Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Hoe weet je of een item in je interieur past?

geschreven door Mara
Hoe weet je of een item in je interieur past?

Negen van de tien keer als ik op het punt sta een woonitem te kopen, heb ik gigantische twijfels. Want: past deze stoel eigenlijk wel in mijn huidige interieur? Is deze kandelaar wel in dezelfde stijl? Of is het niet erg als het een andere stijl heeft? Ik probeer dan ter plekke mijn huis te visualiseren met het desbetreffende item erin, om te bepalen of het een leuke aanvulling is in mijn interieur. Maar pfff, wat is het toch lastig om in te schatten of iets leuk zal staan!

Omdat ik vast en zeker niet de enige ben die regelmatig twijfelt of een bepaald item wel mooi in het interieur past, verzamel ik vandaag een paar handige tips. Zo kun je voortaan voorkomen dat je een mismatch in huis haalt!

homedecoFoto: Planete Deco

1. Ga na of het in het kleurenpalet past
Heb je een compleet zwart-wit-grijs interieur, dan kan het eigenlijk bijna niet fout gaan. Elke kleur, hoe knallend en opvallend ook, past bij een basic kleurenpalet. Leuk juist, zo'n opvallende eyecatcher erbij! Heb je echter een iets uitgebreider kleurenpalet, met twee of drie basic kleuren én twee of drie accentkleuren, dan is het handig om er iets meer over na te denken. Heb je momenteel een zwart-wit-grijs interieur, met blauwe, groene en roze details, dan kan een kleur als rood een flinke mismatch zijn. Een kleur die op de andere kleuren lijkt, zoals mint of turquoise is daarentegen wel een goed idee.

2. Denk na over de verhoudingen
Dat kleine kastje kan heus geweldig zijn, maar op die grote, lange muur kan 'ie totaal niet tot zijn recht komen en lijkt het kastje opeens heel zielig. Andersom geldt hetzelfde; een gigantisch dressoir kan op een kort stukje muur heel ongemakkelijk ogen. Denk dus goed na over de verhoudingen in je interieur. Heb je al veel lage meubels staan? Dan kun je misschien nu beter voor een hogere kast gaan, om de verhoudingen in balans te houden.



homedecoFoto: Planete Deco

3. Ga na of het in de stijl past
Wij zijn dol op het mixen en matchen van diverse stijlen: heb je een heel minimalistisch, clean interieur, dan is een gekke, vintage stoel ontzettend gaaf! Maar het kan ook weleens flink misgaan. Heb je chique interieur met glimmende stofjes en luxueuze meubels, dan kun je die rotan stoel en bananenplant in rieten mand misschien beter niet doen. Houd dus goed je woonstijl in gedachte bij het aanschaffen van een nieuw pronkstuk. Is het item een heel andere stijl? Ga dan na of die woonstijl er goed bij past.

4. Maak foto's van je interieur
Maak duidelijke foto's van je interieur en bewaar deze in je telefoon. Zo kun je, waar je ook bent, gemakkelijk even deze foto's erbij pakken en naast het desbetreffende woonitem houden. Op die manier is het makkelijker te zien of iets wel of niet in je interieur zal passen.


homedecoFoto: Planete Deco

Zie ook:
- Deze kamerplanten zijn ideaal voor een wat donker huis met weinig (zon)licht
- Een plantenhoekje inrichten in deze drie stappen
-DIY: Hydroponie, planten op water

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...