Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Inspiratie: verfris je kastenplanken!

geschreven door Tessa
Inspiratie: verfris je kastenplanken!

Je zult het vast gemerkt hebben, ontspullen is in. Iedereen is druk met het filteren van zijn of haar inboedel. Overbodige spullen worden gedoneerd en rommel die de deur uitgaat, geeft ruimte aan items die ons écht gelukkig maken. Zodoende raken we geïnspireerd de indeling in ons interieur te veranderen. Zo ook op onze kastenplanken. Heb jij ook zin om de indeling van je planken te verfrissen? Met dit stappenplan helpen wij je op weg!

Stap 1
Neem voor je begint met je grote opruimactie een goede foto. Leuk om achteraf het verschil te zien! Daarbij is het ook een goed idee als je een design portfolio of een social media account bijhoudt. Iedereen geniet van goede voor & na foto's!

Indeling kastenplanken
Bron: Tessa Neustadt via My Domaine

Stap 2
Als je de foto hebt gemaakt, wordt het echt tijd om die handen uit de mouwen te steken. Haal alle spullen van je kastenplanken af en plaats ze tijdelijk op de grond. Nu je alle spullen weg hebt gehaald, is het de perfecte kans om even een sopje eroverheen te halen. Hierna heb je een schoon canvas om op te werken.

Witte kast met accessoires
Bron: The DIY playbook

Stap 3
Nu je al je spullen op de grond hebt liggen, kun je beginnen met het inbeelden van je nieuwe indeling. Start met het bepalen welke items je naast elkaar wil hebben staan en hoe je groepjes wil gaan creëren. Welke producten wil je al eerste zien? Mist er iets? Of moet er juist iets weg? Je zult er vast achter komen dat er items zijn waarvan je nog niet weet wat je ermee moet. Plaats deze tijdelijk apart. Mocht je ze verderop in het stappenplan nog niet weten te benutten, dan wordt het tijd om er afscheid van te nemen.

kastenplanken met interieuraccessoires
Bron: Room for Tuesday

Stap 4
Als je de groepen hebt bepaald, kun je de items weer op de planken gaan plaatsen. Begin hierbij met de grotere objecten als vazen . Bouw de grotere spullen in met kleinere accessoires, zoals boeken en fotolijstjes , zo houd je de indeling speels en tegelijkertijd in evenwicht. Mooi!

Strak ingedeelde keuken kastenplanken
Bron: Sliik

Stap 5
Ook nadat je de groepen al hebt gemaakt, blijft het belangrijk kritisch te blijven. Zijn de spullen die je van plan bent weer terug te zetten echt belangrijk voor je? Maken ze je blij wanneer je er naar kijkt? Of zit er toch minder sentimentele waarde aan vast dan dat je dacht? Spullen waar je niet verliefd op bent, doe je weg. Zo houd je ruimte over en geef je de spullen die er wel staan de ruimte om te stralen!

Boekenkast om schuifdeuren
Bron: Anitta Behrendt via Bolig Magasinet

Stap 6
Tot slot is het belangrijk een aantal passen achteruit te nemen en je gedane werk te evalueren. Pas de dingen die beter kunnen aan en gun jezelf een schouderklopje op de rug voor het toevoegen van persoonlijkheid en stijl aan je interieur! Ohja, vergeet ook die after foto niet😉.

Zie ook:
-Inspiratie: hang je vloerkleed aan de muur!
-How to: een thuisbibliotheek van je dromen creëren
-Back to work: zo versnel je jouw ochtendroutine

 
 
Koken & Tafelen

Inspiratie: kruidenrek in de keuken

geschreven door Iboya
Inspiratie: kruidenrek in de keuken

De kruidenpotjes mogen best gezien worden in de keuken. Haal ze uit de lades en kastjes vandaan en stop ze in een kruidenrek! Hartstikke handig en het staat ook nog eens ontzettend leuk. Wandrek Houd je niet van een vol aanrecht? Maar wil je toch je kruidenpotjes bij de hand...

meer...