Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Planten

Inspiratie: een verticale tuin binnen

geschreven door Iboya
Inspiratie: een verticale tuin binnen

Planten in en rondom je huis zijn super leuk, maar niet iedereen heeft hier de ruimte voor. Een verticale tuin is daar de ideale oplossing voor. Een verticale tuin is niet alleen heel handig maar ook gezond en super tof in huis! Ik vertel je er meer over en geef je wat leuke ideeën om inspiratie op te doen.

verticale tuin binnen Bron: Apartment Therapy

Verticale tuin

Een verticale tuin ziet er super leuk uit in huis. De mooie groene planten geven meteen kleur aan de ruimte. Lekker veel planten binnen is niet alleen super tof maar ook gezond! Bewezen is dat planten een positieve invloed hebben op de luchtkwaliteit in de ruimte... Goed excuus om veel groen te kopen dus!

huiskamer_plantenwand Bron: Homelisty

Bespaar ruimte

Een verticale tuin fleurt een ruimte meteen helemaal op. De saaie muur in de woonkamer ziet er direct super fris uit! Een plantenwand is ook heel handig als je niet zo veel ruimte hebt om planten neer te zetten of als je gewoon niet houdt van planten in plantenbakken. Een verticale tuin bespaart dus veel ruimte, handig ;-)!

planten_aan_de_muur Bron: About Ruth

Soorten planten

Voor je verticale tuin kan je eigenlijk alle planten gebruiken die je wil. Toch zijn er bepaalde planten die handiger zijn om te gebruiken. Zo zijn planten die al wat naar beneden hangen makkelijk voor een verticale tuin. Door planten te gebruiken die van zichzelf al lekker vol zijn heb je minder planten nodig.

Verticale_tuin_aan_de_muur
Bron: Italian Bark

Groot, groter, grootst

Een verticale tuin is leuk in alle maten! Wil je het heel groot, klein, kort of lang. Alles kan. De hele muur in de woonkamer of toch liever een klein gedeelte van de muur in de slaapkamer. De keuze is helemaal aan jou!

Plantenwand Bron: Hoomcode

Badkamer

Een verticale tuin in de badkamer geeft een luxe sfeer. Daarnaast vinden tropische planten het fijn om in een vochtige ruimte te leven, daar is de badkamer natuurlijk een perfect plek voor. Doe dus een leuke verticale tuin in de badkamer vol met tropische planten zoals de bananenplant of paradijsvogelplant.

badkamer_met_planten Bron: Homelisty

Keuken

De keuken is een leuke en vooral handige plek voor een verticale tuin. Groen in de keuken ziet er namelijk heel fris uit. Je kan in de keuken allerlei kruidenplantjes ophangen zodat je ze direct kunt gebruiken tijdens het koken. Super handig toch! Naast de kruidenplantjes kun je natuurlijk ook voor je eigen groente- en fruitplantjes gaan! Denk aan aardbeien, sla of tomaatjes. Hmmm...

planten keuken
Bron: Decoholic

Wees creatief!

Je verticale tuin hoeft niet per se recht toe recht aan te zijn. Je kunt het ook wat speelser maken. Wees creatief! Hang bijvoorbeeld verschillende formaten plantenbakken tegen de muur met verschillende planten. Neem meerdere kleuren planten, misschien zelf met bloemen eraan. Ook leuk om er echt een kunstwerk van te maken. Doe om je planten een mooie lijst! Zoals op de foto hieronder. Ook hier heb je verschillende vormen in, kies bijvoorbeeld een ronde lijst en doe daar de planten in. Dit geeft een heel gaaf effect!

Planten_in_een_lijst
Bron: The art of overthinking

Hoofdfoto: Joliplace

Zie ook:
- Met deze tips overleven je kamerplanten de winter
- Dit zijn de top 5 luchtzuiverende planten op dit moment
- Deze planten moet je naar binnen halen deze herfst

 
 
Inspiratie

6x interieurs met smaragdgroene accenten

geschreven door Julia
6x interieurs met smaragdgroene accenten

Eén van de kleurtrends van 2021 is jewel tones, oftewel juweeltinten. Smaragdgroen is zo'n juweeltint en heeft zijn naam te danken aan de edelsteen 'smaragd'. Deze edelsteen heeft een prachtige heldergroene kleur. In deze blog laat ik je verschillende interieurs zien waarbij deze trendkleur is to...

meer...