamel ik ze!

stalen deuren metaal zwartBron: interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Te weinig lichtbronnen
Het hebben van meerdere lichtbronnen in huis is ontzettend belangrijk om een goede sfeer te creëren. Slechts één groot licht geeft het gevoel alsof je in een kantine of snackbar zit, niet precies de look die je wilt hebben in huis. ;-)

Zorg er daarom voor dat je minimaal drie lichtbronnen hebt in huis: één 'groot' licht (bijvoorbeeld boven de eettafel) en twee sfeerlampen in verschillende hoeken. Zo creëer je meer sfeer en voorkom je die 'TL-balk look'.

lichtbron eettafelBron: brielshuysje via HomeDeco Binnenkijken

Verschillende kledinghangers gebruiken
Met een kledingrek kun je pronken met je mooiste kledingstukken, maar zorg dan wel voor matching kledinghangers! Plastic hangers hoeven op zich helemaal niet lelijk te zijn, maar wel als je óók nog houten en ijzeren kledinghangers gebruikt. Het geheel oogt dan heel rommelig en goedkoop. Kies dus voor één type kledinghanger en blijf daar bij.

kledinghangersBron: monterieur via HomeDeco Binnenkijken

Teveel accessoires neerzetten
Stiekem zijn wij verslaafd aan vazen, kandelaars en andere woonaccessoires! Ze geven je interieur sfeer en persoonlijkheid. Maar pas op: te veel accessoires kan heel goedkoop ogen, ze verliezen dan een beetje hun waarde. Meestal is één statement vaas veel chiquer en stijlvoller dan een overvloed aan diverse vazen in je interieur. Less is more, dus.

accessoiresBron: mariscasa via HomeDeco Binnenkijken

Kale muren
Kale muren geven het gevoel dat het interieur nog niet helemaal 'af' is. Vooral als de muur niet strak in de verf zit en/of er allerlei spijkertjes/gaten in zitten van oude wanddecoratie, kan zo'n kale muur heel goedkoop ogen. Zorg er dus voor dat de muur er goed verzorgd uit ziet. Dat hoeft heus niet veel geld te kosten: een likje verf of een stylish poster doen al wonderen.

kale lege muur witBron: isaak via HomeDeco Binnenkijken

Een overvolle gang
Bij binnenkomst struikel je over de vele schoenen die in de gang staan en je moet langs een gigantische bult jassen manoeuvreren om uiteindelijk in de huiskamer te komen: niet echt heel chique.

Een overvolle, rommelige gang kun je gemakkelijk een stuk stijlvoller maken door te investeren in een mooi kleding- en schoenenrek of kapstok. Zo krijgen je gasten direct een goede indruk bij binnenkomst en voel jij je ook veel fijner als je thuis komt na een drukke (werk)dag.

volle hal gangBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Geen of te weinig gordijnen
Hier geldt ook weer: zonder gordijnen (of te weinig gordijnen) krijg je zo'n snackbar/kantine vibe en lijkt het tevens alsof je interieur nog niet helemaal af is. Wees niet te zuinig: het is juist heel chique om veel gordijnen op te hangen. Dat geeft een mooi vol effect.

geen gordijnenBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 8 tips voor een Scandinavisch, winters interieur
- 7 kleine badkamerstyling foutjes waardoor je badkamer veel goedkoper oogt
- 5 manieren om je slaapkamer klaar voor de herfst en winter te maken

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...