Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Tover je balkon om in een mini loungeplek

geschreven door Meike
Tover je balkon om in een mini loungeplek

Hoewel we inmiddels alweer bijna aan het eind van de zomer zijn aangekomen, hoeft dit niet te betekenen dat we geen mooi weer meer kunnen verwachten. Voor jou dus nog steeds een prima moment om je (kleine) balkon om te toveren tot een ware loungeplek. Hieronder vertel ik hoe jij in 4 simpele stappen van je balkon een klein paradijsje maakt.

1. Zitplek
Om je balkon om te toveren tot een loungeplek is het hebben van een zitplek erg belangrijk. Het aanschaffen van tuinmeubelen kan soms erg duur zijn en niet helemaal passen op jouw kleine balkonnetje. Daarom maken wij gebruik van pallets. Buiten het feit om dat deze heel goedkoop zijn, kun je ze ook helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Decoreer ze met leuke loungekussens et voilà, je hebt een prachtige zitplek.

zitplek pallets balkon Bron: diyhomebr

2. Tafel
Naast een zitplek is het hebben van een tafel ook cruciaal voor je loungebalkon. Echter kan een tafel veel ruimte innemen, wat op zo'n klein balkon erg zonde is. Daarom kiezen wij voor een hangtafel. Deze hang je aan de rand van je balkon, en kun je inklappen om ruimte te besparen. Handig om drinken en snacks op te zetten of 's avonds bijvoorbeeld een kaars.

hangtafel balkon Bron: myparadissi

3. Vloerkleed
Hoewel deze decoratie vanwege de afmetingen niet voor ieder balkon is weggelegd, kan het voor sommige echt een aanwinst zijn. Ik heb het dan over een buitenvloerkleed. Een accessoire die je balkon een warme, en vooral huiselijke sfeer geeft. Bovendien zijn deze buitenkleden bestand tegen elk weertype. Geen paniek dus, je hoeft ze niet bij elke regenbui snel binnen te halen.

buitenvloerkleed balkon Bron: themoodpalette

4. Lampjes
Wat je mini loungeplek tenslotte helemaal afmaakt, zijn lampjes. Je kunt ervoor kiezen om ze aan de rand van je balkon te hangen of aan de muur. Wanneer het buiten donker is creëren deze lampjes enorm veel sfeer op je balkon. Je kunt het houden bij simpele lichtbolletjes of het een stapje verder nemen en op zoek gaan naar leuke lantaarns. Eén ding is zeker, die lampjes maken jouw loungeplek helemaal compleet!

lampjes op balkon Bron: homespecially

Zie ook:
-7 handige tips voor een kleine woonkamer (of studio)
-herkenbare situaties als je klein woont
-binnenkijken in een knusse en neutrale slaapkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...