Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Zo benut je de ruimte in je kleine slaapkamer optimaal

geschreven door rosa

Zo benut je de ruimte in je kleine slaapkamer optimaal

Wij geven regelmatig tips om je huis optisch groter te laten lijken, hoe je extra opbergruimte kan creëren of hoe je een ruimte met een laag plafond het best kunt stylen. Over een kleine slaapkamer stylen hebben we nog niet eerder geschreven. Een kleine slaapkamer optimaal benutten is nog best een puzzel. Je wilt namelijk altijd een hoop spullen in deze ruimte kwijt. Denk aan je kleding, wat meubilair, je wilt een rustig werk/studeerhoekje creëren. Daarom hebben wij een aantal tips samengesteld om toch de kleine slaapkamer zo efficiënt mogelijk in te delen.

Gebruik de muur
Door de de muur goed te benutten, creëer je zoveel extra ruimte. Denk aan wandplanken waar je je favoriete boeken en fotolijstjes op uitstalt. Je kunt ook mooie manden op deze planken plaatsen waar je nog wat extra opbergruimte creëert voor bijvoorbeeld kleding. slaapkamer stylen Bron: Trendenser

Ga de hoogte in
Door slim gebruik te maken van de hoogte oogt de ruimte ruimer én maak jij optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Kies bijvoorbeeld voor hoog meubilair in plaats van breed meubilair, kies voor een hoogslaper en hang je decoraties hoog op. Ook helpt het om een motief op de wanden te maken met een verticale streep.

Kies een bed met opbergruimte
Als je weinig ruimte hebt, is het belangrijk om alles wat je kunt gebruiken ook daadwerkelijk te benutten. Kies daarom voor een bed met opbergruimte óf schuif rolbakken onder je bed waar je van alles in kunt bewaren. Zonde om deze loze ruimte niet te gebruiken toch ;-)!

kleine slaapkamer stylen
Bron: Trendenser

Kies voor een kleine/open kast
Een grote, massale kast kan nogal heftig overkomen in een kleine ruimte. Kies daarom liever voor een kleine kast óf een open kast. Een open kast wordt ook weleens de 'walk by closet' genoemd. Schaf een mooi kledingrek aan en hang hier al je mooie items aan. Stal wat manden met basics eronder en jij hebt in een keer een hoop ruimte bespaart. De kleding die je minder vaak draagt kun je dan opbergen in de bakken/lades onder het bed. Een andere goede tip is om je kleding per seizoen op te bergen. Je zult in de winter je zomerjurkjes niet vaak dragen. Berg deze per seizoen op een andere plek op, dit scheelt een hoop ruimte in je kast.

Schaf kleine meubels aan
Deze tip is erg voor de hand liggend, maar toch de moeite waard om te vermelden. Je hóeft namelijk geen kingsize bed aan te schaffen, een 1.40 meter bed voor twee personen werkt ook prima. Ook hóef je geen enorm bureau te kopen om een studeer-/werkplekje te creëren. Een klein bureau volstaat ook prima. Als je met een klein bureau onvoldoende ruimte hebt om al je werk-/studeerspullen kwijt te kunnen, schaf dan nog een los rolkastje een en schuif deze onder het bureau.

Kies de kleuren bewust
Deze tip kunnen we niet vaak genoeg herhalen. Donkere kleuren maken een ruimte kleiner, lichte kleuren maken 'm groter. Kies daarom ook bewust voor lichte kleuren in de kleine slaapkamer.

Zie ook:

-Zo kies je de juiste kleur voor de slaapkamer
-De leukste slaapkamers voor tieners
-Inspiratie: lichte slaapkamers met natuurlijke materialen
-Zo maak je van je slaapkamer een luxe suite

kleine slaapkamer Bron: Elle Decoration