Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Zo kies je de juiste tint groen voor op de muur

geschreven door mara

Zo kies je de juiste tint groen voor op de muur

Je bent er definitief over uit, je wilt een groene muur! Maar dan komt misschien nog wel de moeilijkste keuze: wélke kleur groen dan? Mosgroen, olijfgroen, donkergroen of doe eens gek, grasgroen? En welke tint mosgroen dan? Want daar heb je inmiddels ook alweer 10 verschillende tinten in. Oh oh, de keuzestress! In dit artikel helpen we je om de juiste tint groen voor jouw interieur te kiezen. Lees mee!

groen interieurFoto: Inhuis_bij__Linn88 via HomeDeco Binnenkijken

Licht of donker

De eerste stap is om de keuze te maken tussen een donkere of lichte kleur. Je moet natuurlijk vooral doen wat jij zelf mooi vindt, maar er zijn een aantal handige handvatten die je kunnen helpen in het maken van deze keuze. Zo kun je in een kleinere ruimte of in een ruimte met weinig lichtinval beter niet teveel donkere tinten gebruiken. Hierdoor wordt het nog kleiner en donkerder. Kies liever voor een lichte tint, die optisch voor meer licht en ruimte zorgt. In een grote ruimte kan een donkere tint juist wel mooi staan, zodat het wat knusser wordt.

groen interieurFoto: Inhuis_bij__Linn88 via HomeDeco Binnenkijken

Warm of koel licht

Allereerst is het belangrijk om goed naar het lichtinval van de desbetreffende kamer te kijken. Komt er veel zonlicht binnen? Dan zal het licht in de kamer vaak wat warmer ogen. Kamers waar de zon bijvoorbeeld alleen 's ochtends even naar binnen schijnt, ogen vaak wat koeler. Dit is goed om te weten, omdat koelere tinten in deze kamers nóg koeler lijken. Je kunt dan beter voor een iets warmere tint gaan, zodat de kamer niet kil overkomt. Koelen tinten hebben een blauwige ondertoon, terwijl warme tinten een meer gele ondertoon hebben.

groen interieurFoto: Homebyloes via HomeDeco Binnenkijken

Maak een moodboard

Zeker weten dat de kleur die je in je hoofd hebt, past bij de rest van je interieur en kleurenpalet? Maak dan een moodboard! Dat hoeft echt niet heel uitgebreid. Maak foto's van je huidige interieur en leg daar de kleurstaal naast, of zoek op internet afbeeldingen van jouw meubels op en leg daar de kleurstaal naast.

Zie ook:
- 5x jaloersmakende slaapkamers met groene muren
- Zo verzorg je een rubberplant
- How to: zwart in huis toevoegen

 
 
Dit zijn de twee grootste keukentrends van 2020
Dit zijn de twee grootste keukentrends van 2020
geschreven door julia_

Dit zijn de twee grootste keukentrends van 2020

Nog iets meer dan twee maanden en we zitten alweer in 2020! Dat we dichterbij de jaarwisseling komen, betekent dat er steeds meer interieurtrends voor het volgende jaar bekendgemaakt worden. Ga je binnenkort je keuken veranderen? Lees dan eerst dit artikel. Hieronder vertel ik je wat de twee groo...

meer...