Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Brand we love

Brand we Love: WOOOD

geschreven door Tess
Brand we Love: WOOOD

"Meer dan 60% van de meubelen van WOOOD wordt geproduceerd in de eigen fabriek in Zwaagdijk, Noord-Holland. Hollandser kan niet, toch?" Jos de Smit | mede-oprichter van WOOOD

Het merk WOOOD heeft na alle jaren zijn naam opgebouwd als een collectie met stoere, eigentijdse en aantrekkelijke woonproducten, die geliefd zijn geworden bij de interieurliefhebbers onder ons. Met WOOOD geef je ieder interieur of kamer weer een uitdagende look! Vandaag lees je meer over dit fijne merk én maken we kennis met de medeoprichter van WOOOD. Lees je mee?

woood-jos-de-smitBron: WOOOD via HomeDeco

Jos de Smit is één van de drie broers die het merk WOOOD naar een hoger niveau hebben getild. In 1980, nam vader De Smit een grote boerderij over van grootvader De Smit en begon met het fabriceren van houten meubels. Al snel werden zijn robuuste en eenvoudig te monteren meubels over heel Nederland verkocht.

In 2001 namen de drie broers, Gerard, Winfried en Jos de Smit het bedrijf over van hun vader en onderzochten hoe ze een gehele collectie konden neerzetten. Vanuit deze ideeën is het merk WOOOD ontstaan. De naam van het merk verwijst naar de houten meubelen 'wood' en de drie 'O's naar de drie broers. De start van een succesvol merk!

woood-gravure-fiona-artwork-stefBron: WOOOD via HomeDeco

Het merk WOOOD kenmerkt zich door het Nederlandse vakmanschap in combinatie met pure materialen en – niet geheel onbelangrijk – een uniek ontwerp. Jos: "Meer dan 60% van de meubelen van WOOOD wordt geproduceerd in de eigen fabriek in Zwaagdijk, Noord-Holland. Hollandser kan niet, toch?"

woood-lloyd-bank-sef-kariBron: WOOOD via HomeDeco

WOOOD heeft ook een exclusieve lijn beschikbaar, de naam zegt het al: WOOOD Exclusive. Deze nieuwe collectie heeft net een beetje meer lef en is gedetailleerder. Deze speciale items geven jouw interieur een spannend effect en zijn goed te combineren met de basic, eigentijdse en aantrekkelijke woonartikelen van het merk WOOOD.

Bij WOOOD en WOOOD Exclusive wordt er hoofdzakelijk gewerkt met massief grenen en eiken hout. Dit hout is FSC® gecertificeerd en afkomstig uit bossen waar op een duurzame wijze met het materiaal wordt omgegaan. Ook wordt er met een kritisch oog gekeken naar het verantwoord bewerken, verpakken en vervoeren van de artikelen. "Wij vragen ons voortdurend af: Hoe kan de productie nog duurzamer worden?" Zegt Jos de Smit.

woood-exclusive-eettafelBron: WOOOD via HomeDeco

In de huidige collectie van WOOOD is een mix van moderne, functionele en minimalistische elementen terug te vinden en deze zijn goed toe te passen in ieder interieur. Echte eye-catchers uit deze collectie zijn de Fiona artworks. In de Exclusive lijn vind je gedurfde stukken met nét even meer karakter en details die zich goed laten combineren met de WOOOD collectie. In deze lijn zijn de kastenseries Finca en New Gravure erg populair.

Ben je nieuwsgierig naar de favorieten van WOOOD en WOOOD Exclusive? Je shopt ze hieronder!

woood-bean-silas-forrestBron: WOOOD via HomeDeco

Bean bank
"De Bean bank is een echte favoriet uit de WOOOD collectie en daarom ook in meerder stoffen en kleuren verkrijgbaar. De stoere Bean serie staat bekend om zijn robuuste design en comfortabele zit. De serie bestaat uit aardse tinten in drie verschillende stoffen: gemêleerd, grove melange en grove ribstof. Daarnaast is de Bean bank ook verkrijgbaar in gerecycled leer."

Silas bureau
"Het Silas bureau is gemaakt van essenhout, heeft een geschuurde afwerking gekregen en is afgewerkt in een mooie diepzwarte kleur. De strakke lades bieden genoeg ruimte om je spullen in op te bergen. Het bureau is onderdeel van de Silas serie. Deze serie heeft een eigentijdse moderne uitstraling en biedt een goede basis voor het interieur. De serie bevat hiernaast nog twee kasten, een tv-meubel, een sidetable en een eettafel."

Forrest dressoir
"Het Forrest dressoir is een elegant meubel en vervaardigd uit mangohout. Door het natuurlijke materiaal en de warme houtkleur is de Forrest een echte sfeermaker. Het dressoir heeft twee deurtjes en drie lades, waardoor er genoeg opbergruimte is. De Forrest serie bestaat naast dit dressoir nog uit een 2-deurs dressoir zonder lades, een tv-meubel en een ladekast."

Zie ook:
- Brand we love: BePureHome
- Brand we love: PTMD Collection
- Brand we love: Cricut

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...