Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10

Dit zijn de drie meest gemaakte fouten bij het indelen van een ruimte

geschreven door Julia
Dit zijn de drie meest gemaakte fouten bij het indelen van een ruimte

Heb je alles ingericht, maar voel je dat er iets nog niet klopt in je interieur? Wellicht ligt dit aan de indeling van de ruimte. Hierbij worden namelijk vaak fouten gemaakt. Hieronder licht ik de drie meest gemaakte fouten bij het indelen van een ruimte toe. En natuurlijk vertel ik ook hoe je deze kunt verhelpen.

1. Te weinig loopruimte

Het is belangrijk om je meubels zo neer te zetten, dat je je makkelijk door de ruimte kunt bewegen. Dit wordt soms vergeten, waardoor meubels de looproute in de weg staan. Wanneer je erachter komt dat dit zo is, kan het helpen om een plattegrond te maken zodat je overzicht hebt in de looproutes. Zorg ervoor dat de looppaden breed genoeg zijn. De ideale breedte voor een looppad is ongeveer 110 centimeter. Bij het interieur hieronder is voldoende loopruimte gecreëerd.

keuken Bron: casaleander

2. Meubels tegen de muur

Het kan verleidelijk zijn om alle meubels tegen de muur te zetten. Zo houdt je zoveel mogelijk ruimte over in de andere delen van de kamer. Dit kan er echter voor zorgen dat in het midden van de kamer teveel ruimte ontstaat, waardoor het leeg aanvoelt. Zet de bank eens een stukje van de muur af. Dit kan ervoor zorgen dat het meteen prettiger aanvoelt. Bij het interieur hieronder is de bank iets van de muur af gezet, waardoor de zithoek wat kleiner wordt, en daardoor wat meer in balans is.

woonkamer Bron: thuis_bij_mij

3. Teveel meubels

Teveel meubels zorgen er al snel voor dat een ruimte krap aanvoelt. Daarnaast kan het ook erg irritant zijn als je opstaat van de bank en nog maar net langs je salontafel kunt manoeuvreren. Om genoeg ruimte te bewaren tussen de bank en de salontafel kun je uitgaan van minimaal 45 centimeter tussen de rand van de bank en de rand van de salontafel. Bij het interieur hieronder is er genoeg ruimte gecreëerd. Heb je deze ruimte niet? Dan moet je wellicht afscheid nemen van één van je meubels en gaan voor een kleiner exemplaar. Een handige regel is om te beginnen met één meubelstuk, bijvoorbeeld een bank, en daaromheen de rest van de meubels uit te zoeken.

woonkamer Bron: jeannettevanluyck

Zie ook:
- Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het kopen van een bank
-De meest gemaakte fouten bij het inrichten van een kleinere ruimte
-5 veelgemaakte interieurfouten in de slaapkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...