Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Brand we love

Brand we love: Estendia

geschreven door Marie-Louise
Brand we love: Estendia
"Het kleine verschil tussen de uitstraling van ‘afval’ en de uitstraling van ‘design’ vind ik interessant en uitdagend." Bartjan Maat - Oprichter Estendia

Vandaag maken we kennis met het merk Estendia: een Nederlands merk dat een breed assortiment aan sta- en hanglampen mét bijpassende accessoires biedt. Niet alleen wordt deze verlichting gemaakt van kwalitatieve materialen, ook heeft het een uniek en duurzaam verhaal. In deze blog maken we kennis met oprichter Bartjan en zijn team, kom je alles te weten over dit duurzame verhaal achter het merk en lichten we de drie favoriete producten van Bartjan uit.

cube verlichting lamp estendia interieurBron: Estendia

Estendia is geboren op een wel heel bijzondere manier, namelijk via een ontwerpwedstrijd. Tijdens het voorjaar van 2018 zit het tentenbedrijf van Anton Kleemans met een overvloed aan afgekeurde tentstokken, wat één brok ellende was voor de klanten en het bedrijf. Onder het motto 'weggooien is zonde' besloot Anton een wedstrijd uit te schrijven: The No Waste Challenge. Tientallen ideeën stroomden binnen, maar de onderwerpen van Bartjan blonken uit en daarmee was de winnaar bekend. In plaats van het opstrijken van de geldprijs, kiest Bartjan ervoor om samen met Anton een nieuwe onderneming te starten. In eerste instantie gericht op het verwerken van de tentstokken in moderne lampen. Estendia is daarmee geboren.

tentstokken estendiaBron: Estendia

Inmiddels bestaat Estendia uit een enthousiast team, dat is samengekomen via de ontwerpwedstrijd. Anton doet de Operations & Fulfilment, Sanne de Marketing en Bartjan het Design. Samen werken ze met veel plezier aan de ontwikkeling en verkoop van hun producten. Bartjan, het creatieve brein achter dit duurzame concept, werkt naast zijn werkzaamheden bij Estendia ook als freelancer productontwikkelaar. Hierdoor beschikt Estendia over kennis, connecties, goede 3D software en een hoogwaardige 3D printer om nieuwe ideeën snel en duurzaam te testen. Samen vormt dit een goede basis voor de productontwikkeling.

cube lamp piano interieurBron: Estendia

Bartjan en zijn team opereren vanuit de missie om kwalitatieve en functionele producten te ontwikkelen die zijn gemaakt van reststoffen. Dit restafval mag echter maar slechts subtiel zichtbaar zijn, vindt Bartjan. "Het kleine verschil tussen de uitstraling van ‘afval’ en de uitstraling van ‘design’ vind ik interessant en uitdagend. Graag verras ik onze klanten met mooie en kwalitatieve producten, gemaakt van afvalstromen.", aldus Bartjan.

lampenkappen estendia donkerBron: Estendia

Maar het duurzame verhaal stopt niet bij de restonderdelen. Naast restonderdelen, zijn er namelijk ook andere, nieuwe onderdelen nodig om een product compleet te maken. Hiervoor werkt Estendia nauw samen met leveranciers van eigen bodem. En deze leveranciers werken met veel passie, onder goede omstandigheden én met hart voor Moeder Natuur. De uiteindelijke assemblage wordt in eigen werkplaats uitgevoerd. Op deze manier kunnen Anton, Sanne en Bartjan de kwaliteit waarborgen.

hanglamp boven tafel estendia interieurBron: Estendia

Ben je nieuwsgierig naar Bartjans favoriete producten? Je shopt ze hieronder!

Estendia Frame hanglamp
"Dit is het eerste product van Estendia, gemaakt van een restpartij tentstokken. Met behulp van verschillende prototypes hebben we het product verbeterd. We zochten naar een robuuste constructie, passende materialen en de juiste verhoudingen. Het resultaat is een unieke hanglamp met een mooi schaduwspel, waarin de tentstokken subtiel herkenbaar zijn."

Estendia Cube vloerlamp
"De Estendia Cube vloerlamp High is mijn favoriet vanwege de mooie combinatie van strakke lijnen en een geometrische kubus. Dit geeft de lamp een minimalistische uitstraling. Het kruis in de kubus zorgt voor een robuuste constructie, waarbij de lichtbron het middelpunt is. De subtiele afrondingen maken het ontwerp vriendelijker, terwijl de strakke uitstraling behouden blijft. Ook in deze lamp zijn de tentstokken subtiel zichtbaar en zorgen ze voor een uniek verhaal."

Estendia Cube wikkels
"Vanuit een duurzaam oogpunt willen we graag dat onze klanten zo lang mogelijk genieten van de Estendia lamp. Met de Cube wikkel geef je de Cube vloerlamp een nieuwe uitstraling die past bij je interieur of het seizoen. De wikkel is gemakkelijk te plaatsen door deze als een sok over de lamp te trekken. Als de Cube vloerlamp aanstaat, licht de wikkel op. Dit geeft een prachtig diffuus sfeerlicht. Als de lamp uitstaat, zorgt de wikkel voor een schilderijachtig effect. Kies een van onze unieke designs en geef de Cube vloerlamp een personal touch. Zo laat je de Cube vloerlamp perfect aansluiten bij je interieur."

Ben je geïnteresseerd geraakt in Estendia's producten en haar unieke verhaal? Hier shop je de gehele collectie!

Zie ook:
- Sustainable brand we love: Brabantia
- Brand we love: Henzo
- Sustainable brand we love: Van Morgen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...