Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Ideeën voor een spetterende oudejaarsavond

geschreven door Lynn
Ideeën voor een spetterende oudejaarsavond

Over ongeveer 1 week komt er alweer een einde aan het jaar 2022. Wat gaat de tijd toch weer hard. Hoe we vorig jaar oud & nieuw klein vierden, mogen we dit jaar eindelijk weer uitpakken. Nodig vrienden uit over de vloer, ga spelletjes spelen en natuurlijk heel veel oliebollen eten. Heb jij nog wat inspiratie nodig voor oudejaarsavond? In deze blog geef ik je wat leuke ideeën over activiteiten, versieringen en lekker eten voor dit bijzondere feest. Happy new year!

Maak een 2022 wrapped quiz

Wanneer je de avond viert met vrienden of familie die je goed kent kun je een 2022 wrapped maken. Je kunt heel gemakkelijk via PowerPoint een leuke quiz maken met bijpassende foto’s uit dat jaar. Wie is bijvoorbeeld het vaakst te laat gekomen dit jaar? Of wie had de raarste guilty pleasure? Koop een grappige prijs voor de winnaar van de quiz. Sluit de quiz af met de leukste en grappigste foto’s en video’s van jullie uit 2022. Dit wordt gegarandeerd een hilarische avond.




 

Het kaarsen drankspel

Houden jullie wel van een drankje? Speel dan het kaarsen drankspel! Dit spel is de laatste tijd erg populair geworden en staat in het Engels bekent als the candle drinking challenge. Hoe werkt het?

1. Zet 10 waxinelichtjes achter elkaar neer op tafel met daarnaast 10 shotglaasjes.
2. Kies wat voor drank je in de shotglaasjes gaat doen. Dit kunnen verschillende shotjes zijn, maar er kan tussendoor ook gewoon water of cola inzitten.
3. Steek alle 10 de waxinelichtjes aan en ga voor de eerste staan.
4. Blaas nu met 1 adem, zo hard als je kan zo veel mogelijk kaarsjes uit. De kaarsjes die je niet hebt uitgekregen zijn het aantal shotglaasjes die je moet drinken. Drink de shotglaasjes die naast de brandende kaarsjes staan op en de volgende is aan de beurt.

Onder de 18 geen alcohol en drink met mate! Het is daarom verstandig om sommige shotglaasjes ook te vullen met water of frisdrank. Of juist met een heel vies sapje 😉.

drinking-candle-game-belindaBron: Belinda

Verzin een leuk thema

Om een feest tot een spektakel te maken is het leuk om te werken met een thema. Dit kan simpel zijn zoals; glitter & glamour, goud of juist veel kleur. Maar je kunt er ook wat meer moeite insteken. Wat dacht je ervan als iedereen verkleed komt als de eerste letter van zijn of haar naam (Lynn: luipaard – lolly enz.). Of vraag of iedereen in hun favoriete outfit van het afgelopen jaar komt. Je kunt je huis ook leuk versieren naar het gekozen thema of gewoon met oud & nieuw versieringen.

discobal-in-de-luchtBron: Fidel Fernando

Borrelplank en cocktails maken

Hapjes en drankjes kunnen deze avond natuurlijk niet ontbreken. In deze blog hebben wij de lekkerste cocktails voor oud & nieuw voor je verzameld. Daarnaast kun je zelf ook een heerlijke borrelplank maken. Het leuke hieraan is dat je er alles op kan leggen wat je lekker vindt. Ontdek hier meer borrelplank inspiratie.

Het spel van de echte valse voornemens

We maken vaak een lijstje met goede voornemens voor het nieuwe jaar (die we vaak niet nakomen). Met deze voornemens kun je ook een leuk spel gaan spelen. Het werkt heel simpel: elke deelnemer schrijft 3 voornemens op een blad papier. 2 van de 3 zijn echte voornemens en eentje is vals. De andere spelers moeten de goede van de valse onderscheiden. Dit kun je ook met gebeurtenissen doen. Bijvoorbeeld ik heb ooit mijn neus gebroken of ik kan een achteruitsalto. De andere deelnemers gaan dan raden wat echt gebeurd is, en wat jij ter plekke verzint. Hier kun je ook een leuke prijs aan verbinden.

Een andere variant op dit spel is om 1 of meerdere echte voornemens of gebeurtenissen in een pot te doen. Iedereen moet raden van wie het voornemen komt.

chamapagne-fles-sterretjeBron: Myriam Zilles

Fijne oudejaarsavond & en een gezond een gelukkig 2023 gewenst namens heel team HomeDeco!

Zie ook:
- Checklist voor de laatste kerstvoorbereidingen
- Dit zijn de woontrends van 2023
- Last-minute tips voor het oud en nieuwfeestje vanavond

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...