Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Trends

Trend: orchideeën in huis

geschreven door Maartje
Trend: orchideeën in huis

Orchideeën zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het zijn kleurrijke en vrolijke planten, die je interieur helemaal kunnen opfleuren. Een trend die wij steeds meer op het internet voorbij zien komen, is de orchideeën jungle. Het is zonde dat de orchidee een ondergeschoven kindje is, de tropische bloem past helemaal in de urban jungle in huis.

Verschillende orchideeën
Als we alle soorten orchideeën gaan benoemen in deze blog zijn we over een jaar nog niet klaar, want er zijn namelijk twintigduizend verschillende soorten. De populairste soorten zijn Cambria, Paphiopedilum en Phalaenopsis. Er zijn nog twee soorten die ervoor zorgen dat jouw huisje heerlijk gaat ruiken, namelijk de Oncidium honeybee en de Burrageara chayenne.

Waarom ineens weer populair?
De urban jungle is al een tijdje populair. Hierin zie je vaak de Monstera, Pannenkoekplant en Olifantsoor, maar waarom zou je de orchidee niet hieraan toevoegen? Het geeft meer kleur in deze prachtige verzameling aan planten.

orchideeBron: The Spruce / Letícia Almeida

Stylen met orchideeën
Kies een aantal orchideeën uit die (als het gaat om de kleuren) mooi bij de rest van het interieur passen. Je kunt ze allemaal kiezen in dezelfde kleur, maar een aantal verschillende kun je ook perfect stylen. Met alleen wat orchideeën ben je er natuurlijk nog niet. Een paar leuke bloempotten maken het helemaal af.

Orchideeën verzorgen
Een orchidee is een subtropische plant. Hierdoor is de ideale temperatuur tussen de 20 en 22 graden. Deze plant houdt van veel licht, maar niet van de volle zon. Zoals bij vele andere planten kunnen de bladeren verbranden. In de zomer heeft de orchidee ongeveer één tot twee keer per week water nodig en in de winter één keer in de 10 dagen. Wil hem nog beter verzorgen? Geef dan regelmatig speciale voeding die bedoeld is voor de orchidee.

Zie ook:
- Durf tinten in dezelfde kleur te combineren
- Deze trends gaan we in 2021 zien
- Deze aanpassingen kunnen je huis nog stijlvoller maken

Bron foto: Unsplash

 
 
Koken & Tafelen

Wegzwijmelen: moderne keukens van onze Binnenkijkers

geschreven door Mara
Wegzwijmelen: moderne keukens van onze Binnenkijkers

Droom jij ook van een strakke, moderne keuken? Dan is deze blog een must read voor jou! Ik verzamelde namelijk een aantal van de mooiste moderne keukens uit onze Binnenkijkers. Deze keukens zijn dus allemaal van Nederlandse interieurliefhebbers die foto's van hun interieur heb...

meer...