Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Slaapkamer

Zo creëer je rust in je slaapkamer

Zo creëer je rust in je slaapkamer

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust moet komen. Daarom is het ook erg belangrijk dat je optimaal gebruik maakt van deze rust, vooral in deze donkere winterdagen. Lukt het jou soms niet om te ontspannen na een lange werkdag? Wij geven je wat inspiratie om je slaapkamer in een oase van rust te veranderen... sweet dreams!

Een opgeruimde kamer maakt je hoofd leeg

Het is echt waar, als je kamer is opgeruimd, ben je veel rustiger in je hoofd. Daarom is het belangrijk om al je kleren, schoenen, boeken etc. op te bergen voordat je gaat slapen. Hierdoor is de kans groter dat je je lekker kunt ontspannen en uiteindelijk in slaap valt. Het is daarom handig om een aantal opbergmanden in je slaapkamer neer te zetten waar je al je 'rommel' in kwijt kunt. En geloof het of niet, het netjes opvouwen van je kleding of andere dingen opruimen werkt ook best ontspannend! Verder geeft het ook meer rust om tegen een dichte kledingkast aan te kijken in plaats van een open kledingkast, waar je de kleding in ziet liggen. Een ander voordeel aan de rommel voordat je gaat slapen opruimen is dat je het de volgende ochtend niet meer hoeft te doen en dat is ook weleens fijn!

rust-in-de-slaapkamer Bron: Damernas Värld

Gebruik rustgevende kleuren

Gebruik rustige kleuren in je slaapkamer. Kleuren waarvan je tot rust komt zijn blauw, groen, wit en roodbruin. Blauw staat voor rust, warmte, frisheid en betrouwbaarheid. Groen staat voor natuur, ontspanning, vrije tijd en vrede. Roodbruin staat voor compleetheid en stabiliteit. Gebruik deze kleuren bijvoorbeeld op de muur, maar ook in je accessoires, zoals kussentjes, een lampje, het vloerkleed of lijstjes aan de muur.

rust-in-de-slaapkamer Bron: Line Klein
Styling: KrakvikDorazio

Belichting

Zorg ervoor dat je licht niet te fel en te wit is. Het felle licht maakt je juist wakker en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gedimd licht is ideaal om rustig in de slaapstand te komen. Heb je geen gedimd licht? Geen probleem, je kunt je eigen dimlicht creëren door bijvoorbeeld een aantal kleine lampjes neer te zetten in plaats van één grote lamp die de hele kamer verlicht. Een nachtlampje op je nachtkastje is natuurlijk altijd handig tijdens het lezen. Wat je verder kunt doen om het licht wat minder fel te laten lijken is een donkere lampenkap kiezen, bijvoorbeeld een zwarte.

slaapkamer-met-kleine-lampjes Bron: LovelyLife.se

Drukte uit je zicht

Heel leuk, veel mooie accessoires zoals lijstjes en foto's aan de muur, maar zorg ervoor dat deze accessoires niet in het zicht zijn als je in bed ligt. Dit zorgt voor teveel afleiding en prikkels. Een gemakkelijke oplossing hiervoor is bijvoorbeeld om je lijstjes en foto's op de muur boven je bed te hangen of op een plankje te zetten. Op deze manier ziet je slaapkamer er nog steeds super leuk uit maar heb jij geen last van al die drukte als je in je bed ligt :).

slaapkamer-met-foto;s-op-de-muur Bron: Scandinavian Homes
Fotografie: Jesper Bron

Zie ook:
-20x de leukste cadeautjes voor plantenliefhebbers
-Dit is de top 5 populairste interieurkleuren op het moment
-Zo kies je wanddecoratie uit die goed bij je interieur past
-5 stylingtips voor het uitkiezen en ophangen van gordijnen

 
 
Accessoires

20x leuke decoratieve items om je interieur wat mee op te fleuren

geschreven door Maartje
20x leuke decoratieve items om je interieur wat mee op te fleuren

Je interieur net iets gezelliger of warmer maken kan op veel manieren. Hiervoor hoef je niet eens veel toe te voegen of geld uit te geven. Kleur, meer sfeer, warmte en een huiselijkere sfeer kun je geven aan je interieur door gebruik te maken van accessoires. Leg wat kussens op de bank, hang een ...

meer...