Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

De tafel dekken voor Pasen

geschreven door Zara
De tafel dekken voor Pasen

Eieren zoeken met de familie, heerlijk brunchen en superveel gezelligheid! Het is alweer bijna Pasen! Dat betekent dat de tafel weer mooi gedekt kan worden. Maar welke kleuren kies je en welk servies zet je neer? Wij geven je graag wat tips voor het dekken van jouw paastafel.

Kleurenpalet

Pasen is altijd een vrolijke dag, met vrolijke kleuren. Zo kun je alle kleuren van de regenboog gebruiken, maar kun je ook een aantal kleuren combineren. Als ik aan Pasen denk, denk ik meteen aan pastelkleuren gecombineerd met wit. Ga voor een kleurenpalet van maximaal vier kleuren. Twee kleuren die de basis vormen en de andere twee die de sfeer creëren. Het ziet er altijd net wat leuker uit als het allemaal een geheel is. Natuurlijk is het aan jou voor welke kleuren je gaat.

tuintafel-pasen-serviesBron: Xclusivegardens via HomeDeco Binnenkijken

Decoratie

Het spreekt voor zich om te zeggen dat je de paastafel kan pimpen met decoratie. Toch vinden veel mensen dit lastig. Het hoeft niet lastig te zijn, denk bijvoorbeeld aan een tafelkleed, een mooi boeket of servetten. Bedenk natuurlijk wel welke kleuren je gebruikt, zodat de paastafel een geheel blijft.

Tip: een etagère doet ook wonderen om de tafel te decoreren. Een voordeel is dat je er de lekkerste hapjes op kunt serveren en dat het er sfeervol uitziet.

paasontbijt-tafel-dekken-paaseierenBron: Huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Servies

Stijlvol servies maakt van elke maaltijd een feestje. Natuurlijk hoef je niet elke keer je servies te vervangen, maar met een paar nieuwe bordjes en glazen oogt de tafel direct heel anders. Door verschillend servies te mixen ontstaan de mooiste combinaties.

Gebruik voor Pasen extra servies. Stapel bijvoorbeeld borden op elkaar, dit geeft meteen een chique sfeer op tafel. Als je gaat stapelen, kies dan voor verschillende vormen en kleuren die goed bij elkaar passen. Wit servies kun je combineren met elke kleur en is dan ook een goede basis op de paastafel.

pastelkleurig-servies-paaseiBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken

Extraatjes

Met een paasontbijt of brunch zijn eieren zeker niet weg te denken. Zo kun je eieren gebruiken om op te eten, maar tegelijkertijd ook als "naamkaartje". Je kunt eieren natuurlijk met speciale verf verven, maar er is nog een leukere, natuurlijke manier:

- Leg de eieren in een pan en voeg water toe totdat ze net onder water komen te liggen.
- Voeg een theelepel azijn toe, waardoor de kleur sterker wordt.
- Daarna voeg je de natuurlijke kleurstof toe. Met bietensap om ze een lichtrode kleur te geven, met spinazieblaadjes voor een groene kleur en met bosbessen voor een blauwe kleur.
- Zet het koude water met de eieren op. Zodra het water kookt laat je ze 4-6 minuten koken. Doe dit naar smaak; de één houdt van een zacht gekookt eitje, de ander van een harde variant.

Als de eieren dan nog niet genoeg gekleurd zijn kun je de eieren een nachtje in de koelkast laten staan in een bakje met het kleurmiddel.

Zet met een stempel een letter op het ei, zo is het meteen duidelijk wie waar zit en het ziet er leuk uit. Geen tijd om deze manier uit te voeren? Maak dan een leuk naamkaartje.

paastak-kleurijke-paaseierenBron: Houseofmerchant via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 3 orginele recepten voor Pasen
- Met deze tips is jouw interieur ready voor Pasen
- 4 Tips voor een duurzame badkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...