Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

How to: een thuisbibliotheek van je dromen creëren

geschreven door Tessa
How to: een thuisbibliotheek van je dromen creëren

Hoewel verspreide boekenstapels in huis er best leuk en eclectisch uit kunnen zien, komen ze toch echt het best tot hun recht in een mooie boekenkast. Niet alleen omdat het mooier staat, maar ook omdat een goed organisatiesysteem het een stuk makkelijker maakt om je favoriete boek te vinden. Het organiseren van je boekenkast kost wat tijd, maar zodra je een systeem voor jezelf hebt bepaald is het bijhouden ervan super makkelijk. Zin in zo'n heerlijk opgeruimde thuisbibliotheek? Lees dan gauw verder voor onze tips!

Wat je nodig hebt:
- Boekenkast of boekenplanken
- Stapels met al je boeken
- Een doos voor de boeken die je weg gaat geven
- Post-it's
- Pen

Organiseer alfabetisch op titel of auteur
Een simpele en welbekende tip om je boekenkast te organiseren is om je boeken op alfabetische volgorde van de titel- of auteursnaam neer te zetten. Dit is misschien niet de meest innovatieve of spannende manier om je boekenkast in te delen, maar het is wel erg makkelijk wanneer je op zoek bent naar een specifieke roman van je favoriete schrijver. Kies je voor een organisatie op titelnaam? Denk dan goed na over wat je doet met boeken die als eerste woord in de titel 'een' of 'de' hebben. Hier zijn er een hoop van, het kan daarom makkelijker zijn als je deze organiseert op het tweede woord in de titel. Wanneer je je boeken op de auteursnaam organiseert, doe dit dan op de achternaam.

Hoge boekenwand Bron: Architectural Digest

Organiseer op genre
Ben jij een echte boekenwurm en is er geen enkel genre wat jij nog niet hebt gelezen? Organiseer je boeken dan hierop! Begin bij het maken van verschillende stapels met genres en schrijf op een post-it onder welk genre de stapel valt. Zo houd je het gemakkelijk bij.

Industriële boekenkast Bron: A Cup of Jo

Organiseer op kleur
Deze optie is hoogstwaarschijnlijk de meest Instagram-vriendelijke en esthetisch gezien mooiste manier om je boekenkast te organiseren. Of je nu iemand bent die boeken onthoud aan hoe de cover eruitziet of ze simpelweg graag op een mooie manier tentoonstelt, organiseren op kleur is een origineel en creatief idee. Je kunt er daarbij een hoop kanten mee op. Ga voor een regenboogvolgorde of sla je eigen weg in.

Boekenkast op kleur Bron: Sf Girl

Bewaar alleen de favorieten
Al heb je je boekencollectie nog zo netjes georganiseerd, soms oogt een volle boekenkast toch nog rommelig. Dit komt vooral voor in kleinere ruimtes. Wanneer je houdt van minimale en rustige interieurs is het misschien fijner om je collectie te verkleinen. Bewaar je favorieten en doneer de rest aan vrienden, familie of de kringloop. Uiteindelijk zal dit voor een betere balans in huis zorgen.

Boekenkast gouden accenten Bron: Sabon Home via Jaclyn Paige

Draai je boeken om
De bibliothecaresse in ons heeft het een beetje moeilijk met deze tip, maar het omdraaien van je boeken kan ook een leuke tip zijn voor de organisatie van je boekenkast. Dit staat erg mooi in een neutraal interieur. Handig aan deze tip is dat je je guilty pleasures voor anderen kunt verstoppen. Minder handig is natuurlijk dat het opzoeken ervan wat langer duurt😉.

Neutrale boekenkast Bron: Est Living

Puntjes op de i
Je kunt je boekenkast dus op een hele hoop verschillende manieren indelen, maar er zijn nog meer kleine en simpele tips voor de indeling ervan. Scheid hardcover van softcover en zet je boeken op volgorde van hoogte neer. Dit maakt de stroomlijn in je boekenkast nog mooier. Breek lange rijen boeken door zo nu en dan een stapeltje van drie à vier op een plank neer te leggen. Of wissel de rijen boeken af met decoratie-elementen, zoals mooie vazen of een foto's in mooie lijstjes.

Zie ook:
-3 handige manieren om speelgoed op te bergen
-Opruimtips: zo houd je je keuken op orde
-Deze 3 dingen zorgen ervoor dat jouw woonkamer rommelig oogt

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...