Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Brand we love

Sustainable brand we love: Van Morgen

geschreven door Marie-Louise
Sustainable brand we love: Van Morgen
"Voor ons betekent ‘een goed product’ niet alleen de hoogst mogelijke kwaliteit." Schelto - Oprichter Van Morgen

Je slaapkwaliteit verbeteren doe je door dieper te slapen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Schelto, oprichter en eigenaar van het bad- en beddengoedmerk vertelt het ons!

Schelto heeft Van Morgen opgericht omdat hij vindt dat het voor iedereen mogelijk moet zijn ‘s ochtends uitgerust wakker te worden. Dat is niet altijd vanzelfsprekend, daar weet hij alles van. Als vader van vier jonge kinderen met daarnaast een fulltime baan en een agenda vol sociale verplichtingen, was zijn eigen nachtrust niet optimaal. Zijn drukke leven kon hij zo een-twee-drie niet veranderen, dus hij besloot te onderzoeken of er een manier was om beter te slapen in de spaarzame uren die hij had.

duurzaam beddengoed Van MorgenBron: Van Morgen

Schelto sprak verschillende deskundigen over de kwaliteit van slaap en het effect op je productiviteit en gezondheid. Zo kwam hij ook in contact met een slaaparts, die hem dit vertelde: materiaal is cruciaal. Slaap je onder goed ademend beddengoed van hoge kwaliteit, dan slaap je dieper en rust je beter uit. Zo simpel is het!

Eenmaal in de winkel ontdekte hij nog iets: dat heerlijke beddengoed waar de arts het over had, is hartstikke duur. Dat moet anders kunnen, dacht Schelto. En zo startte hij zijn missie: het ontwikkelen van hoge kwaliteit beddengoed voor de beste prijs. En dat is er nu. Sinds Van Morgen.

Waarom wol? ‘Kind, kruip lekker onder de wol’, je hoort het je oma zo zeggen. Toch is die oma van jou zo gek nog niet. Wol zorgt er namelijk voor dat je het nooit te warm of te koud hebt. Het absorbeert en tegelijkertijd ademt het vocht en warmte vanzelf weer uit. En omdat het ook nog zelfreinigend is, krijgen schimmels en huisstofmijt geen schijn van kans. Zo’n gezonde slaapomgeving gunt Schelto iedereen (en al helemaal mensen met een allergie). Daarom vult Van Morgen al hun kussens en dekbedden met zuiver scheerwol uit Texel.

duurzaam beddengoed Van MorgenBron: Van Morgen

Het beddengoed van Van Morgen is niet alleen fijn om naar te kijken én onder te liggen, ze zijn ook nog eens eerlijk, duurzaam en natuurlijk! Voor hen betekent ‘een goed product’ niet alleen de hoogst mogelijke kwaliteit. "Het houdt ook in dat we eerlijk zakendoen en respect hebben voor mensen en de wereld om ons heen. En dat we samenwerken met partijen die dat net zo belangrijk vinden als wij."

Zo zijn Schelto's wollen producten milieu- en diervriendelijk en worden ze op duurzame wijze geproduceerd. "Wol blijft goed op zijn plek zitten, hoeft niet bijgevuld te worden en blijft lang mooi. En daarna? Onze dekbedden en kussens zijn volledig recyclebaar, dus krijgen ze altijd een tweede leven."

duurzaam beddengoed Van MorgenBron: Van Morgen

Al het katoenen beddengoed en de handdoeken worden gemaakt door Van Morgens leveranciers in Portugal. Van Morgen heeft voor hen gekozen, omdat zij al sinds het begin van de 20e eeuw textiel produceren, goede arbeidsomstandigheden hebben en milieubehoud hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast spannen ze zich gezamenlijk in voor een eerlijke katoenproductie. De katoenleveranciers waar Schelto mee samenwerkt zijn aangesloten bij het Better Cotton Initiative (BCI). Deze non-profitorganisatie zorgt voor een betere katoenproductie door boeren op te leiden tot duurzame producenten.

"Alles bij elkaar zorgen we er ook met onze eerlijke manier van produceren voor dat er zo min mogelijk mensen ‘s nachts wakker hoeven liggen. Wij niet, onze leveranciers niet en jij al helemaal niet.", aldus Schelto. Reden genoeg om dit met recht een van onze Sustainable brands we love te noemen, dus!

Wij vroegen Schelto naar zijn top drie favoriete producten:

Let Love Wool 4-seizoenen dekbed
"Gevuld met 100% zuivere Texelse scheerwol van de tweede scheer (soepel, zacht en veerkrachtig). Ook gebruiken we alleen wol van de schone delen van het schaap (nek en rug). Duurzaam en met liefde voor dieren geproduceerd."

Let Love Wool kussen
"Bij een dekbed hoort natuurlijk ook een goed kussen. Het hoofdkussen is gevuld met hetzelfde Texelse wol als ons vierseizoenen dekbed en daardoor zelfreinigend en warmte- en vochtregulerend. Door de ritssluiting haal je gemakkelijk wat wol eruit of doe je er wat extra bij, om zo het kussen met de perfecte dikte voor jou te creëren!"

Isabel's Island dekbedovertrek
"Dit is het perfecte off-white katoen satijnen dekbedovertrek om je nieuwe Van Morgen dekbed en kussens in te hullen. Het dekbedovertrek wordt geproduceerd in Portugal en is volledig GOTS-gecertificeerd: goed voor jou en de aarde."

Spring of Summer
"Hiernaast is Spring of Summer zeker een favoriet. Dit is een ultralicht en dun zomerdekbed en bevat slechts 120 gram wol per vierkante meter, zodat je heerlijk koel blijft tijdens broeierige nachten. Daarbij past een fel of licht gekleurd dekbedovertrek zoals Honey Loves You en They Wanna Have Fun natuurlijk perfect bij de zomer!"

Wil je meer zien van Van Morgen? Shop hier de volledige collectie!

Zie ook:
- Sustainable brand we love: Wooden Amsterdam
- Sustainable brand we love: Household Hardware
- Sustainable brand we love: Cotton Ball Lights

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...