Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

De beste (en makkelijkste!) manier om je ramen te lappen

geschreven door Rosa
De beste (en makkelijkste!) manier om je ramen te lappen

Het is eindelijk weer lente! Tijd voor de grote schoonmaak dus. Zodra het zonnetje ook maar een beetje op de ramen schijnt, zie je al het vuil erop zitten. Helemaal met het wisselvallige weer in Nederland, zie je al het opgewaaide zand van windhozen en het vuil van de regenbuien op de ramen zitten.
Tegenwoordig hebben veel huizen grote ramen. Dit staat prachtig, maar zodra ze maar een beetje vies zijn, staat dit al gauw slordig. Daarom -onder het mom van de grote schoonmaak- handige tips om de ramen binnen no-time weer blinkend te hebben.


Bron: Est Living

Standaard stappenplan ramen lappen

Om de beste manier van ramen lappen uit te leggen, beginnen wij met het uitleggen van de standaardmanier. Om je ramen schoon te krijgen, heb je de volgende dingen nodig: een emmer, microvezeldoek, 2 sponsen, afwasmiddel, trekker, zeem, keukentrap en een oude krant.
Stap 1: Vul de emmer met lauwwarm water en een beetje afwasmiddel. Met de eerste spons haal je het ergste vuil weg. Dit herhaal je vervolgens met een schone spons.
Stap 2: Reinig de ramen nogmaals met schoon water en een microvezeldoek.
Stap 3: Gebruik te trekker om van boven naar beneden banen te trekken over de ramen. De eerste baan is horizontaal. Zorg ervoor dat de banen elkaar overlappen, om strepen te voorkomen. De trekker neem je na iedere baan af met een vochtige zeem.
Stap 4: Vouw verschillende proppen van de oude krant om de laatste strepen weg te halen.
Voilà, de schone ramen zijn een feit!

Zo worden (en blijven) je ramen blinkend schoon

Om je ramen zó helder te krijgen, dat je bijna niet meer ziet dat het ramen zijn is natuurlijk wat we allemaal willen. Om tot dit resultaat te komen, kun je een scheutje Calgonit aan je emmer water toe te voegen. Je kunt natuurlijk ook je ramen lappen met azijn: vul een emmer voor de helft met water en de helft met azijn. Na het wassen, maak je hier je ramen nogmaals mee schoon. Vervolgens neem je ze af met een droge, zachte doek. Een scheutje glasreiniger toevoegen aan je emmer met water helpt ook om je ramen blinkend en streeploos schoon te krijgen.

Nu je ramen weer lekker schoon zijn, wil je ze natuurlijk ook schoon houden. Door bij je warme water een scheutje autoshampoo met wax toe te voegen tijdens het wassen van de ramen, blijven ze langer schoon. Door de wax blijft er een onzichtbaar laagje achter waardoor al het vuil er zo weer vanaf loopt tijdens een flinke regenbui. Vervolgens hoef je je ramen alleen nog even af te spoelen met water en ze zijn weer blinkend schoon!

Zie ook:
-Met deze schoonmaaktips bespaar je veel tijd
-Geef je interieur een botanische twist met deze tips!
-5x ideeën om je balkon op te leuken

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...