Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Brand we love

Sustainable brand we love: Woonhout

geschreven door Marie-Louise
Sustainable brand we love: Woonhout
"Wij werken uitsluitend met legaal gekapt hout, kiezen bewust voor samenwerkingen met Nederlandse bedrijven en maken alle tafels met de hand" Steef en Sanne - Oprichters Woonhout

Woonhout biedt parels van bar- en eettafels van topkwaliteit, die ook nog eens betaalbaar zijn! Steef en Sanne, oprichters van het Nederlandse merk, besloten in 2017 een bartafel te bestellen voor in de woonkamer. Op Sanne's verjaardag reisde Steef zo’n 90 kilometer af om Sanne te verrassen. Na een lange autorit, met zijn neus op het stuur vanwege de grootte van de bartafel, bleek de tafel eenmaal thuis helaas toch niet naar wens. Steef besloot daarom het gereedschap in eigen handen te nemen en binnen een paar dagen stond er een zelfgemaakte tafel klaar. Een prachtig exemplaar én ze hadden een nieuw talent ontdekt. “Dit zou mijn werk kunnen zijn”, grapte Steef. Dat liet Sanne hem geen twee keer zeggen en ze zette voor de grap de tafel op Marktplaats. Diezelfde avond waren er al twee verkocht. “Of je er nog twee wil maken, Steef..”

Woonhout duurzaam bartafels

Sanne en Steef hebben drie jaar lang vanuit huis gewerkt. Eerst offerden ze de berging op en uiteindelijk hun leefkeuken. Ze hebben zelfs thuis veel klanten ontvangen, die bewondering voor hun werk én doorzettingsvermogen hadden. Sinds een jaar huren ze een mooi pand in IJmuiden en zijn ze in één jaar tijd ontzettend gegroeid. Ze kunnen groter inslaan, nieuwe projecten uitwerken en aan meerdere tafels tegelijk werken. "Wij houden de woontrends in de gaten en blijven constant vernieuwen; zo kom je bij ons steeds nieuwe modellen tegen. We hebben inmiddels meer dan duizend klanten blij gemaakt met onze tafels en daar zijn we trots op!"

Woonhout duurzaam bartafelsBron: Woonhout

Woonhout staat bekend om betaalbare tafels van topkwaliteit. Sanne en Steef werken uitsluitend met legaal gekapt hout, kiezen bewust voor samenwerkingen met Nederlandse bedrijven en maken alle tafels met de hand. Zo ben jij bij hen verzekerd van een tafel die met veel zorg en precisie in elkaar is gezet.

Woonhout duurzaam bartafel

Een van de redenen waarom wij weg zijn van Woonhout, is dat maatschappelijk ondernemen een belangrijke pijler voor hen is. Zo ligt de focus bij hen op duurzaamheid en handelen ze eerlijk. Sanne en Steef werken uitsluitend samen met Nederlandse bedrijven en bestellen hun hout bij hun plaatselijk houthandel. Deze werkt ook nog eens duurzaam door hun pand te verwarmen met hun eigen afvalhout! Het hout van Woonhout hoeft in Nederland in ieder geval geen reis meer af te leggen, voordat zij er mee aan de slag gaan. Zij halen het twee kilometer verder zelf op; ook dit korte reisje is dus zeer milieubewust. ;)

Woonhout duurzaam tafelsBron: Woonhout

Het hardhout van hun houthandel komt voornamelijk uit Europa. Dit is voor het milieu een betere keuze dan tropisch hardhout. Ook heeft dit hout een FSC-keurmerk, wat zekerheid geeft dat het legaal is gekapt en uit duurzaam beheerde bossen komt. Ten slotte gaan Sanne en Steef pas aan de slag als een bestelling is geplaatst. Zo verspillen ze geen hout of materialen. Met recht een Sustainable brand we love, dus!

Woonhout duurzame bartafels

Ben je nieuwsgierig naar hun favoriete producten? Je shopt ze hieronder!

Eettafel MO visgraat eiken
"Bovenaan onze favorietenlijst staat Eettafel MO visgraat eiken. Deze eettafel heeft een blad met een eiken visgraatmotief. Waarom dit onze favoriet is? Naast dat het visgraatmotief op dit moment onwijs populair is en het eikenhout van goede kwaliteit is, zijn we stiekem wel een beetje trots op het maakproces. Al onze visgraatbladen worden in onze loods met de hand gelegd. Dat vraagt om geduld en precisie. Nadat het motief is gelegd, worden de randen bewerkt en wordt het blad geschuurd. Daar komt even een schuurbandmachine om de hoek kijken, maar verder is het hele proces met de hand. Hij wordt als laatste afgewerkt in een kleur naar keuze! Vooral de kleuren naturel en intense black zijn erg populair."

Bartafel UDO rubberwood
"Nog een favoriet: Bartafel UDO rubberwood. Onze tafels van rubberwood worden steeds populairder en dat is niet zo gek, want deze betaalbare en massieve tafelbladen hebben een prachtige uitstraling en zijn nog duurzaam ook! De rubberbomen worden niet onnodig gekapt. Het hout van de rubberboom wordt past gebruikt nadat de volledige cyclus van latexproductie afgelopen is. Het hardhout is van goede kwaliteit én het is een duurzame keuze. De bomen worden gekapt, omdat ze voor de productie van latex niet meer nodig zijn. Het hout wordt dan nog gebruikt voor een tweede doel. Wij vinden het uiterlijk van Rubberwood heel levendig en het heeft veel opvallende noesten. Dat geeft de tafel een levendige en stoere uitstraling!"

Bartafel JAKE steigerhout zwart
"De JAKE steigerhout is een van onze eerste modellen en nog steeds razend populair. De bartafels van steigerhout zijn stoer, tijdloos en betaalbaar! Het steigerhout staat mooi in veel soorten interieurs. Tafels van steigerhout geven een prettige en warme sfeer in de woning of ruimte. Wij werken uitsluitend met nieuw, geschaafd steigerhout van goede kwaliteit. De zwarte variant is momenteel erg gewild, maar we kunnen het hout in verschillende kleuren beitsen en zo creëer jij een tafel die in jouw interieur past."

duurzame eettafel bartafelBron: Woonhout

Enthousiast geworden? Shop hier de gehele collectie van Woonhout!

Zie ook:
- Sustainable brand we love: Wooden Amsterdam
- Sustainable brand we love: Household Hardware
- Sustainable brand we love: Cotton Ball Lights

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...