Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
DIY: Gallery Wall

geschreven door rosa

DIY: Gallery Wall

Het is al een flinke tijd in het interieurbeeld te zien, we verwachten ook niet dat deze trend de komende tijd zal verdwijnen. Toch vinden veel mensen het heel lastig om een gallery wall zelf thuis te maken. Daarom heb ik vandaag een DIY gemaakt, om thuis de perfecte gallery wall te maken.

1. Rooster

Een rooster kan de ideale oplossing zijn als je meerdere prints van dezelfde grootte hebt.
- Als je alle foto's in een rooster hangt, doe dan alsof dit een grote afbeelding is. Ook als je slechts twee afbeeldingen boven of naast elkaar hangt.
- Probeer een idee te krijgen van verhoudingen en of dit mooi staat met de rest van je interieur. Een fotowand mag opvallen maar laat 'm niet overheersen.
- Laat tussen grote afbeeldingen 4-5 cm ruimte over en tussen kleine afbeeldingen 3-4 cm ruimte om de rust te bewaren.
-Extra tip: pak een draad en hang hier iets zwaars aan, bijvoorbeeld een steentje. Wanneer je de bovenste rij spijkers erin hebt geslagen, hang je het draad aan de spijker. Zo zie je precies waar de spijkers voor de overige rijen moeten komen.

2. Los rooster

Hierbij kies je de gulden middenweg tussen het los ophangen van prints en symmetrie. Bij een los rooster kun je makkelijk verschillende prints van verschillende formaten ophangen zónder dat dit een chaos wordt.
- Een manier is om de prints op te hangen en hierbij dezelfde verticale lijn aan te houden. Zo zijn de zijkanten parallel aan elkaar en benadruk je de verschillende formaten van de prints.
- Een andere manier is om een rij foto's van hetzelfde formaat tussen twee rijen prints van een ander formaat te hangen. Deze middelste rij kan zowel horizontaal als verticaal zijn.

3. Petersburg Hanging

Deze stijl is afgeleid van de Hermitage in Sint Petersburg. Bij Petersburg Hanging hang je zoveel mogelijk prints, foto's en posters bij elkaar om de diversiteit van de collectie te laten zien.
- Begin in het midden en werk zo naar buiten. Zo kun je alles wat je nu al hebt ophangen en als je je collectie wil uitbreiden hoef je niet je hele muur weer te reorganiseren.
- Speel met verschillende stijlen die je bij elkaar hangt. Combineer in formaten, wel of geen lijst, verschillende texturen en tussen foto's, posters en quotes.
- Positioneer je prints eerst op de vloer om te zien welke compositie je het meest aanspreekt. Zo kun je schuiven in de layout voordat de spijkers in de muur zitten. Pas als je tevreden bent hang je je kunstwerk aan de muur.
- Bij deze stijl gaat het vooral om wat jij mooi vindt! Er zijn geen vaste regels bij deze stijl en jij bent tenslotte degene die je muur het meest ziet van iedereen.

4. Een rij

Dit is misschien wel de makkelijkste manier om je foto's en prints op te hangen. Bij deze stijl maakt het niet uit of je prints hetzelfde formaat hebben of niet. Je kunt de bovenkant, de onderkant en het midden als uitgangspunt nemen om de foto's en prints te rangschikken.

5. Frame collage

Maak een collage van de verschillende foto's en prints.
- Gebruik bij deze stijl wel prints en foto's van dezelfde kwaliteit, kleurstelling of over hetzelfde onderwerp.
- Hang alle alle prints in dezelfde lijstjes om het effect van een kunstwerk groter te maken.

6. De juiste hoogte

Als je maar één print ophangt is het belangrijk dat het midden van de print op ooghoogte komt te hangen. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw lengte maar is meestal zo'n 1.60 meter boven de grond. Let ook op de ramen en deuren in de kamer waar je je fotowand wilt maken. Houdt rekening met de hoogte van deze elementen zodat de kamer mooi in evenwicht blijft.

Psst... Shop hier nog meer te gekke wanddecoraties van Vägg Peppar

Bron hoofdfoto

 
 
16 Sinterklaascadeautjes boven €50 voor interieurliefhebbers
16 Sinterklaascadeautjes boven €50 voor interieurliefhebbers
geschreven door mara

16 Sinterklaascadeautjes boven €50 voor interieurliefhebbers

Sinterklaas is weer in het land, dus dat betekent dat je weer los kunt gaan met cadeautjes kopen voor je geliefden. Wij helpen je graag een handje. Daarom hebben we 16 leuke sintcadeautjes op een rijtje gezet boven de €50. Meer cadeau-inspiratie opdoen? Klik dan hier.

meer...