Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Verlichting

Trends: 5x voor je verlichting

geschreven door Meike
Trends: 5x voor je verlichting

Verlichting. Het is overal in je huis aanwezig, en toch wordt er meestal niet zo heel veel aandacht aan besteed. Vaak wordt er gekozen voor een simpele vloer – of hanglamp, terwijl er tal leuke lampen zijn waarmee je iets meer out of the box kunt gaan. Met deze blog laten we jou 5 verlichtingstrends zien, waarmee je jouw verlichting net iets meer aandacht geeft. Wedden dat jij hierna ook direct 'n andere lamp wilt?

Glas
De eerste trend die in 2019 helemaal is opgebloeid zijn de glazen lampen. Dit zijn voornamelijk glazen bollen, waar je het peertje duidelijk in ziet zitten. Hoewel de glazen lampen ook in vloerlampen bestaan, zie je dat deze trend zich voornamelijk uit in hanglampen. Bovendien hebben glazen lampen een erg chique en open karakter.

glazen bol lamp Bron: roomizy

Goud
Wat in 2019 ook steeds meer voorkomt zijn gouden lampen. Deze trend zie je terug in vrijwel alle soorten en maten. Van vloerlamp, naar hanglamp tot tafellamp. Je kunt kiezen voor een gehele gouden lamp of alleen een gouden binnenkant. Een gouden lamp straalt warmte en sfeer uit, en zeg nou zelf, daar kun je eigenlijk niet de mist mee ingaan toch?

vloerlamp woonkamer goud Bron: pecansthomedecor

Industrieel
De industriële stijl is al een tijdje in, maar nog steeds erg in trek. Deze metalen kleuren zie je nu ook veel in combinatie met goudtinten, uit de trend hierboven genoemd. Industriële lampen zie je nog steeds voornamelijk als hanglamp boven de eettafel, maar deze komen ook steeds vaker voor als vloerlamp.

industrial hanglamp Bron: jeannettevanluyck

Geometrische vormen
De vierde verlichtingstrend die we steeds meer zien zijn lampen met geometrische vormen. Deze trend is voortgekomen uit de draadlampen, alleen zijn nu de vormen van de lamp wat excentrieker. Lampen met geometrische vormen geven je huis een aantrekkelijke en opvallende look, waardoor je huis toch nét iets anders is.

geometrische hanglamp eetkamer Bron: sannevanleeuwen

Natuurlijke lampen
De vijfde en tevens laatste verlichtingstrend gaat over natuurlijke lampen. Steeds vaker komen deze lampen voorbij, meestal gemaakt van rattan, bamboe, hout of rotan. Buiten het feit om dat natuurlijke lampen enorm mooi staan in (bijna) elk interieur, passen ze ook helemaal in de tijd van nu.

natuurlijke lamp Bron: joyceselina

Zie ook:
-Binnenkijken: omgetoverde oude boerderij
-Met deze tips laten donkere muren je ruimte niet krimpen
-Deze dingen kun je beter niet doen bij het inrichten van de woonkamer

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...