Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

8 manieren om de zolder in te richten

geschreven door Julia
8 manieren om de zolder in te richten

Vaak wordt er weinig aandacht aan de zolder besteed. Mensen zetten er dozen met spullen neer en kijken en verder niet zoveel naar om. Zonde, want van deze ruimte in huis kun je echt iets moois maken, net als de rest van je huis. Ben je er nog niet over uit wat je met de zolder wilt of wil je deze plek eens aanpassen? In deze blog vind je 8 manieren om de zolder in te richten.

Slaapkamer

De zolder is, mits het plafond hoog genoeg is, een prima plek om een slaapkamer of logeerkamer te creëren. Het schuine dak zorgt ervoor dat deze ruimte extra knus oogt. Wees als je een schuin dak hebt wel zorgvuldig met het plaatsen van de meubels in verband met de loopruimte. Je wilt natuurlijk niet constant gebukt moeten lopen. Een nadeel van slapen op zolder is dat het hier vaak warm wordt. Zorg daarom voor goede isolatie en eventueel voor een airconditioning.

slaapkamer op zolderBron: marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Werkplek

De zolder is een lekker rustig plekje in huis en daarom ideaal om te werken. Belangrijk hierbij is voldoende daglicht. Als je ook 's avonds werkt is kunstlicht ook belangrijk. Denk aan een goede bureaulamp en hanglampen.

werkplek op zolderBron: avenuelifestyle

Wasruimte

De zolder wordt vaak gebruikt als wasruimte. Daar is 'ie ook heel geschikt voor omdat de zolder soms nadelen, zoals warmte, met zich mee kan brengen wanneer je er een leefruimte van maakt. Je kunt de wasruimte zo uitgebreid maken als je wilt.

wasruimte op zolderBron: getinmyhome

Speelkamer

Als je kinderen hebt is een speelkamer op zolder ideaal. Rondslingerend speelgoed in de woonkamer is verleden tijd. Hieronder is gewerkt met zwarte lijnen, wat een speels effect geeft aan de ruimte. Heb je houten balken op zolder? Dan is het leuk om daar dingen aan te hangen zoals een schommel, turnringen of een hangstoel.

speelkamer op zolderBron: chango

Inloopkast

Heb je geen plek voor een inloopkast naast je slaapkamer? Dan kun je deze ook creëren op zolder. Als je schuine wanden hebt is het wel even puzzelen met de kasten. Soms kan het handig zijn om een kast op maat te laten maken. Zorg voor voldoende verlichting zodat je je kleding goed kunt zien.

zolder inloopkastBron: hammersmithatlanta

Relax-plek

Is de zolder eigenlijk een overbodige ruimte in jouw huis? Waarom maak je er geen relax-plek van? Het is de ideale ruimte om te relaxen omdat je hier weinig last hebt van geluid. Met een klein bankje, een fijne fauteuil en een vloerkleed kom je al een heel eind!

zolder met relax-plekBron: huberdine via HomeDeco Binnenkijken

Spa-ruimte

Een spa-ruimte op zolder is wat minder voor de hand liggend, maar ideaal voor mensen die zich thuis graag even terugtrekken. Bij een werkruimte of slaapkamer op zolder is het fijn om veel daglicht te hebben, maar bij een spa-ruimte is dit eigenlijk niet noodzakelijk. Je kunt bij weinig daglicht veel sfeerverlichting aanbrengen, wat ontspannend werkt. Dus als je weinig ramen op zolder hebt, kun je hier prima mee uit de voeten.

spa-ruimte op zolderBron: bosthlm

Opbergplek

Wil je de zolder toch gebruiken om spullen op te bergen? Dan is dat natuurlijk ook een prima idee. In plaats van overal losse dozen en spullen te zetten, kun je er ook een aantal kasten plaatsen. Soms is dit lastig in verband met een schuin dak. Kijk van te voren goed naar de opties die je hebt en misschien wil je wel een combinatie van twee of meer van de acht ideeën maken.

zolder met opbergruimteBron: journaldudesign

Zie ook:
-De 6 leukste zolders uit onze Binnenkijkers
-Vind je je huis rommelig? Deze tips werken!
-Zo kies je een hanglamp uit

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...