Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Baby & Kind

Kamerplanten die in een babykamer kunnen staan

geschreven door Maartje
Kamerplanten die in een babykamer kunnen staan

Een babykamer inrichten is natuurlijk heel leuk, vooral als de baby nog op komst is. Je kunt je alvast voorbereiden op de komst van de kleine. Wanneer je een babykamer gaat inrichten denk je natuurlijk aan de stijl dat het moet krijgen, welke benodigdheden echt essentieel zijn en daarna denk je pas aan decoratie. Alleen worden planten in een babykamer vaak vergeten. Planten zijn overal leuk, dus ook in de babykamer. Planten hebben veel voordelen, maar er zijn er ook een aantal die het beste zijn voor in de babykamer.

babykamer plantenBron: interior_ via HomeDeco Binnenkijken

Combi deal - Air So Fresh pakket (3x luchtzuiverende plant)
Prijs onbekend

UASHMAMA® Plantenzak Cashmere XS
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Voordelen van planten in de babykamer
Buiten dat planten decoratief zijn heeft het hebben van planten een aantal voordelen. Sommige zijn goed voor jou en je baby. Dit zijn de voordelen:
- Zuiveren de lucht
- Helpen tegen hoofdpijn
- Helpen bij problemen met de luchtwegen
- Verminderen droge ogen
- Zorgen voor een betere nachtrust

Ideaal dus voor een babykamer als ze de lucht zuiveren, zorgen voor een schonere lucht en nachtrust. Zorg er wel voor dat je de juiste planten neerzet en op een hoogte waar een baby niet bij kan zodra ze gaan grijpen en kruipen. Welke planten zijn geschikt voor in de babykamer en niet giftig?

babykamer plantenBron: Sharktails

Pannenkoekplant (Pilea Peperomioides)
Dit plantje kent iedereen ondertussen wel. Dit plantje is ook erg geliefd bij de mensen die ervan houden om planten te stekken. Het is een makkelijk plantje, niet giftig en ziet er ook nog eens onwijs leuk uit. Zet hem in goed daglicht en hij kan lekker groeien.

Aloë vera
Deze plant staat erom bekend dat hij goed voor je nachtrust is, want Aloë Vera geeft met name 's nachts veel zuurstof af. Ook is deze plant niet giftig, dus erg goed geschikt voor in de babykamer. Nog een voordeel aan deze plant is dat je geen groene vingers hoeft te hebben, hij is erg makkelijk te verzorgen.

babykamer plantenBron: carmen29 via HomeDeco Binnenkijken

Ananasplant (Bromelia)
Deze plant geeft eigenlijk hetzelfde effect als de Aloë Vera. Hij geeft met name 's nachts veel zuurstof af en zorgt voor een goede nachtrust. En hij ziet er nog ook nog eens erg leuk en vrolijk uit.

Bananenplant (Musa Cavendishii)
Dit is een plant die ondertussen ook erg bekend is. Hij staat erom bekend dat hij flink kan groeien en je hem ook kan stekken. Wel heeft de bananenplant veel licht nodig, dus het is wel belangrijk dat dit in de babykamer het geval is.

Scindapsus pictus
De Scindapsus pictus is een onwijs leuke hangplant die je kunt ophangen of gewoon kan neerzetten. Je kunt hem ophangen aan een haak aan het plafond of neerzetten op een plank of kast. Zorg er wel voor dat je de plant niet boven het wiegje of het ledikantje plaatst, baby's stoppen alles graag in hun mond. Ook al is de plant niet giftig, toch is dat niet zo fijn. Ditzelfde geldt natuurlijk ook bij de andere planten.

babykamer planten Bron: inspired by this

Nog een paar tips voor extra veiligheid:
- Zorg dat het plantje op een veilige plek staat, waar hij of zij niet bij kan. Let er ook op dat het plantje niet in het wiegje kan vallen.
- Zorg voor een stabiele ondergrond, zodat je straks niet allemaal aarde in de babykamer hebt liggen.
- Controleer regelmatig de aarde op schimmel of beestjes. Ook al is door het RIVM niet bewezen dat dit schadelijk is, toch is het niet zo'n fijn idee.
- Als je een plant wilt kopen voor de babykamer. Check van te voren goed of deze niet giftig kan zijn.

Zie ook:

- 7x leuke ideeën voor een tienerkamer
- Inspiratie: tropisch behang in het toilet
- Dit moet je weten over planten in je interieur

 
 
Kerst

De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl

geschreven door Rosa
De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl

Met Kerstmis mogen we flink uitpakken met decoratie. Goud, glitter, het kan niet gek genoeg. Op de redactie zijn wij dol op het Bohémien interieur. De kleurtjes, de vormen... We love it! Het kleurenpalet van een Bohémien interieur bestaat voornamelijk uit aardse, rijke kleuren met metallic accent...

meer...