Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Trends

Trend: interieur in fifties style

geschreven door Maartje
Trend: interieur in fifties style

De fifties trend is helemaal in. Overal zie je toffe items in fifties style voorbij komen: mooie eikenhouten meubelen, veel planten en bewerkte vloerkleden. In de jaren 50 werden er veel mooie en kwalitatief goede producten gemaakt. Eén van de voordelen van deze stijl is dat je hem goed kan combineren met andere stijlen.

50sBron: Kare Design

Het interieur uit de fifties


Het interieur uit de 50's is redelijk tijdloos, en zien we de laatste jaren weer steeds meer terug. Maar wat houdt deze stijl precies in? Allereerst werd er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en dan met name eiken en teakhout. De patronen en vormen uit die tijd waren vaak geometrisch. Qua kleurgebruik liep het redelijk uiteen. Kleuren die veel gebruikt werden: donkergroen, donkerblauw, zwart, okergeel en natuurlijk bruin, maar ook veel felle kleuren.

50sBron: Kare Design

Waar te vinden?


Waar kunnen we deze pareltjes uit de fifties nu vinden? Er zijn verschillende mogelijkheden om aan wat pronkstukken te komen uit die tijd, of in die stijl. Allereerst kan je natuurlijk gaan vintage shoppen in de kringloopwinkel of op marktplaats. Vaak zie je wel dat de echte vintage meubelen redelijk duur zijn geworden. Veel merken gaan mee met de trend, dus ook met deze trend, bijvoorbeeld de merken Kare design, Zuiver en Dutchbone.

50sBron: The Everymom

Mix en match


De fifties style is makkelijk te combineren met andere stijlen. Zo past het perfect bij een industriële stijl. Doordat het allebei een redelijk strakke stijl heeft, past het goed bij elkaar. Hout en staal staan mooi bij elkaar, het laat klassiek en stoer bij elkaar komen. Een vintage touch in een Scandinavisch interieur kan het een beetje doorbreken. Het komt samen met de natuurlijke materialen en het brengt wat kleur in de Scandinavische stijl.

Zie ook:

- Zo laat jij jouw eetkamer er chic uitzien
- Een fauteuil in je woonkamer
- De mooiste droogbloemen én bijpassende vazen (die je direct kunt shoppen!)

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...