Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Hoe leg je een vloerkleed neer

geschreven door Maartje
Hoe leg je een vloerkleed neer

In bijna ieder interieur ligt wel een vloerkleed. Een vloerkleed zorgt namelijk voor verbinding in je huis, mits je hem goed neerlegt. Je kunt een vloerkleed aanpassen aan de rest van je interieur of je kan een echte eyecatcher neerleggen. Een vloerkleed zorgt niet alleen voor warmte aan je voeten, maar ook voor een warme uitstraling in je huis. Maar wat is bij jou thuis nou een goede manier om hem neer te leggen?

vloerkleedBron: Hello Lovely

Formaat en vorm
Het formaat is natuurlijk erg belangrijk. Je verkijkt je snel op de grootte van een vloerkleed. Een te kleine variant staat al gauw een beetje knullig terwijl een te grote variant de ruimte juist hokkerig en benauwd laten aanvoelen. Plak eerst met tape de maat van het vloerkleed op de vloer of leg kranten neer. Zo heb je een duidelijk beeld hoe dat formaat in jouw ruimte staat.

Ook is de vorm van het vloerkleed een punt. Een rechthoekig vloerkleed is wel de meest gekozen, maar tegenwoordig zie je nog veel meer opties. Ronde vormen zijn erg populair, zo ook in vloerkleden. Er wordt soms gekozen om bijvoorbeeld twee vloerkleden neer te leggen, dit geeft een speels en knus effect. Ronde vormen doorbreken de rechte lijnen in huis.

vloerkleedBron: Sugar&cloth

Positie
Maar hoe leg je vloerkleden nou het beste neer? Dit is voor iedereen persoonlijk. Het ligt er helemaal aan wat voor effect je wilt creëren in je interieur, maar ook belangrijk is wat voor meubels je eromheen hebt staan.

Wil jij eenheid creëren met de rest van je interieur, zet dan de meubels deels op je vloerkleed. Zet bijvoorbeeld de voorpoten van je bank en/of fauteuils op het vloerkleed. Door meubels op het vloerkleed te zetten creëer je een knusse zithoek.

Wanneer het vloerkleed net voor de poten van je bank ligt of er iets vanaf en je salontafel in het midden staat, komen deze meubels iets beter tot hun recht. Het accent ligt dan niet op het geheel maar op de meubels afzonderlijk.

vloerkleedBron: Jenni Kayne

Bank met en zonder poten
Een bank zonder poten is heel mooi om op het vloerkleed te zetten. Kies voor een vloerkleed die mooi past bij het geheel en laat het allemaal mooi in elkaar overvloeien. Een bank met pootjes kan eigenlijk prima op beide manieren. Wanneer je vloerkleed redelijk klein is kan je hem het beste voor de bank neerleggen. Zo lijkt de zithoek toch net iets groter.

Eettafel
Vloerkleden onder de eettafel zie je ook steeds meer voorbijkomen. Het kan erg knus staan. Zorg hier wel dat aan elke kant het vloerkleed minimaal 60 centimeter en maximaal 90 centimeter uitsteekt, want zo kun je je stoel nog naar achter schuiven zonder dat de stoel van het vloerkleed afschuift.

vloerkleedBron: LD Shoppe

Zie ook:

- Trend: interieur in fifties style
- 5x valkuilen bij het kopen van een bank
- Zo voeg je goud toe in je interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...