Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

Trending: orchideeën in huis!

Trending: orchideeën in huis!

Orchideeën zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het zijn kleurrijke en vrolijke planten, die je interieur helemaal kunnen opfleuren. Een trend die wij steeds meer op het internet voorbij zien komen, is de orchideeën jungle. Het is zonde dat de orchidee een ondergeschoven kindje is, de tropische bloem past helemaal in de urban jungle in huis.

Verschillende orchideeën
Als we alle soorten orchideeën gaan benoemen in deze blog zijn we over een jaar nog niet klaar, want er zijn namelijk twintigduizend verschillende soorten. De populairste soorten zijn Cambria, Paphiopedilum en Phalaenopsis. Er zijn nog twee soorten die ervoor zorgen dat jouw huisje heerlijk gaat ruiken, namelijk de Oncidium honeybee en de Burrageara chayenne.

Waarom ineens weer populair?
De urban jungle is al een tijdje populair. Hierin zie je vaak de Monstera, Pannenkoekplant en Olifantsoor, maar waarom zou je de orchidee niet hieraan toevoegen? Het geeft meer kleur in deze prachtige verzameling aan planten. Daarnaast zijn ze geweldig te combineren met leuke vrolijke en stijlvolle potten.

orchidee-trend
Bron: Kolibri Orchids

Stylen met orchideeën
Kies een aantal orchideeën uit die (als het gaat om de kleuren) mooi bij de rest van het interieur passen. Je kunt ze allemaal kiezen in dezelfde kleur, maar een aantal verschillende kun je ook perfect stylen. Met alleen wat orchideeën ben je er natuurlijk nog niet. Een paar leuke bloempotten maken het helemaal af.

Orchideeën verzorgen
Een orchidee is een subtropische plant. Hierdoor is de ideale temperatuur tussen de 20 en 22 graden. Deze plant houdt van veel licht, maar niet van de volle zon. Zoals bij vele andere planten kunnen de bladeren verbranden. In de zomer heeft de orchidee ongeveer één tot twee keer per week water nodig en in de winter één keer in de 10 dagen. Wil hem nog beter verzorgen? Geef dan regelmatig speciale voeding die bedoeld is voor de orchidee.

Zie ook:
- Zo verzorg je een orchidee
- Deze trends gaan we in 2021 zien
- Deze aanpassingen kunnen je huis nog stijlvoller maken

Bron foto: Unsplash

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...