Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
De interieurtrends van 2019

De interieurtrends van 2019

Deze week hebben wij een gastblog van Floris Berkenbos. Floris vertelt je dé interieurtrends voor 2019! Sta je op het punt om jouw interieur onder handen te nemen? Lees dan hier wat de trends van dit moment zijn én wat je zeker niet moet doen.

Duurzaam
Duurzaamheid is momenteel hét woord, ongeacht in welke context. Ook in het interieur zie je dit volop terugkomen. Niet alleen kiezen we steeds meer voor producten die lang meegaan of gerecycled zijn, we willen ook materialen die milieuvriendelijk zijn. Daarom gaan we voor natuurlijke materialen, zoals vilt, wol, rotan, bamboe, hennep, natuursteen, leem en hout.

Urban Jungle
Een trend die zich al een paar jaar staande houdt en prima past bij het duurzaam leven, is ‘urban jungle’. Omdat de wereld om ons heen erg snel gaat en technologie op hoog tempo verandert, willen we ons kunnen terugtrekken. Daarom halen we door middel van kleuren, vormen en materialen de natuur naar binnen. Denk hierbij aan combinaties van aardse kleuren, zoals groen. zandkleur en zachtroze. Maar ook behang met een botanische print doe het goed. Of breng gewoon de natuur in huis met mooie kamerplanten. Mocht je geen echte planten willen of kunnen zetten, kies dan voor gedroogde varianten, bijvoorbeeld rietstengels of pluimgras. kamerplant
Bron: Freepik

Kamerplanten
Zoals hierboven gezegd, is een makkelijke en prettige manier om leven aan je interieur te geven, enkele kamerplanten neerzetten. Dit zijn de meest trendy planten in 2019:
- Heb je weinig ruimte? Kies dan voor een hangplant zoals de zaagcactus of Chinese Lantaarnplant.
- Deel je jouw huis met dieren? De pannenkoekplant en bananenplant zijn mooi en niet giftig.
- Moet je het doen zonder groene vingers? Niet zo’n probleem voor de drakenbloedboom of gatenplant.

Contrast
Op alle vlakken mag je contrast aanbrengen in je interieur. Combineer verschillende stijlen, zoals een vintage bank en een modern vloerkleed. Maar denk ook aan alle andere tegenpolen: rond en vierkant, mat en glanzend, zwart en wit, koele en warme tinten. Ook kiezen we voor combinaties van ruwe en meer verfijnde materialen, zoals een epoxyvloer met een zachte schapenvacht of een rotan stoel met velvet kussentje.

contrast interieur
Bron: Trend Design Book

Zie ook:
-Inspiratie: een herfstproof interieur
-Budget styling: cozy woonkamer
-5 manieren om je slaapkamer klaar voor de herfst te maken

 
 
Dit zijn de twee grootste keukentrends van 2020
Dit zijn de twee grootste keukentrends van 2020
geschreven door julia_

Dit zijn de twee grootste keukentrends van 2020

Nog iets meer dan twee maanden en we zitten alweer in 2020! Dat we dichterbij de jaarwisseling komen, betekent dat er steeds meer interieurtrends voor het volgende jaar bekendgemaakt worden. Ga je binnenkort je keuken veranderen? Lees dan eerst dit artikel. Hieronder vertel ik je wat de twee groo...

meer...