Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Inspiratie

Zo combineer je natuurlijke materialen met elkaar

geschreven door Rosa
Zo combineer je natuurlijke materialen met elkaar

Natuurlijke materialen zijn niet meer weg te denken uit huis! Denk aan wol, hout, rotan of zeegras. Maar ook aan leder of juist kamerplanten. De natuurlijke materialen komen ook in vrijwel iedere interieurstijl voor. Het straalt namelijk een hoop rust en warmte uit. Combineer verschillende materialen en texturen met elkaar voor een zo warm en rustig mogelijk geheel.

Lekker veel groen
Kamerplanten geven je interieur direct veel sfeer en frisheid! Naast dat veel groen natuurlijk super gezellig staat, zuiveren ze ook nog eens de lucht. Zet de planten (in pot uiteraard ;-)) in een mand van zeegras óp een houten krukje. Zo combineer je meerdere natuurlijke materialen met elkaar voor een stoere look.

natuurlijke materialen combineren Bron: Dufmod

Creëer extra warmte
Een wollen kleed op de vloer, een grove gebreide plaid, en veel katoenen & linnen sierkussens op jouw leren bank. Dit trekt allemaal niet (te) veel aandacht maar geeft zo veel warmte! Als je de bank en omgeving namelijk warm aankleedt met veel natuurlijke materialen, word je bijna gedwongen om te relaxen op de bank. Kies wel voor verschillende texturen en materialen om het geheel spannend te houden. Een wollen vloerkleed met een wollen bank, wollen plaid én wollen sierkussens wordt namelijk misschien iets teveel van het goede.

natuurlijke materialen combineren Bron: Salon

Rotan combineren
We zien de laatste tijd veel rotan hanglampen en rotan eetkamerstoelen. Super leuk natuurlijk. Maar, hoe combineer je deze nou zonder dat het te heftig wordt? Heb je bijvoorbeeld een houten eettafel? Zorg dan dat deze bijvoorbeeld een metalen onderstel heeft als je voor rotan stoelen gaat. Anders wordt het geheel too much. Of, zet verschillende eetkamerstoelen rondom de tafel. Een schapenvachtje in de rotan stoelen zodat ze extra lekker zitten et voilá!

natuurlijke materialen combineren Bron: Maison Decinq

Zie ook:

- Zo richt een interieurarchitect de waskamer in
- Zo maak je je huis warm & knus deze herfst
- Zo dek je de eettafel voor een gezellig dinertje

 
 
Koken & Tafelen

Dit zijn de verschillende manieren hoe je jouw oven goed kan schoonmaken

geschreven door Maartje
Dit zijn de verschillende manieren hoe je jouw oven goed kan schoonmaken

De oven schoonmaken is geen leuk klusje. Vaak is het vuil al erg aangekoekt, waardoor het niet makkelijk is en je flink moet schrobben. Het beste is nog als je de oven iedere keer na gebruik zou schoonmaken, maar in de praktijk is dat natuurlijk minder handig. Wij hebben een aantal tips waardoor ...

meer...