Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

6x de mooiste interieurs met neutrale tinten uit onze Binnenkijkers

6x de mooiste interieurs met neutrale tinten uit onze Binnenkijkers

Wil je jouw muren een kleurtje geven om ze wat meer aan te kleden, maar houd je niet van opvallende kleuren? In dat geval kun je kiezen voor neutrale tinten. Dat klinkt misschien saai, maar dat is het echt niet! Juist in deze tijd waarin we meer thuis zijn is het fijn om een rustige basis te creëren. In deze blog geef ik je inspiratie en tips op het gebied van neutrale tinten.

neutrale tintBron: Bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

Natuurlijke materialen

Neutrale tinten zijn prachtig in combinatie met natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, rotan, marmer en beton. Deze materialen kun je zowel in meubels als accessoires terug laten komen. Met hout kun je ook meer warmte aan je interieur toevoegen. Dit kan fijn zijn als de neutrale tint die je kiest wat koeler is.

neutrale tintBron: Interiorbylee via HomeDeco Binnenkijken

Zwarte accenten

Met zwart kun je de neutrale kleur wat meer pit geven. Ook kun je met een zwart meubelstuk meer diepte geven aan een neutraal interieur. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte fauteuil of een zwarte eettafel.

neutrale tintBron: Marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

neutrale tintBron: Huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

De vloer

Bij het kiezen van een neutrale tint is het belangrijk om te kijken of deze past bij de vloer. Je wilt niet dat deze tinten te dicht bij elkaar in de buurt komen of dat ze gaan vloeken. Om de tint van de muur aan te laten sluiten bij de vloer kun je het beste met een kleurenpalet werken. Een ander hulpmiddel is om van donker naar licht te werken van de vloer tot het plafond. Dus de vloer het donkerst, de muur een tint lichter en het plafond het meest licht.

neutrale tintBron: Jeannettevanluyck via HomeDeco Binnenkijken

Kleuraccenten

Het leuke van een neutrale tint als basis, is dat je allerlei kanten op kunt met de accessoires. Hiermee kun je kleuraccenten toevoegen aan je interieur. Hieronder is bijvoorbeeld een steenrood kussen neergelegd als accent. Van pastelkleuren tot felle kleuren, het kan allemaal door de neutrale basis.

neutrale tintBron: Thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-7x prachtige interieurs met de trendkleur steenrood
-Inspiratie: kleurvlakken op de muur
-6x kleurcontrasten die helpen bij het inrichten van jouw interieur

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...