Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Brand we love

Sustainable brand we love: Brabantia

geschreven door Marie-Louise
Sustainable brand we love: Brabantia
“Duurzaamheid is niet iets wat we doen, het is wie we zijn. Het zit in onze natuur.” Tijn van Elderen - CEO Brabantia

Brabantia kiest voor een 100% circulair ontwerp in 2035. Noem het een doel, een missie of een verslaving; welke woorden je ook kiest, voor Tijn van Elderen, CEO van het familiebedrijf Brabantia, is het echt. Sinds de oprichting in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot het wereldwijd gekende en geliefde merk van nu. De mooie, duurzame en handige producten toveren je dagelijkse klusjes om tot geliefde rituelen. Hoe het merk deze duurzaamheid waarborgt lees je in deze blog!

brabantia duurzaamBron: Brabantia

Brabantia biedt een breed scala aan producten van prullenbakken, strijkplanken en droogmolens tot wasmanden, broodtrommels en keukenhulpjes. Niemand houdt van huishoudelijke klusjes, maar we zijn er gemiddeld wel zes jaar van ons leven mee bezig. Daarom ziet Tijn het als zijn missie om dit met plezierige, mooie én duurzame tools net dat tikkeltje aangenamer te maken. Concepten vol beloften die duurzaam worden gemaakt en een betere wereld achterlaten voor toekomstige generaties.Zo kun jij er zo lang van genieten als je wil - maar hoef je je ook niet schuldig te voelen als je ze wegdoet. Dat is nog eens “designed for living”!

brabantia duurzaam broodtrommelBron: Brabantia

Als familiebedrijf wil Brabantia de planeet graag mooier achterlaten voor de volgende generatie. “We maken producten die mooi en duurzaam zijn. En dat is nu belangrijker dan ooit. Waarom? Omdat we niet meer kunnen kiezen tussen profit of planet. In deze fase hebben we allemaal de kans om het verschil te maken. Met alles wat we doen, elke beslissing die we nemen”, aldus Tijn. Zo zijn meer dan duizend van zijn producten gecertificeerd met een Cradle-to-Cradle Certificaat op niveau Brons. Dit betekent dat ze voldoen aan de strikte eisen voor (her)gebruik van materialen, hernieuwbare energie, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid.

brabantia duurzaamBron: Brabantia

Brabantia is niet alleen zélf waanzinnig duurzaam bezig, zij stimuleert ook een duurzame levensstijl van de consument zelf. Van het scheiden van afval, het voorkomen van voedselverspilling tot het natuurlijk drogen van de was. Ze biedt een duurzame oplossing voor vele huishoudelijke taakjes. Hiernaast doneert Brabantia ook nog eens met liefde aan mooie projecten die zich ook inzetten voor een betere wereld voor mens, dier en milieu. Zoals aan de non-profitorganisatie WeForest. Met de verkoop van droogmolens en droogrekken plant Brabantia met hen bomen in Afrika teneinde de klimaatverandering tegen te gaan. Brabantia is met recht een Sustainable brand we love te noemen, dus!

brabantia duurzaam weforestBron: Brabantia

Ben jij benieuwd naar de favoriete producten van Tijn? Je shopt ze hieronder!

Bo Touch Bin - Matt Black
"Deze eyecatcher in je keuken is niet alleen heel duurzaam vervaardigd, hij helpt je ook bij een duurzame levensstijl. De twee binnenemmers maken het recyclen van afval makkelijk, zodat ook jij je steentje kunt bijdragen. Wat nog mooier is? Dit product heeft het Cradle-to-Cradle Certificaat op niveau Brons!"

Linn Kledingrek
"Het Linn kledingrek is ongetwijfeld je ideale hulp in het stijlvol organiseren van je kleding! Maar wist je dat het je ook helpt om duurzamer om te gaan met je kleding? Dankzij de luchtfunctie blijft je kleding fris, dus hoef je minder te wassen en gaat het langer mee. Toch klaar voor de was? Droog je kleding naderhand op natuurlijke wijze met de hulp van dit rek. Dankzij de twee in hoogte verstelbare rekken en het drogen aan de hanger is je kleding binnen no time droog. Beter voor de wereld, je kleding en je portemonnee. Ook dit product is duurzaam en Cradle-to-Cradle Certificaat op niveau Brons."

Broodtrommel Nic
"Houd je voeding langer vers dankzij deze draagbare broodtrommel. Deze combineert design en gebruiksgemak met betekenisvolle momenten en gezelligheid. Van op de ontbijttafel tot op je picknickdeken, onze Nic broodtrommel met serveerplank maakt van ieder moment eentje om van te genieten. En dankzij zijn Cradle-to-Cradle certificering, geniet de aarde mee."

brabantia duurzaamBron: Brabantia

Wil je de gehele collectie van Brabantia zien? Je shopt 'm hier!

Zie ook:
- Sustainable brand we love: Wooden Amsterdam
- Sustainable brand we love: Household Hardware
- Sustainable brand we love: Van Morgen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...