Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Binnenkijken

Typisch 10_interiors

geschreven door Tessa
Typisch 10_interiors

Interieurstyliste Martine en sales manager Carl en hun kids Nils, Sten, Finn en Kaat stonden vier jaar geleden voor een onmogelijke missie: een oud herenhuis, met tuin en genoeg ruimte zoeken in het volle Utrecht. Toch wisten ze hun droomhuis te vinden, namen hun verzameling van prachtige vintage meubels en woonaccessoires mee en toverden hun aanwinst om tot kunstig familiehuis!

martine in haar huis

Profiel

Waar:
   Utrecht, Nederland

Wie:
  Carl, Martine & kinderen Nils, Sten, Finn en Kaat

Over het huis:
- Uit 1900
- Herenhuis
- Veel authentieke details
- Genoeg ruimte voor 4 kinderen

Woonstijl:
  Een mix van vintage items uit verschillende periodes, nieuwe woonspullen en veel planten, boeken en schilderijen

..................................................................

Hoelang wonen jullie al in dit huis?
"Wij wonen nu bijna 4 jaar met z’n zessen in dit huis. Als ouders van een groot, samengesteld gezin vinden we het belangrijk dat alle kinderen hun eigen kamer hebben. Verder zochten we destijds in ieder geval naar een oud herenhuis. Wij houden van de sfeer en de mooie authentieke details. We wilden graag een tuin, en dan in Utrecht… Dat was best lastig! Het fijne aan dit huis was dat er al een flinke aanbouw door de vorige bewoners was aangemaakt. Dit heeft geresulteerd in een grote, lichte woonkeuken. Natuurlijk vielen we ook als een blok voor de glas-in-loodramen, de bewerkte, hoge plafonds en de authentieke schouwen."

eclectische witte woonkeuken

Hoe zag het huis eruit voordat jullie er kwamen te wonen?
"De keuken was al prachtig, daar hoefden we niets aan te doen. De badkamer daarentegen was heel donker. Die hebben we helemaal opnieuw laten doen. We wilden het zo licht mogelijk maken en hebben voor witte en groene tegeltjes gekozen. Een licht huis is voor ons erg belangrijk. We hebben alles in huis zelf opnieuw geschilderd. Zoveel mogelijk spierwit, zelfs alle houten vloeren. Hierdoor komen vooral de houten meubels goed tot hun recht. Een paar muren hebben we in vergrijsde groen- en blauwtinten van Farrow & Ball geschilderd. Ik hou van behangetjes, dus op de eerste verdieping hebben we 3 verschillende soorten behang gebruikt. De zolderverdieping is volledig opnieuw ingedeeld. Hier is een etage met 4 slaapkamers en een badkamer voor de kinderen ontstaan."

eclectische wit- groen betegelde badkamer

Hebben jullie lang nagedacht over de inrichting?
"De inrichting van ons huis is organisch ontstaan. We houden van vintage en antieke spullen met een verhaal. Hierdoor krijgt een huis vanzelf karakter. Het grootste deel van de inrichting in ons huis hebben we al langere tijd. Verder vervangen we het of vullen we het aan met meubels en items van veilingen, rommelmarkten, Marktplaats en familiestukken. Natuurlijk kopen we soms ook wat nieuwe spullen. Zo is het een mix geworden van kringloop tot mid-century, Engels antiek en modern design."

eclectisch klein bureautje

eclectische interieuraccessoires

"Ik creëer overal in huis altijd weer nieuwe stillevens."

Hoe zouden jullie je woonstijl omschrijven?
"Ik ben stylist en altijd al bezig geweest met het verzamelen van bijzondere spullen. Ik hou ervan om mooie en verrassende combinaties te maken, dit kan zijn met bepaalde kleuren, maar ook door verschillende patronen en stijlen met elkaar te combineren. Door je spullen af en toe ergens anders neer te zetten, kan het er ineens weer anders uitzien. Zo creëer ik overal in huis weer nieuwe stillevens. Ik zoek altijd wel naar een bepaalde eenheid, zodat het er niet al te druk uit gaat zien. Als ik wat nieuws heb gaat er ook vaak weer wat weg. Met 4 kinderen in huis wil ik niet dat het al te vol gaat worden. Onze stijl is lastig te omschrijven. We hebben veel antiek en vintage, maar door het licht te houden en ook te combineren met eigentijdse items ziet het er niet al te donker en zwaar uit. In huis zijn veel grafische spullen te vinden, zoals boeken, posters, schilderijen, behang, stoffen en kaarten. Dit is ontstaan door mijn voorliefde voor illustraties en dessins."

eclectische olieverf schilderijen en kamerplanten in witte woonkeuken

Hoe is het inrichten van jullie huis verlopen?
"We zijn met lege muren begonnen, en denken er goed over na voordat we wat ophangen. Ik verzamelde al een tijdje olieverfschilderijen van bloemen en deze hangen nu bij elkaar op 1 muur. Verder wisselen we ook af met grote oude schoolplaten en posters. Het huis heeft hoge plafonds, dus we kunnen grote items ophangen. De oude schouwen en bijzettafeltjes in huis lenen zich er uitstekend voor om mooie spulletjes op te zetten. Zo hebben we best wat spullen die we vanuit ons ouderlijk huis hebben meegekregen en waar we extra zuinig op zijn. Als styliste wilde ik uiteraard de inrichting zelf doen. Het is erg leuk om de trends op woongebied te volgen en juist die trends er uit te pikken die aansluiten bij ons interieur. Zo hebben we de afgelopen jaren steeds meer planten gekocht. Het mooie retro seventies servies dat nu in de winkels ligt, sluit mooi aan bij onze originele vintage serviezen.

eclectisch stilleven met interieuraccessoires en familiefoto

Welke items zijn kenmerkend voor jullie interieur?
"Hier en daar in huis zijn spullen te vinden die we hebben meegenomen van reizen en vakanties. Bijvoorbeeld servies van onze huwelijksreis naar Vietnam of een mooie vintage sprei uit New York. Het geeft een fijn gevoel om je te omringen met spullen waaraan je een mooie herinnering hebt. Ik heb verzamelingen die ik al sinds mijn studententijd meesleep, zoals ansichtkaarten, mooie stofjes, vintage boeken, interieurboeken, vintage blikken en serviesgoed. Om ervoor te zorgen dat het huis niet uit z’n voegen barst, zorgen we dat het altijd goed opgeruimd is en dat er niet overal troepjes liggen en staan. Door spulletjes goed te groeperen en te combineren hoeft het er niet vol uit te zien. Het huis heeft gelukkig ook genoeg bergruimte, zoals een plafondhoge kastenwand van 4 meter breed in de keuken."

eclectisch bureautje

"Ik zou wel wat meer roze in huis willen, maar dat vinden de mannen in huis een minder goed idee."

Zijn jullie het weleens oneens geweest over de inrichting?
"Gelukkig hebben we redelijk dezelfde smaak en nemen we gezamenlijk beslissingen over nieuwe aankopen of aanpassingen in huis. Ik zou wel wat meer roze in huis willen, maar dat vinden de mannen in huis een minder goed idee. Het verbouwen en klussen in huis is gelukkig allemaal prima verlopen. Zo zijn we heel blij met de kinderkamers op zolder. Om ruimte te besparen hebben ze alle 4 een op maat gemaakte hoogslaper waar ze zowel met een trapje als met een klimtouw in en uit kunnen komen. En door een muurtje te verplaatsen in onze slaapkamer hebben we ook een inloopkast kunnen maken, heel handig!"

eclectische woonkamer

eclectische woonkamer

Hoe zien jullie je toekomst in dit huis?
We blijven nog zeker een aantal jaar in dit huis wonen, alhoewel we (en dan vooral ik!) er ook wel weer zin in hebben om een volgend huis weer helemaal in te delen en in te richten. We willen in een volgende woning in ieder geval weer zo’n grote woonkeuken en het liefst een ruimere studeerkamer voor Carl, die veel vanuit huis werkt.

eclectische doorkijkje

Zijn jullie het weleens oneens geweest over de inrichting?
Qua inrichting zijn we redelijk stijlvast, dus we zouden na een verhuizing juist niet direct de boel helemaal vernieuwen. We zijn erg gehecht aan de meeste spullen die we hebben, dus die gaan ons leven lang mee. Het zijn dan ook spullen die we met zorg uitgezocht en verzameld hebben. Het hebben van dit soort spullen zorgt ervoor dat je je altijd thuis voelt in je eigen huis. We raden dan ook echt aan om op zoek te gaan naar items die niet al te trendgevoelig zijn en waar je een fijn gevoel bij krijgt. Het is ook een mooi idee om spullen te hebben die je kunt doorgeven aan je kinderen. Kijk ook eens bij je ouders of familieleden thuis. Je zult verrast zijn wat je daar vindt en misschien wel een nieuw leven kunt geven. Zo hebben wij een oude spiegelkast en een tafeltje van Martine’s familie geverfd, en op de kinderkamers neergezet."

eclectische slaapkamer

Wat is jullie ultieme tip voor de inrichting van een huis?
Ik heb al meerdere mensen geadviseerd op het gebied van het reorganiseren en restylen van hun interieur. En juist zoveel mogelijk met behoud van de bestaande spullen. Vaak kun je je woning al een andere uitstraling geven door het eens goed op te ruimen en een aantal spullen te verplaatsen. Of het een nieuw leven te geven door ze ergens anders neer te zetten of een andere functie te geven. Met wat nieuwe kleuren en woonaccessoires kom je dan een heel eind!"

eclectische slaapkamer

Meer zien van het interieur van Martine?
Instagram: @10_interiors

Zie ook:
-Typisch Wonen by Djo.
-Typisch CasaLeander.
-Geef je huis een industrieel tintje.

 
 
Binnenkijken

6x de leukste nieuwe foto's uit onze Binnenkijker week 22

geschreven door Maartje
6x de leukste nieuwe foto's uit onze Binnenkijker week 22

Op HomeDeco Binnenkijken via de website of de Binnenkijken app worden dagelijks de leukste inspirerende foto's gedeeld. Natuurlijk scrollen wij hier ook doorheen en we gebruiken ze vaak voor onze blogs. Deze week zijn er weer prachtige foto's geüpload. Fijne zomerse taferelen binnen in huis en b...

meer...