Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Brand we love

Sustainable brand we love: Invroheat

geschreven door Marie-Louise
Sustainable brand we love: Invroheat
“Wij zijn de eerste generatie die weet dat we bezig zijn onze aarde te vernietigen. Tevens zijn we ook de laatste generatie die daar nog wat aan kan doen.” Bastiaan Roest - Oprichter Invroheat

Soms heb je van die items waarvan je eigenlijk niet wist dat je het nodig had en de verwarmingspanelen van Invroheat zijn daar een perfect voorbeeld van! Bastiaan Roest, uitvinder en oprichter van het duurzame merk Invroheat, is zo'n vier jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van een lichte, zeer energiezuinige en oprolbare verwarming. De afgelopen jaren heeft hij hard gewerkt aan een revolutionaire – gepatenteerde – infrarood verwarming. Met de door hem ontwikkelde en geproduceerde infrarood producten kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met de verwarming van de toekomst. “Wij zijn de eerste generatie die weet dat we bezig zijn onze aarde te vernietigen. Tevens zijn we ook de laatste generatie die daar nog wat aan kan doen.” Deze confronterende constatering was voor Bastiaan dé inspiratie om iets te doen aan de opwarming van de aarde.

Invroheat duurzame verwarmingBron: Invroheat

Deze infrarood producten van Bastiaan zijn als het ware posters die warmte uitstralen. Fun fact over Invroheat: de infrarood warmte is gebaseerd op een uitvinding vanuit de Russische ruimtevaart. Zij moesten namelijk werken met lichte materialen, die toch zeer effectief waren en de capsule in de ruimte konden verwarmen. Daarop voortbordurend heeft Bastiaan een oprolbaar paneel ontwikkeld, dat supergoed warmte afgeeft in de vorm van infrarode straling. Een oplossing die gezonde warmte afgeeft, stil, oprolbaar, licht in gewicht én energiezuinig is? Reden genoeg voor ons om het merk van Bastiaan met recht een Sustainable brand we love te noemen!

Wat het verschil tussen conventionele en infrarood verwarming is? Dit leggen we je graag uit. Alle conventionele verwarmingssystemen, zoals hout, gas, pallets, olie of warmtepompen, werken volgens het principe van convectiewarmte. Het toepassen van convectiewarmte betekent het verwarmen van de lucht in een ruimte, die vervolgens weer de mensen en meubelen in de ruimte verwarmt. Dit principe leidt tot een ongelijkmatige en meestal oncomfortabele warmteverdeling in de kamer en tot hoge warmteverliezen, doordat er constant lucht in en uit de kamer stroomt. Als warme lucht opstijgt, zorgt convectiewarmte hiernaast voor lage temperaturen bij de vloer en hoge temperaturen bij het plafond. Dit betekent dat, voordat mensen in de kamer het zelfs maar warm kunnen krijgen, het volledige luchtvolume in de kamer moet worden verwarmd.

Daarbij komt dat telkens wanneer je tijdens het verwarmen een raam opent, er een deel van deze warme lucht ontsnapt uit de kamer en de toegestroomde lucht opnieuw verwarmd moet worden. Bovendien veroorzaken de grote temperatuurverschillen tussen de vloer en het plafond lucht- en stofwervelingen, wat vooral problematisch kan zijn voor mensen met een allergie. Het verwarmen van de lucht zorgt verder voor een oncomfortabele, lage luchtvochtigheid. Infrarood warmte is dus ook nog eens veel gezonder en aangenamer!

Invroheat duurzame verwarmingBron: Invroheat

Hoe werkt dat dan? Easy! De infrarood verwarming van Bastiaan verwarmt de lucht niet, maar gebruikt in plaats daarvan directe warmte. Een paneel is na dertig seconden volledig op temperatuur. Hierdoor verwarmt hij de kamer binnen no time. Ideaal als je bijvoorbeeld 's avonds nog op de veranda of onder de overkapping wilt zitten of als je een paar uurtjes op de koude zolder wilt werken! De warmte die binnen deze muren en in het meubilair is opgeslagen, wordt vervolgens gelijkmatig weer afgegeven. Dit alles is een volledig natuurlijk proces, net als bij het verwarmen met een tegelkachel of bij het zonnebaden. Een hogere efficiëntie bestaat niet, volgens Bastiaan.

Ben jij benieuwd naar Bastiaans favoriete producten? Je shopt ze hieronder!

Infrarood Verwarmingspaneel Tropical Sunset
"Deze infrarood poster van 450W verwarmt een ruimte tot 9 m². Je kunt deze makkelijk meenemen en ergens ophangen. Dit is absoluut een verkoopsucces geweest voor ons. Als je hiernaar kijkt en het regent buiten dan denk je “was ik daar maar"".

Infrarood Verwarmingspaneel met eigen afbeelding
"Dit infrarood verwarmingspaneel van 650W verwarmt een ruimte tot 13 m². Je kunt hier een eigen afbeelding op laten zetten, iets wat veel mensen al hebben gedaan! Denk bijvoorbeeld aan gezins- en vakantiefoto’s. Onderstaand verwarmingspaneel met eigen foto’s is gemaakt tijdens een vakantie in Colombia en is zeer kleurrijk."

Infrarood Verwarmingspaneel wit
Mijn nummer drie favoriete product is het Infrarood Verwarmingspaneel zonder afbeelding en geheel in het wit. Het heeft mij wel enigszins verbaasd dat zoveel mensen een paneel wilden hebben zonder enige opdruk. Ook dit paneel is 650W en kan een ruimte van 13 m² goed verwarmen. Een aantal mensen heeft dit paneel aan het plafond gehangen en krijgt zodoende warmte van boven."

Enthousiast geworden? Bekijk hier de gehele collectie van Invroheat!

Zie ook:
- Sustainable brand we love: City-Play
- Sustainable brand we love: Household Hardware
- Sustainable brand we love: Cotton Ball Lights

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...