Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Tips om het juiste behang te kiezen

geschreven door Lynn
Tips om het juiste behang te kiezen

Veel mensen denken bij behang gelijk aan bloemetjes op de muur. Maar je hebt tegenwoordig behang in allerlei kleuren, vormen en materialen. Door behang op (een deel) van de muur aan te brengen kun je hele gezellige hoekjes creëren. Ga voor een beton look in de keuken, jungle thema op de kinderkamer of een aaibaar patroontje in de zithoek. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen bij het kiezen van behang? In deze blog geef ik je tips om het juiste behang voor elke kamer te kiezen.

jungle-thema-kinderkamerBron: _Stylistanne via HomeDeco Binnenkijken

Welk type behang kies je?

Er zijn erg veel verschillende soorten behang, maar de bekendste van dit moment is wel vliesbehang. Dit behang is erg gemakkelijk aan te brengen, je kunt de muur inlijmen en het daarna aan de wand plakken. Vliesbehang is erg stevig, betaalbaar, is makkelijk te verwijderen en het krimpt niet. Dit behang is te vinden in oneindig veel kleuren en prints.

regenboog-subtiel-behangBron: Thuisbijlisette via HomeDeco Binnenkijken


Origin behang palmbladeren taupe
Origin - luxury wallcoverings

Origin behang veren blauw
Origin - luxury wallcoverings

 

Een ander type is fotobehang. Dit is vooral erg mooi als je een eyecatcher wilt neerzetten op de muur. Bijvoorbeeld in de hal, achter de eettafel of als je nog een grote, lege wand wilt vullen. Dit behang is familie van het vliesbehang en daardoor ook even makkelijk aan te brengen. Het verschil met vliesbehang is dat fotobehang vaak bestaat uit prachtige afbeeldingen. Terwijl vliesbehang juist meer werkt met patronen.

fotobehang-bison-eetkamerBron: Huisjeboompjeboys via HomeDeco Binnenkijken




 

Denk na over de sfeer die je wilt neerzetten



slaapkamer-behang-bosBron: Stylynnterior via HomeDeco Binnenkijken

Wanneer je een design kiest is het handig om eerst te bepalen waar komt het behang, en welke sfeer wil je hier neerzetten? Als je bijvoorbeeld behang in de slaapkamer wilt gebruiken kun je het beste voor een kalme print gaan. Dit zorgt voor rust en een relaxte sfeer. Een druk design past beter in een ruimte waar je niet zoveel tijd besteed. Bijvoorbeeld een druk behang in de hal geeft een imposant entree.

behang-print-roze-halBron: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken

Het soort patroon heeft effect op de ruimte

Heb je een laag plafond in huis? Dan kun je dit door gebruik te maken van behang optisch hoger maken. Hiervoor gebruik je behang met verticale strepen. Zo hebben horizontale strepen het effect dat ze de ruimte breder maken.

Kleine prints kun je het beste gebruiken als je het behang een subtiel effect in de ruimte wilt geven. Terwijl grote, uitbundige prints zorgen voor een dramatisch effect. Dit kun je toepassen in een grote ruimte of juist in een kleine kamer om het intiem en gezellig te laten aanvoelen.

behang-horizontale-strepenBron: Kelly_olman via HomeDeco Binnenkijken

Combineer met dezelfde collectie



behang-bladeren-rozeBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken

Wanneer je behang in meerdere kamers wilt gebruiken of in dezelfde wilt combineren kun je natuurlijk deze behangetjes bij elkaar zoeken. Maar kijk ook eens naar behang in dezelfde collectie. Deze zijn namelijk ontworpen om met elkaar samen te werken. Laat kleuren in het behang ook terugkomen in de rest van het interieur. Zo creëer je meer eenheid in huis.

Dit kun je ook doen met materialen. Er zijn namelijk ook veel aaibare behangetjes te vinden of juist behang dat een betonlook nabootst. Zo kun je ook in je interieur met zachte stoffen werken of juist met robuuste materialen.

behang-leerlook-tegelsBron: Livingstories via HomeDeco Binnenkijken

Probeer altijd eerst een paar samples

Op een plaatje op het internet kan behang er heel leuk uitzien. Maar in het echt kunnen de kleuren of grootte van het patroon soms toch tegenvallen. Daarom is het slim om vooraf een paar samples te bestellen. Hier betaal je een klein bedrag voor of ze zijn soms zelfs gratis.

Hang het sample op de muur en laat het een paar dagen hangen om te kijken wat je ervan vindt. Bekijk het behang ook in verschillend licht. Zo is het licht in de ochtend veel feller en in de avond kan de kleur van het behang, bij weinig licht, er toch anders eruitzien.

gekleurde-bladeren-behangBron: Onszelf via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Styliste Jet Hendriks bouwt haar eigen droomhuis
- Op deze manier kun je gemakkelijk oud behang verwijderen
- Inspiratie: tropisch behang in het toilet

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...