Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Met deze tips geef je je bijna dode plantje een laatste kans

geschreven door Demi
Met deze tips geef je je bijna dode plantje een laatste kans

Je kent het wel: je bent je plantje de laatste weken eigenlijk een beetje vergeten. Nu zit het plantje op het randje van leven en dood en wil je hem eigenlijk weggooien. NIET DOEN! Je kan met een paar goeie tricks al een eind komen en misschien red je nog net op het nippertje je plantje uit de dood! Geef je plantjes nog een kans en lees snel de volgende tips!

slaapkamer plant wit
Bron: siefshome

1. Haal dode blaadjes weg

Afgelopen tijd net iets te vaak vergeten je plantje water te geven? Beginnen de blaadjes af te breken? Haal alle dode blaadjes weg! Als je deze eraan laat zitten, gaat de plant al zijn energie aan die dode blaadjes, en niet aan de (nog) levende blaadjes geven. Hierdoor is de kans groot dat je plantje juist sneller dood gaat.

muur plant wandplank
Bron: huiswaarts

2. Niet in één keer veel water geven

Als je een aantal keer vergeten bent de plant water te geven, compenseer dan niet door ineens veel water te geven. De plant kan hierdoor verdrinken en dan gaat hij alsnog dood..

slaapkamer plant plantjes
Bron: deinterieuradviseurs

3. Sprayen!

Sommige plantjes nemen alleen water op via de blaadjes, dus is het belangrijk om je planten af en toe nat te sprayen. Geef je plantje wat tijd, het kan soms een paar dagen duren voordat je plant weer tot leven komt ;)

Zie ook:

- Een plantenhoekje inrichten in drie stappen
- Dit moet je weten voordat je een terracotta bloempot aanschaft
- Deze planten houden muggen en insecten buiten!

 
 

Tips & tricks om geld te besparen bij het shoppen van je interieur

geschreven door Mara
Tips & tricks om geld te besparen bij het shoppen van je interieur

Ook zo dol op interieur en verander je vaak graag je inrichting? Met onderstaande tips vertellen wij je de ins & outs om geld te besparen tijdens het online shoppen van je interieur. Handig!Sfeerfoto: HuisjeinDrenthe via HomeDeco Binnenkijken Houd acties en deals in de gat...

meer...