Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Met deze tips voorkom je ruzie als je gaat samenwonen

geschreven door Maartje
Met deze tips voorkom je ruzie als je gaat samenwonen

Ga jij binnenkort samenwonen met je partner? Soms is het best lastig om een huis in te richten waar jullie je allebei prettig en thuis voelen. Vaak kom je beide al van een andere woning en heb je al het één en ander aan spullen. Want wat doe je als jouw partner een hele andere stijl heeft dan jij? En hoe zorg je dat het huis niet gelijk te vol gaat staan met spullen? Met de volgende tips zal ik jullie hiermee hopelijk een beetje helpen!

1. Inventarisatie


Als je allebei al op jezelf hebt gewoond, dan hebben jullie beide waarschijnlijk al aardig wat spullen. Kijk eens goed wat je allemaal heb en vraag je bij alle items af of je die kunt missen. Dit scheelt een hoop met spullen verhuizen en geeft meer ruimte in je nieuwe huisje. Ook zijn dubbele items een beetje overbodig.

samenwonenBron: bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

2. Moodboard


Maak beide een moodboard. Zo kun je zien wat jullie individuele stijlen zijn. Een moodboard kan jullie heel erg helpen om beide stijlen uiteindelijk samen te laten komen. Maak het moodboard zonder elkaar en leg het later naast elkaar. Probeer je dan te focussen op overeenkomsten en niet op de verschillen.

3. Drie favoriete items


Om een eerlijk compromis te sluiten is dit een goed uitgangspunt. Kies allebei drie favoriete items uit jouw oude interieur die je mee mag nemen naar het nieuwe huis. Zo heb je toch allebei iets mee waar jij gehecht aan bent en dit is vooral goed als jullie stijlen niet overeen komen.

samenwonenBron: Hoff_van_saar via HomeDeco Binnenkijken

4. Kies een lelijk item


Dit punt is best belangrijk. Kies allebei een item van elkaar dat de ander niet mee mag nemen naar het nieuwe huis. Je kan ook werken met stickers als jullie dit leuk vinden, kies groene stickers wat mee mag en rode stickers wat niet mee mag. Doe dit in elkaars huis, leuk om te zien wat hier uit komt.

5. Shoppen!


Ga samen shoppen. Doe dit niet alleen, want het is niet leuk voor je partner om thuis te komen en er nieuwe spullen staan die hij of zij niet mooi vindt. Trek er een dagje voor uit om samen te shoppen en dan komen jullie vast items tegen die jullie allebei mooi vinden. En ga ook opzoek naar de stijlen uit het moodboard die overeen kwamen.

samenwonenBron: Siefshome via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:

- Wow! Wist je dat je interieur invloed heeft op je humeur?
- Zo creëer jij een perfecte plek voor je kleding
- Een industriële woonstijl in je huis

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...