Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Bloggers we love

Typisch Vleugje_Eef

geschreven door Tessa
Typisch Vleugje_Eef

"Richard en Evelyne werden verliefd op het huis van de buren en grepen de kans met beiden handen aan toen het ze werd aangeboden om het huis over te kopen. Na 3,5 maand hard werken trokken ze hun van top tot teen gerenoveerde stulpje in. Met haar unieke mix van woonstijlen gaf Evelyne hun huis een typisch vleugje Eef."

Evelyne van vleugje Eef

Profiel

Waar:
Beek, Limburg, Nederland.

Wie:
Evelyne, Richard, Desney, Kyan en katten Sarah(Saartje) en Frits(Fritske)🐱.

Over het huis:
- Oudbouw
- 100 m2
- Gerenoveerd in 2016

Woonstijl:
Stoer en industrieel met een Vleugje Eef.

..................................................................

Hoelang wonen jullie al in dit huis?
"Wij wonen hier sinds 15 december 2016. We trokken in toen de muren nog nat waren van het stucwerk, we geen afgewerkte vloer hadden en geen keuken. We hebben het huis gekocht vanwege de mogelijkheden die het bood. Zowel op creatief als financieel gebied. In 3,5 maand hebben we het huis gerenoveerd. Alleen de voor- en zijkant bleven staan. Verder is er een deel aangebouwd en zijn bijna alle muren binnen verplaatst en is alles vernieuwd; van dak tot elektriciteit, van deur tot kozijn tot vloer. Voorheen woonden we in het huis naast onze huidige woning."

overdekt terras met stoere meubels

Hoe zijn jullie aan het huis gekomen?
"We hebben het huis gekocht van onze buren nadat ze ons gevraagd hadden of we het wilden hebben. Mijn man had dat ooit bij de buren vermeld en tegen elke opmerking die ik maakte over ons vorige huis zei hij: “We moeten gewoon het huis van de buren kopen.” Dat hebben we uiteindelijk ook gedaan!"

witte strakke keuken in stoer ingerichte ruimte

Hebben jullie lang nagedacht over de inrichting?
"Ik denk nog elke dag na over onze inrichting😉. We kregen van onze buren 2 maanden de tijd om uit te zoeken of alles mogelijk was wat we aan het huis wilden veranderen. Voor het bouwdepot moesten we overleggen wat alles ging kosten. Dat betekende dat we in grote lijnen alles al hadden uitgezocht, van keuken tot stopcontacten. Nog voor het koopcontract was ondertekend. Vanwege de aanbouw en het verplaatsen van vele muren hebben we toen ook al besloten waar bijvoorbeeld de keuken kwam en de televisies kwamen te hangen. We waren in die twee maanden tijd dus al een heel eind."

woonkamer industrieel en stoer

"Richard houd van veilig en een beetje truttigheid."

Hoe zouden jullie je woonstijl omschrijven?
"Ik vind dit altijd een moeilijke vraag. Ik houd van stoer, industrieel, rust (maar absoluut geen minimalisme!), van mixen en matchen, hout, doorleefde materialen en van groen. Ik wil mijn interieur niet vastpinnen aan één bepaalde woonstijl. Ik vind zoveel mooi. En een persoonlijk en vloeiend interieur vind ik belangrijk. Met vloeiend bedoel ik een interieur wat leeft en verandert. Wat met de seizoenen en de emoties van de bewoners mee gaat. Er moet een eigen stempel op. Vandaar mijn naam op Instagram: Vleugje Eef. Richard daarentegen houdt van veilig met een beetje truttigheid, zoals ik dat altijd zeg. Ons interieur is een goede combinatie van onze stijlen. Ik houd rekening met Richard en hij laat mij ook (redelijk) mijn gang gaan."

woonaccessoires met grijze kat

Hoe is het verbouwen/inrichten van jullie huis verlopen?
"We hebben alles zelf bedacht. We hebben de keuken laten plaatsen en de gevlinderde betonvloer is door een bedrijf gedaan. Voor de rest is alles gedaan door Richard en vrienden. Richard is superhandig en we zijn gezegend met veel handige vrienden met diverse bedrijven die spullen konden leveren. Ik ben van het verfwerk. De kleuren en materialen zijn uit mijn brein gekomen en in overleg met Richard besloten. Richard bemoeit zich qua inrichting wel met de grote zaken maar niet met de accessoires. Ik bedenk, schuif, zoek en koop."

Is jullie woonstijl veel veranderd of juist hetzelfde gebleven?
"Ik denk dat het met de jaren wat stoerder is geworden. Echter is het mixen en matchen van materialen en het vloeiende in ons interieur is er altijd geweest."

eettafel geleefd hout en leren stoelen

Zijn jullie het weleens oneens geweest over de inrichting?
"De werkbank, die een prominente plek in ons huis heeft, vond Richard eigenlijk niets. Het idee om de door hem gestucte buitenmuur in de originele betonkleur te laten, viel ook absoluut niet in goede aarde. Hij wilde hem per sé geverfd en dan het liefst in veilig wit. Ik weigerde en toen iedereen zei dat de muur zo gaaf was mocht het zo blijven van hem. Ik was het niet eens met de uitbouw van onze badkamer naar een slaapkamer toe. Ik vind een grote badkamer zonde van de ruimte. Het is mooier en praktischer geworden hoe hij het heeft bedacht. Ik ben er echter nog niet knapper of schoner van geworden😉."

houten werkbank in stoer ingerichte ruimte

Welke items zijn kenmerkend voor jullie interieur?
"Onze constant veranderende kleurvlakken. Ik houd van kleur op de muren en heb een tik met vlakken en lambriseringen. Altijd al gehad. Zeker één keer per twee maanden ga ik aan de gang met mijn potlood, tape en waterpas en verf ik een muur of gedeelte daarvan. Ik snap gewoon niet waarom mensen dat niet durven. Twintig jaar geleden leverde dit heftige schokeffecten op als mensen binnenkwamen. Tegenwoordig krijg ik regelmatig de vraag: "Heb je nog ergens iets geverfd Eef?" of "Zou dat ook in mijn interieur kunnen Eef?".

witte strakke keuken in stoer ingerichte ruimte

Heb je je bij de inrichting van jullie huis gehouden aan bepaalde tips, die voor anderen ook handig zijn?
"Zorg voor een basis waarmee je verder kunt gaan en mee kunt variëren. Een blauwe keuken kan heel hip zijn, maar het betekend ook dat je de komende 10/15 jaar aan de kleur blauw vastzit."

slaapkamer krijtmuur

Hoe zien jullie je toekomst in dit huis?
"Lastige vraag. Ik zou gerust morgen weer een nieuw (oud) huis kopen en het weer helemaal maken zoals wij dat willen. Richard daarentegen is verbouw-moe. Erg jammer want we zijn een gouden duo wat dat betreft. Daarbij komt dat Richard erg honkvast is en absoluut niet in een andere plaats wilt wonen. We willen alleen in oude huizen wonen die we zelf hebben verbouwd, en de spoeling is dun hier in Beek. Misschien hebben we ooit nog geluk en kunnen we nog één keer het “trucje” uitvoeren wat hier zo goed gelukt is: een oud huis helemaal naar je zin maken."

industriële werkplek

"Ik krijg vaak de vraag of hem wil verkopen, maar dat zal ik nooit doen!"

Is er iets in huis wat je heel dierbaar is?
"Ik hecht me eigenlijk alleen aan mensen en niet aan materiële dingen. De grenen ladekast uit een oude school is me echter wel heel dierbaar. Ik krijg regelmatig de vraag of ik hem verkoop. Dat zal ik nooit doen. Hij is al beloofd aan mijn dochter wanneer ik hem wegdoe."

slaapkamer stoere inrichting

Wat maakt jullie huis nu echt tot een thuis?
"Dat alles uit ons brein en uit onze handen komen. Wij zouden nooit een nieuw huis of een opgeknapt huis kopen, gewoon omdat het dan niet echt van ons voelt."

stoer wandmeubel op betonnen vloer

Wat is je ultieme tip voor de inrichting van een huis?
"Lef en persoonlijkheid in je interieur stoppen. Waarom zou je bij veilig wit op de muur blijven vastplakken? Bevalt het niet dan verf je het zo weer over. Pin je niet vast in de gedachte dat alles bij elkaar moet passen. Ik zie heel vaak van die meubelsets in dezelfde overeenkomende materialen en kleuren. Ik koop liever alleen mijn stoelen en banken nieuw. De rest koop ik over van anderen, van bekenden of via Marktplaats. Veel mooier, persoonlijker en goedkoper. Bevalt het niet? Dan verkoop je het gewoon weer!"

Meer zien van Evelyne haar interieur?
Binnenkijken-profiel: Evelyne
Instagram: @vleugje_eef

Zie ook:
-Typisch Fenja_interieur
-Before & After: van rommelhuis tot droomhuis
-Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

 
 
Woonkamer

Shop de look: 50 tinten grijs in de woonkamer

Shop de look: 50 tinten grijs in de woonkamer

Knap in het grijs Met grijs kan je nooit de mist in gaan, is wat de creatievelingen achter dit interieur dachten. Toch is zo'n all grey interieur niet zo makkelijk te rocken als zij hebben doen lijken. Kies je namelijk te veel dezelfde grijze tint, of vergeet je te wisselen va...

meer...