- Inloggen of registreer
- Altijd gratis bezorging vanaf €75
- Klantbeoordeling: UITSTEKEND
- Shop 400+ merken
Zo maak jij de lekkerste cocktails voor oud & nieuw
geschreven door RosaHet is alweer bijna oudejaarsavond, tijd om eens flink uit te pakken dus. Ben jij gek op cocktails? Probeer dan eens deze overheerlijke cocktails tijdens het nieuwjaarsfeestje. Succes gegarandeerd!
Romige frambozen mimosa
Bron: Cooks with Cocktails
Ingrediënten voor 4 cocktails:
- 1 zak bevroren frambozen
- 50 gram suiker
- 125 ml melk
- 125 ml room
- 1 fles prosecco of champagne
- een paar frambozen ter garnering
Zo maak je 'm:
Stop de bevroren frambozen in een steelpannetje en verwarm langzaam.
Zodra de frambozen zacht zijn kun je de suiker toevoegen. Blijf roeren totdat de suiker helemaal is opgelost.
Proef het mengsel, als het nog te zuur is kun je wat extra suiker toevoegen.
Vervolgens kun je het mengel pureren met een blender of staafmixer. Na het pureren, zeef je het mengsel goed met een fijne zeef. Want, je wilt natuurlijk geen pitjes in je cocktail.
Laat het mengsel afkoelen. Zodra de frambozen zijn afgekoeld, voeg je de melk en room toe. Roer goed door en stop het mengsel in een bakje.
Stop de bak in de vriezer en laat het daar tenminste 4 uur liggen
Als je klaar bent om de cocktails te drinken, doe je één of twee eetlepels van het bevroren frambozenmengsel uit de vriezer in een glas en deze top je af met de prosecco of champagne. Garneer eventueel met wat losse frambozen voor een extra feestelijke touch.
White Russians met zoute karamel
Bron: Kate La Vie
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- (gezouten) karamelsaus
- ijsklontjes
- zeezout
- 25 ml likeur met karamelsmaak
- 25 ml amaretto
- 40 ml room
- 35 ml melk
Zo maak je 'm:
Pak als eerste het glas waar je de cocktail in wilt doen. Gebruik een theelepel om de karamelsaus mooi door het glas te verdelen. Wees niet te netjes en maak leuke lijntjes op de binnenkant van het glas.
Vul het glas met ijs.
Doe alle vloeibare ingrediënten bij elkaar in de cocktailshaker, samen met wat ijsklontjes.
Schud goed en schenk de cocktail in het glas. Strooi nog wat zeezout over de cocktail om de smaaksensatie compleet te maken. Leuk om te garneren met een stukje chocolade, een beetje rozemarijn of zelfs een zuurstokje.
Rozemarijn-mandarijn-prosecco coktail
Bron: Westelm
Ingrediënten rozemarijnsiroop:
- half kopje verse rozemarijn, grof gesneden
- 200 gram kristalsuiker
- 225 ml water
- dunne reepjes mandarijnschil
Zo maak je 'm:
Meng de kristalsuiker en water in een pannetje op het gasfornuis.
Speel een beetje met de hoogte van het vuur, van medium tot hoog en blijf roeren totdat de suiker is opgelost en het mengsel zachtjes pruttelt.
Haal het pannetje van het vuur en voeg de rozemarijn en mandarijnschil toe aan het mengsel.
Roer goed door en laat het afkoelen tot kamertemperatuur
Proef de siroop. Als je 'm sterker wilt, laat hem dan een nachtje in de koelkast staan.
Vind je hem sterk genoeg? Zeef het mengsel dan goed zodat er geen stukjes meer achterblijven. Doe dit door een dunne handdoek in een vergiet te leggen en de siroop uit te laten lekken.
Bewaar het mengsel in flessen in de koelkast.
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 25 ml mandarijnsap
- 15 ml limoensap
- 15 ml rozemarijnsiroop
- 100 ml prosecco
Zo maak je 'm:
Meng het mandarijnsap, limoensap en de siroop in een glas.
Top af met prosecco.
Garneer de cocktail met een stukje rozemarijn en een dunne reep van de mandarijnschil.
Frozen Negroni's met bloedsinaasappel
Bron: The Kitchn
Ingrediënten voor 2 cocktails
- 25 ml gin
- 25 ml campari
- 25 ml zoete vermout (bijvoorbeeld martini rosso)
- 100 ml bloedsinaasappelsap (± 1,5 bloedsinaasappel)
- 1,5 tot 2 glazen crushed ijs
- verse takjes tijm
Zo maak je 'm:
Stop de gin, Campari, zoete vermout, bloedsinaasappelsap en het crushed ijs samen in de blender. Hoe meer ijs je toevoegt, hoe dikker de cocktail wordt. Begin te blenden op de laagste stand en voer het tempo steeds een beetje op. Schenk vervolgens de Negroni in (gekoelde) glazen en garneer met een vers takje tijm.
Prosecco met tijm en pruimen
Bron: My Diary of Us
Ingrediënten tijmsiroop
- 100 gram suiker
- 125 ml water
- 6 takjes tijm
Ingrediënten
- 2 pruimen
- sap van één citroen
- 4 eetlepels tijmsiroop
- 1 fles prosecco
- crushed ijs
- extra pruimen en takjes tijm om te garneren
Zo maak je 'm:
Meng de suiker en water in een pannetje op het gasfornuis.
Speel een beetje met de hoogte van het vuur, van medium tot hoog en blijf roeren totdat de suiker is opgelost en het mengsel zachtjes pruttelt.
Haal het pannetje van het vuur, voeg de tijm toe, roer goed door en laat afkoelen
Schil en snijd de pruimen in stukjes.
Plet de stukjes pruim in een aparte kom met het citroensap en tijmsiroop totdat al het sap uit de pruimen is geplet. Dit kun je natuurlijk ook al in je cocktailglas doen als je van stukjes fruit in je cocktail houdt.
Doe het mengsel in een cocktailshaker met ijs en schud flink.
Schenk het mengsel vervolgens over het crushed ijs in de cocktailglazen en top af met prosecco.
Je kunt de cocktail eventueel nog garneren met wat extra takjes tijm en schijfjes pruim.
Cranberry Moscow Mule
Bron: Joyful healthy eats
Ingrediënten voor rozemarijn-vodka
- 500 ml vodka
- 3 takjes verse rozemarijn
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 50 ml rozemarijn-vodka
- 50 ml cranberrysap
- sap van een halve limoen
- 150 ml gemberbier
- crushed ijs
Zo maak je 'm:
Doe takjes rozemarijn bij de vodka en laat dit 1 tot 2 dagen trekken.
Doe het ijs in een glas of mok. Voeg de rozemarijn-vodka, cranberrysap, limoensap en gemberbier toe. Even roeren en garneer eventueel met een schijfje citroen en een takje rozemarijn.
Framboos-granaatappel-champagne-cocktail
Bron: Heather Christo
Ingrediënten voor 4 cocktails:
- 8 eetlepels granaatappelsap
- 1 bakje frambozen sorbetijs
- 4 eetlepels granaatappel
- champagne of prosecco
Zo maak je 'm:
Stop je glazen in de vriezer, totdat ze koud en beslagen zijn.
Doe een beetje sorbetijs en één eetlepel granaatappelpitjes in ieder glas.
Schenk de champagne eroverheen en serveer direct.
Zie ook:
Dit zijn dé kleuren voor volgend jaar
Dit zijn dé 2 plantentrends voor 2019!
Dit is de Pantone kleur van 2019 en zó pas je hem toe
Bekijk onze 20 stijlvolle eetkamerstoelen onder €100, speciaal geselecteerd door onze stylisten! Betaalbaar en trendy design voor elk interieur. Vind jouw favoriet en geef je eethoek een frisse, stijlvolle upgrade!