Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Deze (bijna) gratis tips geven je interieur een frisse uitstraling

geschreven door rosa

Deze (bijna) gratis tips geven je interieur een frisse uitstraling

Ben jij toe aan een nieuwe look in huis, maar laat je budget dat niet toe? Soms is een frisse wind door je interieur laten waaien al voldoende om een totaal andere look te creëren. Ik begrijp heel goed dat dit lastig kan zijn! Daarom heb ik een aantal tips op een rijtje gezet die gratis of bijna gratis zijn. Dan kan je direct aan de slag.

Wijzig je indeling

Ga er eens rustig voor zitten en teken een plattegrond van de ruimte die je wilt herindelen. Door hier op schaal je meubelstukken in te tekenen, kom je soms op hele nieuwe inzichten! Staat je bank al jaren tegen die ene lange muur aan? Misschien oogt 'ie wel veel mooier als je 'm een kwartslag draait! Probeer verschillende opstellingen op papier voordat je aan de slag gaat met alles verplaatsen. Met pen, papier en een beetje spierkracht kom je al een heel eind.

budgettips interieur Bron: Daily Dream Decor

Gebruik (eindelijk) die laatste restjes verf

Ik denk dat iedereen het wel herkent, in de schuur staan nog verschillende verfblikken met een klein restje verf. Voor het geval dat je het ooit nog nodig hebt. Toch wordt deze verf vervolgens bijna nooit meer opgemaakt. Daar hebben wij nu de oplossing voor! Haal je oude verfblikken tevoorschijn en schilder een aantal meubels of een deel van een ruimte opnieuw. Schilder bijvoorbeeld de helft van de poten van dat oude houten krukje, of schilder leuke accenten op de muur in de hal. Kleine moeite, groots effect.

Draai je vloerkleed om

Deze budgettip werkt niet met alle vloerkleden, maar is toch het proberen waard! Ben jij je vloerkleed een beetje zat, maar heb je op het moment geen budget voor een nieuwe? Kijk dan eens wat er aan de andere kant van het kleed zit! Vooral bij Perzische kleden is dit een goed idee. De kleuren aan de onderkant zijn vaak helderder (want: niet blootgestaan aan direct zonlicht).

budgettips interieur Bron: Daily Dream Decor

Gebruik planten uit de tuin of het bos

Ga lekker de tuin in of maak een lange wandeling ergens in de natuur. Neem een plantenschaartje mee en ga op zoek naar mooie takken en bloemen om het huis mee te versieren. Groen in huis geeft altijd net dat beetje extra. Stop de takken en/of bloemen in een mooie vaas. Klaar! Super snel en goedkoop.

Ga terug naar het origineel

Als je in een ouder huis woont, is de kans groot dat er al een hoop lagen verf op de muren, deuren en kozijnen zit. Heb je enig idee wat er onder al deze verf zit? Om je interieur een mooie vintage look te geven, kun je natuurlijk ook de boel weer flink opschuren. Probeer terug te schuren tot het originele hout. Dit kun je natuurlijk met oude balken in huis doen, maar ook met een vintage meubelstuk!

budgettips Bron: Behance

Gooi dingen weg in plaats van deze toe te voegen

Als je je interieur zat bent, hoef je niet altijd dingen toe te voegen. Integendeel! Je kunt ze natuurlijk ook gewoon weg doen. Stal alleen je mooiste en dierbaarste items uit. Dring alle accessoires en items terug tot het minimum. Je huis oogt direct een stuk frisser. Geef je oude items weg aan de kringloopwinkel of verkoop de mooiere items via internet. Op deze manier kun je hier zelfs nog iets aan verdienen ;-)!

budgettips interieur Bron: Tanja van Hoogdalem

Print jouw mooiste foto's uit op hoge kwaliteit

Al die mooie prints en posters die je tegenwoordig kunt kopen staan natuurlijk prachtig in huis. Toch hangt hier vaak wel een prijskaartje aan en zijn ze minder persoonlijk. Laat daarom jouw mooiste (familie)foto's afdrukken in hoge kwaliteit. Om een mooi geheel te krijgen is het leuk om ze bijvoorbeeld allemaal zwart wit af te drukken. Misschien heb je op zolder nog wel mooie fotolijsten liggen om ze in op te hangen. Anders kun je natuurlijk voor een klein bedrag nieuwe fotolijstjes kopen.

Zie ook:
-Dit zijn dé kleuren voor volgend jaar!
-Dit waren de populairste blogs in 2018
-Dit zijn de 2 plantentrends voor 2019