Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Bloggers we love

Typisch wonen by Es

geschreven door Tessa
Typisch wonen by Es

"Kees en Esther hoefden na hun allereerste bezichtiging al niet meer verder te kijken. Er moest nog veel gebeuren aan het oude pakhuis in het centrum van Haarlem. Maar zij gingen de uitdaging niet uit de weg. Samen met de hulp van hun handige vaders maakten ze zich hard voor het omtoveren van hun klushuis tot ultiem droomhuis."

Before:before verbouwing wonen by es

After:woonkamer met zachte kleuren

Profiel

Waar:
Haarlem, Nederland.

Wie:
Kees en Esther.

Over het huis:
- Oudbouw
- 140 m2
- 3 verdiepingen

Bijzonder:
Oud pakhuis in de binnenstad, volledig zelf gerenoveerd.

..................................................................

Hoelang wonen jullie al in dit huis?
"We hebben dit huis gekocht in februari 2017. We waren op zoek naar een kluswoning in het centrum van Haarlem. Enerzijds omdat beide vaders werkzaam zijn in de bouw en ons qua leeftijd nu nog kunnen helpen. Anderzijds omdat we geen huis konden vinden wat aan onze verwachtingen en eisen voldeed. Daarbij vinden we klussen echt leuk! Dit huis was de perfecte combinatie tussen een huis met mogelijkheden en de locatie waar we naar op zoek waren."

grijze bank met vrolijke kussens

Hoe zijn jullie aan het huis gekomen?
"Dit is het eerste huis wat we hebben bezichtigd. Verder geen bezichtigingen gehad, omdat we heel gericht zochten naar deze locatie (in het centrum van Haarlem)."

zithoekje zwarte stoelen en natuurlijke materialen

Hebben jullie lang nagedacht over de inrichting van jullie klushuis?
"Voordat we gingen bezichtigen wisten we al dat we van de garage een woonkeuken wilden maken. Toen we erin stonden kwam direct het idee bij ons op om het kookeiland in het midden te plaatsen. We vonden dit bij het huis passen en we hadden het vaker gezien bij stadswoningen. De indeling van de eerste verdieping ontstond geleidelijk toen we er gingen wonen."

witte keuken met kookeiland

"Kees vindt alles wat ik bedenk mooi."

Hoe hebben jullie de verbouwing van het klushuis aangepakt?
"Onze vaders (de ene heeft een bouwbedrijf en de ander is elektricien) hebben ons geholpen. De indeling hebben we helemaal zelf bedacht en de gehele inrichting heb ik bedacht. Ik had vooraf heel duidelijk voor ogen welke stijlen en welk kleurpalet ik wilde gebruiken. Kees laat mij hier altijd volledig mijn gang in gaan en vindt eigenlijk alles wat ik bedenk wel mooi. We zijn nog steeds niet klaar met verbouwen en doen het nu stapje voor stapje. De grootste verbouwing heeft zo’n zes maanden geduurd. Toen was de begaande grond en tweede verdieping klaar. Grappig detail is dat we al die zes maanden in de verbouwing hebben gewoond. We hebben de oude keuken net zo lang laten zitten tot hij er echt uit moest en daarna hebben we zelfs nog een tijdje op een camping-gasstel gekookt. Als leefruimte hadden we één kamer en de oude keuken, dit was behoorlijk behelpen. Onlangs hebben we zelf de logeerkamer opgeknapt. In augustus gaan we weer grondig verbouwen met onze vaders. We pakken dan de zolderverdieping aan, waar een nieuwe dakkapel en (tweede) badkamer komen. Het project voor daarna is de tuin, ook daar hebben we nog niks aan kunnen doen."

industrieel kastje en keukenaccessoires

Hoe zouden jullie je woonstijl omschrijven?
"We hebben niet echt één woonstijl, het is een mix tussen Scandinavisch, industrieel en bohemien."

eetkamer houten tafel zwarte stoelen

Hebben jullie bepaalde originele elementen van het huis bewaard?
"Ja, de brickwall kwam tijdens de verbouwing tevoorschijn. Er zat een oude stuclaag overheen, die er letterlijk af viel als je het aanraakte. Er zat een raam in een oude buitenmuur, maar die zat zo hoog dat we er niet door heen konden kijken en het er onlogisch uit zag. Het raam hebben we eruit gehaald en met hout het gat dichtgetimmerd. Uiteindelijk hebben we het oude raam weer teruggeplaatst, maar dan als decoratie."

eetkamer met zwarte open kast

Wat zijn jullie verbouwtips voor degenen die nog moeten beginnen?
"De grootste tip die ik kan geven, is om geduld te hebben. Verbouwen kost tijd en “wie mooi wilt zijn, moet...” Laatst vroeg iemand of we bepaalde keuzes hebben laten varen, omdat het allemaal te lang duurde. Dat hebben we dus absoluut niet gedaan. Het is juist de reden waarom we even een pauze ingelast hebben, enerzijds om weer even te sparen, maar ook omdat we het niet af wilde raffelen. Ik denk wel dat als je zo’n grondige verbouwing gaat doen als wij gedaan hebben, dat het bijna wel nodig is om handige mensen om je heen te hebben."

slaapkamer zachte kleuren natuurlijke materialen

Wetende wat je nu weet, had je dan dingen anders aangepakt voor je aan de verbouwing begon?
"Het enige wat minder praktisch gebleken is, is de loungekamer op de eerste verdieping. Daar hebben we letterlijk nog nooit gezeten. De loungebanken gaan we verplaatsen naar de tuin, zodra die klaar is. Gelukkig hebben we daarmee dus geen geld weggegooid. Verder hebben we nergens spijt van, het is allemaal exact zo geworden als we hadden gehoopt.”

rotan stoel in lichte slaapkamer

Welke items zijn kenmerkend voor jullie interieur?
"Ik denk dat de brickwall en het eiken wagonhout, wat overal in huis terug komt (we hebben er o.a. zelf een ronde tafel, tv-meubel en schuifdeuren van gemaakt), wel echt kenmerkend zijn voor ons interieur."

abstracte kunst op rotan wandkwastje

Hebben jullie je aan bepaalde regels gehouden die anderen ook op zouden moeten volgen?
"We kunnen beiden wel goed ergens doorheen kijken, dat moet je wel kunnen."

Waarom zou je een klushuis wel of niet aanraden?
"Ik zou het zeker aanraden als je graag een huis helemaal eigen wil maken. Heb je niet zoveel geduld, kies dan vooral niet voor een klushuis."

badkamer gouden kranen en zwarte spiegel

Hoe hebben jullie ervoor gezorgd dat een kille ruimte met weinig lichtinval, toch een warm droomhuis werd?
"We hebben extra ramen en openslaande deuren geplaatst om meer daglicht binnen te krijgen. Verder heb ik veel warme elementen (stoffen bank, wollen vloerkleed, schapenvachten, etc.) en natuurtinten terug laten komen. Ook het doorleefde hout geeft karakter aan een ruimte."

Meer zien van Esther haar interieur?
Binnenkijken-profiel: Wonenbyes
Instagram: @wonenbyes

Zie ook:
-Typisch Fenja_interieur
-Before & After: van rommelhuis tot droomhuis
-Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

 
 
Woonkamer

Shop de look: 50 tinten grijs in de woonkamer

Shop de look: 50 tinten grijs in de woonkamer

Knap in het grijs Met grijs kan je nooit de mist in gaan, is wat de creatievelingen achter dit interieur dachten. Toch is zo'n all grey interieur niet zo makkelijk te rocken als zij hebben doen lijken. Kies je namelijk te veel dezelfde grijze tint, of vergeet je te wisselen va...

meer...