Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

Met deze tips benut je je kleine woonkamer het best

geschreven door Rosa
Met deze tips benut je je kleine woonkamer het best

Om een kleine woonkamer zo goed mogelijk te benutten, zul je soms wat creatiever moeten zijn dan bij een woonkamer waar je alle ruimte hebt. In een klein huis met een kleine woonkamer heb je namelijk evengoed veel mogelijkheden! Ben je benieuwd hoe je je kleine woonkamer zo efficiënt mogelijk indeelt? Lees dan snel verder.


Bron: Coco Lapine Design via Bloglovin'

Tip 1: fake it till you make it
Je hóeft helemaal geen grote woonkamer te hebben om deze toch groot te laten lijken. Kies bijvoorbeeld voor een behang met een verticale streep om de ruimte hoger te laten lijken of voor een horizontale streep om de ruimte juist dieper te laten lijken. Dit kun je prima doen met behang of vloerkleden. Het populaire behang met een bos erop geeft hetzelfde effect als behang met een verticale streep. Ook is het een goed idee om je plafond lichter te schilderen dan de muren, om meer hoogte te creëren.

Tip 2: lichte kleuren
Deze tip is eigenlijk voor de hand liggend, maar toch belangrijk om toe te passen. Lichte kleuren creëren namelijk optisch meer ruimte. Het is daarom aan te raden om neutrale, lichte kleuren op de wanden en vloer te gebruiken. Houd de meerderheid van de meubels ook licht. Als je toch (donkere) kleuren wilt toevoegen, doe dit dan in je accessoires.


Bron: My Scandinavian Home

Madam Stoltz Kussenhoes Pom Pom Wit
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
J-Line Hangstoel Cosy Staal Wit 197 x 113 x 103
Prijs onbekend

Tip 3: houd het luchtig
Gebruik niet te zware materialen en houd het geheel luchtig. Kies bijvoorbeeld een bank op hoge, smalle pootjes zodat je eronderdoor kunt kijken. Ga voor een smalle bijzettafel met smalle pootjes en kies ook voor kastjes met smalle poten. Zo kun je onder het meubilair door kijken en dit geeft automatisch een gevoel van ruimte. Daarnaast is ook de keuze van de materialen belangrijk. Als je al het meubilair in grove, zware materialen kiest, wordt het geheel erg vol. Kies daarom liever voor luchtigere en smallere materialen.

Tip 4: hang je tv aan de wand
Deze tip hoort eigenlijk bij tip 3. Toch is hier een aparte tip voor gemaakt omdat veel mensen de fout maken om tóch voor een tv-meubel te gaan. De meestgenoemde reden hiervoor is dat je in een tv-meubel ook spulletjes kunt opbergen. Hier zit natuurlijk wat in. Toch raden wij aan om je televisie op te hangen in een kleine ruimte. Dit scheelt een hoop ruimte omdat een tv-meubel vaak erg groot is en dus veel ruimte in beslag neemt.


Bron: Fantastic Frank

Tip 5: gebruik je hele muur
Hiermee bedoelen we natuurlijk niet om de hele muur in de breedte te gebruiken. Daarmee bereik je juist het tegenovergestelde effect en wordt de kleine ruimte optisch nog kleiner. We bedoelen juist om de hoogte in te gaan! Je kunt een hoop extra opbergruimte maken door simpelweg de hoogte in te gaan. Dit kun je doen door plankjes op te hangen of een hoge kast te plaatsen. Door de hoogte te benutten, zul je minder kastjes neerzetten waardoor je hier weer ruimte op bespaart.

Tip 6: gebruik je ruimte creatief
We gaven het aan het begin van de blog al aan, je zult creatiever om moeten gaan met de ruimte die je hebt. Heb je bijvoorbeeld hoekjes of nissen in de ruimte die onhandig lijken? Gebruik deze als extra opslag. Door een paar wandplankjes op te hangen met manden erop, heb jij een extra plekje voor je spulletjes. Zonde om deze ruimte niet te benutten.

Tip 7: multifunctionele meubelen
Investeer in multifunctionele meubelen. Hierdoor hoef je minder meubilair te kopen en zal je kamer minder vol staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een slaapbank als je een studio hebt. Deze fungeert overdag als je bank en 's avonds tover je 'm in no-time om in een bed. Hetzelfde geldt voor kisten. Deze kunnen als opslagplaats, krukje, decoratie en bijzettafel dienen. Handig!


Bron: Mackenzie Schieck via Apartment Therapy

Madam Stoltz schaal zeegras naturel/groen 5,5 x Ø 35
Prijs onbekend

kussen diamant crème zwart katoen 50 x 50
€ 24,95

Zie ook
- 5 veelgemaakte fouten bij het inrichten van een thuiswerkplek
- Dingen die je met het schoonmaken beter niet kunt doen
- Het inrichten van een babykamer voor een tweeling

 
 
Kerst

De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl

geschreven door Rosa
De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl

Met Kerstmis mogen we flink uitpakken met decoratie. Goud, glitter, het kan niet gek genoeg. Op de redactie zijn wij dol op het Bohémien interieur. De kleurtjes, de vormen... We love it! Het kleurenpalet van een Bohémien interieur bestaat voornamelijk uit aardse, rijke kleuren met metallic accent...

meer...