Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Dit zijn de kenmerken van de 9 populairste interieurstijlen

geschreven door Rosa
Dit zijn de kenmerken van de 9 populairste interieurstijlen

Er zijn heel veel verschillende interieurstijlen. Iedereen vindt namelijk iets anders mooi. Aan iedere interieurstijl wordt een persoonlijke touch gegeven. Hierdoor worden er ook vaak verschillende woonstijlen met elkaar gecombineerd. Ik heb de kenmerken van de tien populairste woonstijlen op een rijtje gezet.

Scandinavisch

Het Scandinavische interieur is niet meer weg te denken! Juist omdat je deze helemaal naar eigen wens kunt inrichten en er weinig regels zijn. De meeste huizen in deze stijl hebben een kleurenpalet van wit, grijs, zwart en hout. Er zijn een paar kenmerken die standaard in een Scandinavisch interieur thuishoren:

- een houten vloer
- lichte, zachte kleuren
- strakke lijnen met zachte contouren
- veel hout
- opgeruimde kamers
- fijn textiel, zoals linnen en wol

Scandinavische woonstijl Bron: My Scandinavian Home

Industrieel

Een industrieel interieur kenmerkt zich voornamelijk door de stoere materialen en donkere kleuren. Er wordt dan ook veel gebruikgemaakt van staal, hout, beton en leer. Een industrieel interieur wordt meestal gecombineerd met een andere woonstijl. Anders wordt deze woonstijl te kil. De kenmerken van een industrieel interieur zijn:

- veel donkere kleuren
- metaal
- beton
- baksteen
- oude meubels

industrieel wonen Bron: My Scandinavian Home

Stoer en landelijk

De landelijke woonstijl is al heel lang in beeld, maar zal voorlopig niet verdwijnen. Bij een landelijk interieur horen natuurlijke materialen, zachte meubels, en meubels met ronde vormen. Vaak hebben de tafelpootjes een ronde afwerking, maar ook de fauteuils hebben grote 'oren'. Een landelijk interieur heeft meestal een stenen vloer en accessoires in overvloed. Alles om een gezellige, knusse ruimte te maken. De kenmerken van een landelijk interieur zijn:

- wit, taupe & beige
- grof linnen
- natuurlijke materialen
- veel accessoires - veel houten elementen

landelijk wonen Bron: onbekend

Romantisch

Een romantisch interieur heeft veel weg van een landelijk interieur, maar dan allemaal een stukje romantischer. Denk aan een roze bank, kaarsjes, een rozen-print en veel verschillende sfeerlichten. De kenmerken van een romantisch interieur zijn:

- vrouwelijk
- lichte kleuren met een roze ondertoon
- planten & bloemen
- veel tierelantijntjes

romantisch wonen Bron: adorable home

Retro

Deze bekende woonstijl komt uit de jaren '70, maar maakt op het moment een comeback. De ronde vormen, drukke prints en zelfs de kleuren uit deze tijd komen weer terug. De Flexa kleur van het jaar 2019 past dan ook helemaal in het retro-plaatje. Kenmerkend voor de retro woonstijl zijn:

- ronde vormen
- oranje, bruin en geel
- het gebruik van kunststof
- drukke prints

retro wonen Bron: roomed

Minimalistisch

De drie basisregels van het minimalistische interieur zijn: basic, clean en strak. Dus; alleen de nodige meubels staan in de ruimte, er wordt weinig tot geen gebruik gemaakt van accessoires en het kleurenpalet bestaat uit basiskleuren. Drukke patronen worden vermeden en de materialen bestaan voornamelijk uit glas, metaal en strak hout.
Kenmerken van een minimalistisch interieur zijn:

- less is more
- designstukken
- wit, grijs en zwart
- opgeruimd
- weinig tot geen accessoires

minimalistisch wonen Bron: Home Designing

Oriëntaals

Een oriëntaals interieur haalt het verre oosten naar Nederland. Denk aan handgeweven vloerkleden, metallic-kleurige lampen, warme kleuren en veel natuurlijke materialen. Door een oriëntaalse woonstijl toe te passen, krijg je een instant vakantiegevoel. Kenmerken van een oriëntaals interieur zijn:

- verre oosten
- kelim kleden
- houten vloer
- lantaarns
- mozaïek

orientaals wonen Bron: onbekend

Botanisch wonen

Deze woonstijl is vooral de laatste tijd erg populair. Voor een botanische woonstijl haal je eigenlijk zoveel mogelijk groen in huis. Dit doe je door middel van planten, verf, behang en ga zo maar door. Je kunt dan ook nooit genoeg planten in huis hebben. De kenmerken van de botanische interieurstijl zijn:

- groen, groener groenst
- veel planten
- kussens met plantenpatronen

botanisch wonen Bron: Casa Abril

Bohémien

Een bohémien interieur geeft je direct een vakantiegevoel. De rijke kleuren nemen je mee naar de mediterraanse zon. Deze woonstijl wordt aangevuld door metallic accessoires en accenten. In een bohémien interieur horen ook veel planten, prints en dierenvachtjes. De kenmerken die altijd terugkomen in een bohémien interieur zijn:

- relaxte sfeer
- kleur
- metallic
- vrolijke prints
- dierenvachtjes
- Noord-Afrikaans - mediterraans

bohemien wonen Bron: poshpennies

Zie ook:
- Stylingtips voor een minimalistisch interieur
- 7 populaire interieurstijlen uitgelegd
- in 6 stappen naar een Scandinavisch interieur
- 9 stylingtips die je kunt leren van een Scandinavisch interieur

 
 
Verlichting

20x de mooiste lampen om je badkamer te pimpen

geschreven door Mara
20x de mooiste lampen om je badkamer te pimpen

De badkamer: voor velen een lastige ruimte om leuk in te richten. Maar heel moeilijk hoeft het niet te zijn: met een mooie badmat, een stijlvolle spiegel, zeegrasmanden, kamerplanten en een of meerdere lampen creëer je al een heel leuke en mooie badkamer! Op deze pagina vind je alvast 20 mooie la...

meer...