Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

6 veelgemaakte interieurfouten en hoe je deze kunt voorkomen

geschreven door Rosa
6 veelgemaakte interieurfouten en hoe je deze kunt voorkomen

Met de overgang van het zomer- naar het winterinterieur, willen we vaak ons hele interieur weer aanpakken. Nu kunnen we mooi van de gelegenheid gebruik maken om ook direct de 'foutjes' in ons interieur te verbeteren. Win-win situatie dus.

1. Een verkeerd lichtplan

Deze fout komen we erg vaak tegen. Gelukkig is dit met niet al teveel moeite makkelijk opgelost. Vooral in de wintermaanden valt een verkeerd lichtplan erg op. Het geheim van een goed lichtplan is, dat je de lichtpunten gelijkmatig verdeeld. Dit doe je door meerdere lichtbronnen te gebruiken. Denk daarbij aan spotjes, hanglampen, vloerlampen... en vooral nu in de wintermaanden kaarsjes en een open haard. Door meerdere lichtpunten te gebruiken, oogt je huis direct gezelliger!


Bron: Dwell

2. Te grote of te kleine meubels

Door een kleine bank in een grote ruimte te zetten, zal de ruimte heel snel kaal aanvoelen. Speel daarom in op de ruimte die je hebt. Blijf hierbij wel logisch nadenken. De ruimte moet mooi in proportie zijn. Vul de ruimte ook met verschillende groottes en afmetingen. Je hoeft niet per se een koffietafel te hebben die even hoog is als het zitvlak van je bank. Kies juist voor verschillende afmetingen en hoogtes om het geheel karakter te geven.


Bron: Doswell and McLean

3. Niet de juiste kleuren

Kleuren uitzoeken voor een ruimte blijft altijd lastig en is ook heel persoonlijk. Je kunt het beste voor de vloer en wanden voor neutrale kleuren kiezen. Deze zul je lang mooi blijven vinden en zo hoef je dus niet iedere maand je huis opnieuw in de verf te zetten. Als je toch graag een kleurtje in huis wilt, adviseren wij om één accentwal in deze kleur toe te voegen of je voegt deze kleur toe door los te gaan met accessoires. Let ook met je meubels goed op voor welke kleuren je gaat. Een zwarte, leren bank zal bijvoorbeeld geen succes zijn in een hele kleine ruimte. Je kunt in kleine ruimtes beter voor lichte kleuren kiezen.


Bron: Coco Lapine Design

4. Het verkeerde vloerkleed

Een vloerkleed kan je interieur maken of breken. Een verkeerd geplaatst, of verkeerde grootte vloerkleed kan je interieur flink naar beneden halen. Kies daarom nooit voor een 'zwevend' vloerkleed. Dit houdt in dat het vloerkleed zomaar in de ruimte licht zonder aansluiting op iets. In de woonkamer betekent dit dus dat minimaal de voorpoten van de bank of fauteuil op het vloerkleed staan. Mocht je fan zijn van oversized vloerkleden, zorg dan dat je gehele meubilair op het vloerkleed staat.
Bron: Thedpages

5. Alles is te gematcht

De dagen dat je hele interieur perfect matcht zijn voorbij. Je mag tegenwoordig wel wat losser omgaan met je interieur. Ben je fan van zowel een Scandinavisch als een industrieel interieur? Geen probleem! Dan combineer je deze stijlen toch gewoon? hetzelfde geldt voor verschillende kleuren en tinten. Doe lekker wat jij mooi vindt en maak het niet te 'perfect', het moet wel een huis zijn waarin jij je fijn voelt.
Bron: Figr

6. Te veel sierkussens

Ja, ik weet hoe prachtig veel verschillende kussens op je bank of bed staan, maar eigenlijk wordt niemand er echt gelukkig van. Voordat je naar bed gaat moet je al die kussens weer verwijderen om ze er vervolgens de volgende ochtend weer op te presenteren. Je kunt door een overvloed aan sierkussens ook niet even snel op de bank ploffen. Kies daarom voor slechts een aantal prachtexemplaren om je huis zo mooi en comfortabel mogelijk te houden.


Bron: Sjoy studios

Zie ook:

- De meest gemaakte fouten bij het inrichten van een kleinere ruimte
- Hoe weet je of een item in je interieur past?
- Dit zijn de kenmerken van de 9 populairste interieurstijlen

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...