Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Planten

Zo stek je een bananenplant!

geschreven door Iboya
Zo stek je een bananenplant!

Bananenplanten

Bananenplanten zijn super populair, daarom is het extra leuk als we er meerdere hebben! Dit kan gemakkelijk door je bananenplant te stekken. Zodra de bananenplant een uitloper heeft knip je deze eraf. Binnen de kortste keren heb je in een keer 5 bananenplanten staan. Ik vertel je hoe je dit moet doen.

Bananenplant

Bananenplant stekken

Stekken is dat je een plant laat groeien uit een afgeknipt stukje plant. Dit kan je met bananenplanten doen, handig! Er moeten natuurlijk wel eerst uitlopers aan de bananenplant zitten, anders valt er niet veel te stekken. Je kan de uitlopers het best stekken als ze ongeveer tussen de 20 en 50 cm zijn, dan zitten er namelijk vaak al wortels aan.

Het stekken van planten is heel makkelijk, ik leg het je uit in de volgende stappen en het is te zien in de video! Je hebt niet veel nodig om een plant te stekken. Pak de bananenplant erbij met de uitlopers. Je hebt een scherp mesje en een potje met water nodig. Later heb je pas een plantenbak en aarde nodig.

Stap 1

Zet de bananenplant op een handige plek neer zodat je er goed bij kan. Schuif de aarde opzij zodat je goed ziet waar je moet snijden. Je kan zo ook goed zien of er al wortels aan zitten.

Bananenplant stekken

Stap 2

Pak je mesje erbij en kijk goed waar je gaat snijden. Dit moet zo dicht mogelijk bij de moederplant en let goed op de wortels, deze wil je namelijk niet beschadigen! Heb je de uitloper eraf gesneden? Trek 'm dan voorzichtig uit de aarde.

Stekje bananenplant

Stap 3

Zet het stekje in een potje met water, zo kunnen er nog meer wortels aan groeien. Zitten er geen wortels aan je stekje? Geen zorgen! Zet ook dit stekje in het water en er zullen vanzelf wortels aan groeien.

Stekjes bananenplant in potje met water

Stap 4

Als het stekje genoeg wortels heeft gekregen kun je ‘m in een plantenbak met aarde zetten. Verzorg het stekje nu net zoals je je normale bananenplant verzorgt! Geef je bananenplantje een beetje water en zet ‘m op een plek met genoeg licht. Wil je meer informatie over hoe je de bananenplant moet verzorgen? Lees dan hier alle verzorgingstips.

twee stekjes bananenplant

Zodra er aan deze plant ook weer uitlopers komen, kan je die ook weer gaan stekken. Succes!

Zie ook:
- Met deze tips overleven je kamerplanten de winter
- Dit zijn de top 5 luchtzuiverende planten op dit moment
- Deze planten moet je naar binnen halen deze herfst

 
 

Binnenkijken bij Mijnhuisje_

geschreven door Charlotte
Binnenkijken bij Mijnhuisje_

Deze keer kijken we binnen in het interieur van Amanda (bekend als Binnenkijkster Mijnhuisje_). Het interieur van Amanda straalt enorme rust en sfeer uit. Dit komt vooral door de neutrale kleuren die zijn gebruikt. De half geschilderde muur in de slaapkamer geeft de ruimte een speelse look, net ...

meer...