Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Brand we love

Sustainable brand we love: Walloha

geschreven door Marie-Louise
Sustainable brand we love: Walloha
"Ook in de kamer van onze zoon hangt óns behang, wat nog altijd een magisch gevoel geeft wanneer we de babykamer inlopen" Sander en Mariska - Oprichters Walloha

Sander en Mariska zijn de oprichters Walloha, een Nederlands merk met het schattigste behang met de mooiste kleuren en vrolijkste prints, zoals dieren-, natuurbehang, op maat voor kinderen. De hippe behangontwerpen van Sander en Mariska zijn volledig naar wens te customizen en in ieder formaat leverbaar. Zo kunnen ze bijvoorbeeld om een raamkozijn heen ontwerpen en bepaalde dieren toevoegen of juist verwijderen. Bij Walloha is héél veel mogelijk en ze zeggen dan ook altijd dat je het behang moet zien als een soort muurschildering, maar dan op vliesbehang.

Walloha duurzaam behangBron: Walloha

Het idee van Sander en Mariska voor Walloha ontstond aan het begin van de coronacrisis. Ze hadden voorheen een onderneming in de reisbranche die door corona compleet stil kwam te liggen. Na de geboorte van hun dochter Anna speelde Mariska al met het idee om een nieuwe onderneming te starten; een onderneming gericht op kinderen. Maar het bleef altijd bij een vaag idee, waarvoor ze nooit de tijd had om het verder uit te werken. Totdat Sander en Mariska opeens helemaal geen werk (en inkomsten!) meer hadden. "Er moest wat gebeuren, en wel nu! Ik ging brainstormen over wat mijn favoriete aankopen voor mijn dochter waren rond de tijd dat ze geboren werd en kwam uit op behang. We hadden door een ander bedrijf een te gek bosbehang laten ontwerpen dat op haar kamertje hing. Dat wilde ik ook - en dat kon ik ook!"

Walloha duurzaam behangBron: Walloha

Mariska wist direct dat het een goed idee was en scheef Walloha in bij de Kamer van Koophandel. En dat zonder enige ervaring met drukwerk, grafisch ontwerpen en zelfs nog vóór de offertes gezien te hebben van drukkerijen. Ze wíst gewoon dat ze op de goede weg zaten en al snel had ze Sander overtuigd om weer samen te gaan ondernemen. Ze vonden een goede drukpartij om samen mee te werken, illustratoren met toffe designs en een grafisch ontwerpster. Walloha was geboren!

Nu, net een jaar verder, gaat het supergoed met Walloha. Inmiddels hangen ze in honderden baby- en kinderkamers over heel de wereld - een droom die uitkomt. Tussen alle drukte van het starten van een nieuw bedrijf, hebben ze ook nog een zoon gekregen: Hugo, die inmiddels twee maanden oud is. "En ja, ook in zijn kamer hangt óns behang, wat nog altijd een magisch gevoel geeft wanneer we de babykamer inlopen."

Walloha duurzaam behangBron: Walloha

Waarom Walloha een van onze Sustainable brands we love is? Allereerst drukken Sander en Mariska hun behang in Nederland, wat een hoop CO2 uitstoot bespaart omdat het behang relatief korte afstanden hoeft af te leggen. Verder bestaat het behang uit twee delen: een onderlaag, bestaande uit een FSC-mix en een toplaag, bestaande uit acrylverf op waterbasis. Vergeleken met een toplaag van PCV zijn de negatieve gevolgen voor het milieu veel kleiner. Klassiek vliesbehang heeft namelijk vaak een toplaag van PCV met weekmakers; dit zijn olieachtige vloeistoffen die worden toegevoegd om het behang flexibeler te maken. En deze weekmakers zijn dus wél schadelijk voor mens en milieu. En dat wil je natuurlijk niet in je kinderkamer hebben!

Tot slot drukken Sander en Mariska hun behang op maat, zodat er zo min mogelijk snijverlies is bij het behangen en klanten amper behang hoeven weg te gooien. Bij erg veel snijverlies (bij bijvoorbeeld een deur of grote schuine muur) drukken ze op de delen behang die je anders weg zou gooien posters in de stijl van het behang. Zo wordt toch (bijna) alles gebruikt!

Sander en Mariska kunnen niet wachten om nog veel meer kinderkamers op te vrolijken en om te zien wat de toekomst hen nog allemaal gaan brengen!

Ben je benieuwd wat het favoriete behang van Sander en Mariska is? Je shopt het hier!

Herten in het bos
"Een variant van dit behang hangt op de babykamer van Hugo, wat het extra speciaal voor ons maakt."

Dieren van de Savanne
"Tijdens het oriënteren naar behangontwerpen was dít het behang dat ik voor ogen had. Uiteindelijk is het supertof geworden en is het een van onze bestsellers."

Safari dieren op wolken
"Een favoriet omdat het gewoon een superschattig behangetje is!"

Enthousiast geworden? Shop hier al het behang en kinderkameraccessoires van Walloha!

Zie ook:
- Sustainable brand we love: Wooden Amsterdam
- Sustainable brand we love: Household Hardware
- Sustainable brand we love: Cotton Ball Lights

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...